Talotarinoita

Omasta viherhuoneesta on moneksi

Lumo One -pilvenpiirtäjän viherhuoneet taipuvat monenlaiseen tyyliin ja tarpeeseen. Miltä kuulostaisi oma joogastudio tai ateljee?

235x174

Kalasataman pilvenpiirtäjien kortteliin valmistuvassa Lumo One -talo tarjoaa aivan uudenlaista asumismukavuutta erilaisine palveluineen ja yhteiskäyttötiloineen.

Uniikin Lumo One -talon huoneistojen erikoisuus on viherhuone ranskalaisella parvekkeella. Tila on kuin parvekkeen ja tavanomaisen huoneen yhdistelmä. Viherhuoneista avautuvat huikeat näköalat Kalasataman alueelle, mutta tila muuttuu myös luontevaksi osaksi kotia sivuun siirtyvien lasiovien ansiosta.

Viherhuone toimii loistavasti huone- ja hyötykasvien kasvatukseen.

Sisustussuunnittelija Niina Ahonen pitää Lumo-kotien viherhuonetta veikeänä ideana, jollaiseen hän ei ole aiemmin törmännyt. Parasta on, ettei tila rajoitu vain kesäkäyttöön.

– Se on kuin parveke, joka on viety uudelle tasolle. Sen parvekemaisuudesta voi nauttia ympäri vuoden, Ahonen kuvailee.

– Laattalattia mahdollistaa sen, että huoneessa voi tehdä vapaammin vaikka istutuksia, kun ei tarvitse varoa herkkää lattiapintaa.

Kotipuutarha vai joogastudio?

Vihersisustaminen ja pienimuotoinen viljely ovat juuri nyt kasvava trendi: monet kasvattavat kodissaan huone- ja hyötykasveja. Ahosen mukaan ilmiö liittyy ihmisen tarpeeseen olla lähempänä luontoa sekä tuoda vehreyttä ja vihreyttä myös sisätiloihin.

– Koko ajan tulee uusia tapoja viljellä sisätiloissa, esimerkiksi vesiviljely. Pienimuotoiseen viljelyyn viherhuonetila on loistava.

Lumo One -asuntojen viherhuoneeseen voi sijoittaa vaikka isommatkin istutuslaatikot. Ahonen maalailee ajatusta omasta pienestä puutarhasta kerrostalokodissa.

– Huoneeseen voisi miettiä näyttävää viherseinää, istutuslaatikoita ja hyötykasviviljelmiä.

Laattalattialla varustettu lisätila on lemmikinomistajan unelma. Viherhuoneen yhteyteen sopii mainiosti myös rentoutumiseen tai kotijumppaan sopiva liikuntatila.

Niin ikään erilaiset kotiliikuntamahdollisuudet ovat viime vuosina nousseet arvoon arvaamattomaan. Liikuntavälineille ja itse aktiviteeteille on hyvä löytyä oma paikkansa kotona. Viherhuone käy oivallisesti tähänkin tarkoitukseen.

– Tila käy hyvin pieneksi joogastudioksi missä jumpata, venytellä ja rentoutua – vaikka kasvien keskellä. Tällaisen hyvinvointitilaan voi tuoda pehmeyttä matottamalla se kauttaaltaan, miksei vaikka ruohomatolla.

Ateljeesta lukunurkkaukseksi

Nimestään huolimatta viherhuonetta ei tietenkään tarvitse pyhittää kasveille. Se on erinomainen paikka kaikenlaiselle muullekin harrastamiselle kuten maalaamiselle, lukemiselle, käsitöille ja miksei vaikka pyörän rassaamiselle. Maali- ja öljytahrat saa helposti pyyhkäistyä laattalattialta.

– Huone toimii ympäri vuoden paikkana, jossa voi rakennella monenlaista, Ahonen pohtii.

Niina Ahonen näkee taiteen tekemisestä kiinnostuneen ihmisen luovan huoneesta ihanan ateljeen maalaustelineineen. Ikkunoista avautuvat maisemat toimivat inspiraation lähteenä.

– Viherhuoneen maisemat voivat olla parvekettakin paremmat, sillä näkymä on avoin lattiaan asti.

Parvekemainen tila taipuu erilaiseen harrastamiseen, kuten taiteen tekemiseen. Laattalattia ei pelästy maalitahroja.
Viherhuoneeseen voi rakentaa tunnelmallisen lukunurkkauksen, jonka muhkeasta nojatuolista katsella Kalasatamaan avautuvia maisemia.

Huone toimii hyvin ylipäätään kaikenlaiseen rauhalliseen työskentelyyn ja sen saa erotettua muusta asunnosta lasiovilla. Ahonen näkisi tilan loistavana myös etätyöskentelyyn.

– Sinne voisi rakentaa myös tunnelmallisen, kirjastomaisen lukunurkkauksen.

Ahonen uskoo, että lemmikinomistaja voisi höytyä laatoitetusta, parvekemaisesta huoneesta. Lemmikit ovat tervetulleita Lumo-koteihin.

– Voisin kuvitella, että tila on kissaperheen unelma. Monilla kissanomistajilla on haasteita lemmikin aktiviteettien ja hiekkalaatikon sijoittamisessa. Tähän lisätilaan sopisi hyvin vaikka kissan kiipeilypuu.

Lumo One

Haluaisitko oman kodin monikäyttöisen viherhuoneen kera? Tutustu Lumo One -pilvenpiirtäjän vapaisiin vuokra-asuntoihin, ihastu ja vuokraa omasi verkkokaupasta!

Lumo-verkkokauppa
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu