Ohjeita asumiseen

Pidä Lumo-kotisi lämpimänä

Mitä tehdä, jos kotona on liian kylmä syksyn tullen tai talven pakkasilla? Lue asiantuntijamme vinkit viileän kodin lämmittämiseksi.

235x174

  1. Ilmankosteuden vuoksi kodin huoneilma voi tuntua syksyisin viileältä, vaikka se olisikin suosituslämpötilojen mukainen. Tilanteen pitäisi korjaantua, kun talon rakenteet ovat lämmenneet ja kosteus poistunut.
  2. Osassa asunnoista on korvausilmaventtiilit, jotka saa säädettyä talviasentoon vedon vähentämiseksi. Myös ikkunoiden ja parvekkeen oven tiivisteet kannattaa tarkastaa.
  3. Tarkista, että pattereiden termostaatit on käännetty auki ja asetettu välille 1–6. Kun ulkolämpötila on vielä plussan puolella, patterit eivät lämpene vielä kovin kuumaksi ja voivat tuntua käteen viileältä. Sään viiletessä patterin yläreunan pitäisi lämmetä. Patterin alareuna puolestaan on aina viileämpi, koska patterivesi luovuttaa lämpöä huoneilmaan.
  4. Patterin edessä olevat isot huonekalut estävät lämmön leviämistä asuntoon. Samoin patterin termostaatin ympäristö tulisi olla vapaana, jotta se toimii suunnitellusti.

+ Raikkaassa huoneilmassa on ihana oleskella viltin alla kuppi kuumaa kädessä. Unikin tulee paremmin astetta viileämmässä kodissa, lämpöisen peiton alla kenties villasukat jalassa.

Mikäli kaiken tämän jälkeen koet, että asunnossasi on edelleen kylmä (alle 20 astetta), lähetäthän vikailmoituksen My Lumo -palvelun kautta, niin asiantuntijamme tarkistaa tilanteen.

Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi