Sisusta ja tuunaa

Nuoren pariskunnan kodin sisustus – mukana ripaus luksusta

Kun sisustusammattilainen päästettiin irti Lehtisaarentie 14:n Lumo-kodissa, painottui tyyli harmoniaan ja skandinaaviseen raikkauteen. Sijainti ja kauniit näkymät meren rannalle tarjoavat upeat puitteet kodin tulevalle asukkaalle, joka voisi olla vaikka nuori pariskunta.

235x174

Lehtisaarentie 14:n sisustus on stailaaja Niina Ahosen käsialaa.

Meren rannalla sijaitsevan, juuri peruskorjatun Lehtisaarentie 14:n rivitaloasunnon stailaus on saatu päätökseen. Stailaaja Niina Ahonen Stailia Designista on tyytyväinen lopputulokseen. Valoisa koti on valmis vastaanottamaan uudet asukkaat.

– Tässä asunnossa on paljon tilaa kahdelle tai kolmelle ihmiselle. Asunto on avara ja laadukkaita materiaaleja arvostaville asukkaille on tarjolla kivasti pientä luksusta.

Makuuhuoneen ylelliset pellavatekstiilit ovat Balmuirin. Tehostevärinä on käytetty trendikästä haaleaa lohenpunaista.

Skandinaavinen ja raikas sisustus

Stailian sisustustiimi asetti kodin olohuoneeseen valkoisen sohvan. Sen rinnalle he toivat harmonisia värejä, kuten harmaata sekä haaleaa lohenpunaista, joka on tämän kevään trendiväri.

– Halusimme tuoda kontrastia valkoiselle värille, jotta sisustus ei olisi liian vaalea. Stailaamme skandinaavisella, raikkaalla, yksinkertaisella ja modernilla, mutta kodikkaalla tyylillä. Asunnon sijainti ja kivat materiaalit ratkaisivat heti sisustuksen tyylin: vaaleuden ja raikkauden.

Asunnon ikkunoista avautuu suora näkymä viereiselle kaislikkoiselle merenrannalle. Verhojen osuus onkin tällä kertaa jätetty minimiin.

– Tämän kodin ikkunat ovat kuin tauluja. Verhot peittäisivät ikkunoiden upeat maisemat. Verhottomuus on myös tämän päivän trendi.

Kodin sisustus lähtee toimivuudesta ja tarpeesta

Stailian kolmihenkiseltä tiimiltä kodin stailaus ja sisustaminen onnistuu käden käänteessä. Mutta miten tavallisen pariskunnan tai perheen kannattaisi sisustaa oma koti? Mitkä ovat tärkeimmät asiat, joihin kodin sisustamisessa tulisi kiinnittää huomiota?

– Tärkein seikka sisustamisessa on se, että kodin tulee olla toimiva siinä asuville henkilöille. Kotia ei kannata sisustaa vain sen takia, että se näyttää kivalta. Jos sisustus ei ole toimiva, siellä ei ole kiva olla.

Niina Ahonen näkee kodin rauhoittumisen paikkana, jossa saa päivän tapahtumat ja asiat pois mielestä.

– Koti on paikka, jossa tulee vietettyä paljon aikaa. Tutkimusten mukaan kaunis ja toimiva koti vähentää stressiä ja jännitystiloja.

Toiseksi tärkeäksi kodin sisustamisen elementiksi Ahonen mainitsee ihmisen omat tarpeet sekä maun.

– Kodin tulisi olla tila, jossa on kiva olla. Toiset pitävät siitä, että koti on minimalistinen, vaalea ja pelkistetty. Toiset taas saavat rauhallisuuden tunteen siitä, että kotona on värikästä sekä riittävästi tavaraa ja tekstiilejä. Kodin voi sisustaa monin eri tavoin, kunhan se miellyttää ihmistä, joka siinä asuu.

Valaistuksella on myös merkittävä tekijä kodin sisustamisessa.

– Kodin sisustuksessa valaistus on tärkeä seikka. Hyvin suunnitellulla valaistuksella sisustukseen voi luoda upean viimeisen silauksen. Valaistuksen kanssa on onnistuttu erinomaisesti silloin, kun luonnonvaloa ja keinovaloa on tarpeeksi, eikä kukaan välttämättä edes huomaa valaistuksen olemassaoloa.

Kun muutat uuteen kotiin

  • Laita kalusteet paikoilleen, mutta älä tee vielä lopullisia ratkaisuja huonekalujen, taulujen ja muiden esineiden sijoituksen suhteen.
  • Fiilistele ja maistele ensin uuden kodin tunnelmaa, keskity yksityiskohtaisempaan sisustamiseen hiukan myöhemmin.
  • Siedä hetki keskeneräisyyttä, maalaa vasta tämän jälkeen esimerkiksi tehostevärit seiniin ja aseta taulut paikoilleen. Voi olla, että keksitkin jonkun aivan uuden ratkaisun seinän somisteeksi.
  • Kalusteiden pitää olla oikean kokoisia suhteessa asunnon kokoon. Pieneen kotiin ei kannata mahduttaa isoa sohvaa, kahdeksan hengen ruokapöytää ja valtavaa televisiota. Jostain on tingittävä, jotta kokonaisuus näyttää hyvältä.
  • Jos hankit uusia huonekaluja, mieti niiden pitkäikäisyyttä. Pohdi, jaksatko katsoa samaa kalustetta vielä 10 vuoden jälkeenkin.

Vinkit: Niina Ahonen, Stailia Design

Löydä helposti paras koti Lumo-verkkokaupasta

Verkkokauppaan
235x174235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu