Ohjeita asumiseen

Pidä Lumo-kotisi lämpimänä

Mitä tehdä, jos kotona on liian kylmä syksyn tullen tai talven pakkasilla? Lue asiantuntijamme vinkit viileän kodin lämmittämiseksi.

235x174

  1. Ilmankosteuden vuoksi kodin huoneilma voi tuntua syksyisin viileältä, vaikka se olisikin suosituslämpötilojen (20-22°C) mukainen. Tilanne korjaantuu lämmityksen lisääntymisen ja sisäilman kosteuden vähentymisen myötä.
  2. Osassa asunnoista on korvausilmaventtiilit, jotka asukkaan tulee säätää talviasentoon vedon vähentämiseksi. Myös ikkunoiden ja parvekkeen oven tiivisteet kannattaa tarkastaa.
  3. Tarkista, että pattereiden termostaatit on käännetty auki. Kun ulkolämpötila on vielä plussan puolella, patterit eivät lämpene vielä kovin kuumaksi ja voivat tuntua käteen viileältä. Sään viiletessä patterin yläreunan pitäisi lämmetä. Patterin alareuna puolestaan on aina viileämpi, koska patterin läpi kulkeva vesi jäähtyy luovuttaessaan lämpöä huoneilmaan.
  4. Patterin edessä olevat isot huonekalut estävät lämmön leviämistä asuntoon. Samoin patterin termostaatin ympäristö tulisi olla vapaana, jotta se toimii suunnitellusti.

Ajankohtaisena vinkkinä: Mikäli oma asumisviihtyisyys sallii, niin sisälämpötilana 18°C on talon rakenteiden puolesta vielä turvallinen ja useimmassa tapauksessa asukkaankin kannalta terveellinen vaihtoehto.

Mikäli kuitenkin koet, että asunnossasi on kylmä (alle 20 astetta etkä viihdy viileämmässä), lähetäthän vikailmoituksen My Lumo -palvelun kautta, niin asiantuntijamme tarkistaa tilanteen.

Testaa oma hiilijalanjälkesi!Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi