Kurkistus kotiin

Ravintoloita, merimaisemia ja laitepilatesta – Veera Bianca esittelee lempikulmansa Katajanokalla

Lasitettu parveke, jäänmurtajat ja Kanavaranta ovat Veera Biancan lempikulmia Helsingin Katajanokalla.

235x174

Veera Bianca on somesta tuttu matkailualan ammattilainen, Kehorauhaa-podcastin juontaja sekä tietenkin henkeen ja vereen skattalainen. Veera matkustelee työkseen, mutta 35-neliöinen kaksio Katajanokalla on juuri sopivan kokoinen kotipesä, johon on ihana palata. 

Veera ja Sydney-koira viihtyvät molemmat Katajanokalla.

Nykyiseen Lumo-kotiinsa Veera on muuttanut muutama kuukausi sitten kokeiltuaan hetken elämää muualla pääkaupunkiseudulla. Nopeasti oli kuitenkin selvää, että Katajanokka on hänelle henkinen koti, jonne on päästävä nopeasti takaisin. 

Katajanokalta löytyy Veeran mukaan kaikki olennainen; meri on lähellä ja vaikka alue on melkein keskustassa, Skatta on silti oma rauhallinen saarensa. Veeran kyljessä kulkee myös Sydney-koira, joka omistajansa tavoin viihtyy mainiosti Katajanokalla. Kaksikolla on alueella runsaasti tuttavia ja lähes jokaisella kävelylenkillä vastaan tulee tuttuja kasvoja. 

Lähdetäänpä tutustumaan kauniiseen Katajanokkaan Veeran silmin. 

Boho-tyylinen parveke on yksi Veeran lempikulmista kotona.

Lasitettu parveke eli kodin keidas 

"Rakastan parvekkeita ja minulle parveke on oma pieni keidas. Kesäisin teen paljon töitä parvekkeella ja usein myös syön siellä. Lasitukset pidentävät mukavasti parvekkeen käyttöaikaa ja auttavat pitämään sen siistinä. On paljon helpompi sisustaa, kun ei tarvitse varoa esimerkiksi vesisateita.” 

“Minulle elämäni hetkiä ovat seesteiset sunnuntait, jotka alkavat pitkällä aamulenkillä Sydneyn kanssa. Sen jälkeen tilaan aamupalaa tai valmistan brekun itse, mutta tärkeintä on kattaa täydellinen brunssi parvekkeelle.” 

Pehmoisella sohvalla on mukava hengailla Sydney-koiran kanssa.

Sohva on olohuoneen kruunu 

"Sohvani on uusi, kaunis ja pehmeä. Se kruunaa olohuoneen, joka on asunnon cozy corner. Sohvalla on uskomattoman hyvä hengata, koska näen sieltä melkein koko asunnon ja keittiön isoista ikkunoista tulvii valoa. En kuitenkaan pelkästään lekottele sohvalla, vaan usein läppäri ja työt seuraavat tännekin. 

”Teen sisustushankintoja visuaalisuus edellä ja tyylissäni yhdistyy pelkistetty skandinaavisuus ja cowboy-sielu. Lehmäntaljat ja pääkallot tuovat persoonaani esille ja monet kotini yksityiskohdat ovat matkamuistoja maailmalta.” 

Ruokapöytä ikkunoiden ääressä 

"Keittiön pöytäni on kaunis, mutta tunnustan, etten koskaan syö sen äärellä. Ruokapöytä on pääasiallinen työpisteeni, vaikkei se ehkä olekaan ergonomisin mahdollinen. Se sopii kuitenkin juuri minulle, koska haluan tehdä töitä ikkunan ääressä. Leveät ikkunalaudat ovat maailman parhaita, sillä niihin voi mennä itse istuskelemaan tai täyttää ne sisustusesineillä, kuten olen nyt tehnyt.” 

Ruokapöytä on Veeralle mieluisin paikka tehdä töitä.

”Kaikista rakkaimmat hetket ruokapöydän ääressä vietän ystävieni kanssa, sitä en ole tehnyt todellakaan tarpeeksi. Kun olin juuri muuttanut, ystäväni tuli kylään, toi viiniä ja kokkasi minulle risottoa. Tällaisia iltoja lisää, kiitos!" 

Veera suuntaa viikoittain laitepilatekseen Kanavarantaan.

Laitepilatesta Kanavarannassa 

”Unelmien Skatta-päiväni alkaa sillä, että kesäaamuna laitan flipflopit jalkaan ja lähden ulos kävelylle. Kävelen Kanavarantaan, nappaan juomaksi rhubarb matchan ja suuntaan laitepilatekseen treenille. Kanavarannasta löytyy todellakin kaikki arjen ylellisyydet ja kulmakivet.” 

 ”Laitepilates on tärkeä harrastukseni, josta tuli kuin vahingossa myös työni. Ihastuin lajiin jo ensimmäisellä kokeilulla. Tuntui, että löysin vihdoin lajin, jonka tekeminen tuntui omalta ja mukavalta. En ollut heti mikään luonnonlahjakkuus, mutta nykyään suuri iloni on ohjata tunteja muille lajiin hurahtaneille ja innokkaille ensikertalaisille." 

Maisema kuin postikortista – Katajanokan jäänmurtajat 

"Jos jokin yksityiskohta edustaa minulle Katajanokkaa, se on jäänmurtajat. Olen välillä kokenut olevani vähän huono suomalainen, mutta onneksi kotikulmani ovat opettaneet minua rakastamaan enemmän omaa kotimaatani. Innokkaana reissaajana on muuten tosi kiinnostavaa kokea matkailun toinen puoli, eli se, kun näen turisteja tutustumassa minun kotikontuihini. Täällä Katajanokalla riittää matkaajia.” 

Paras uintipaikka löytyy jäänmurtajien vierestä.

”Paras paikka ihailla jäänmurtajia on mattolaituri. Minulle se maisema on täydellinen Suomi-kuva: koivut kaartuvat mattolaiturin yllä ja lapset hyppivät laiturilta mereen uimaan. Mattolaiturilta näkyy myös Korkeasaari, josta voi välillä kuulla leijonien karjuvan – tämä ei tosiaankaan ole mikään urbaanilegenda!” 

Ravintolat tarjoavat makunautintoja maailmalta 

"Rakastan käydä kahviloissa ja ravintoloissa, ehkä jopa vähän liikaakin. Minulle ulkona syöminen on kiva tapa poistua kotoa ja tauottaa työpäivää. Skattalta olen löytänyt kantapaikkoja, jotka tuovat todella yhteisöllisen olon. En käy ravintoloissa vain syömisen ilosta, vaan haen ennen kaikkea makuja maailmalta ja etsin sopivaa tunnelmaa.” 

Kahvilat ja ravintolat ovat tärkeä osa Veeran kaupunkielämää.

“Aasialainen ruoka on suosikkejani, ja on varmaan kohtaloa, että vietnamilainen Fly Fusion -ravintola on melkein alakerrassani. Kylmemmillä säillä ravintolasta kannattaa tilata höyryävän kuumaa pho-keittoa, mutta kesähelteillä minulle maistuvat parhaiten kesärullasalaatit ja erilaiset riisiruoat. Jälkkäriksi suosittelen ottamaan kookoskahvin.” 

Veera Biancan kesäinen soittolista – kuuntele ja nauti!

Kokosimme yhdessä Veera Biancan kanssa Spotify-soittolistan seesteisten kesäiltojen nautinnoksi.

Nauti kesästä kaupungin sykkeessä tai omalla parvekkeella ja tunnelmoi auringonlaskuja parhaiden country-biisien tahtiin.

Kuuntele nyt Spotifyssa

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu