Palveluksessasi

Neljä myyttiä vuokra-asumisesta

Totta vai tarua? Lue, millaisia myyttejä vuokra-asumisen ympärillä yhä liikkuu ja murtaako todellisuus sinnikkäimmätkin myytit.

235x174

Nosta jalat pöydälle, nauti vuokrakodistasi ja anna muiden hoitaa asumiseen liittyvät huoltotyöt, vaikkapa jokakesäisen riesan – nurmikonleikkuun. Vuokra-asuminen on parhaimmillaan helppoa ja vaivatonta, mutta siihen liittyy yhä paljon myyttejä.

Kodin vuokraaminen on vaikeaa ja hidasta

TARUA. Klik klik ja klik… Sen enempää ei kodin vuokraaminen nykyään vaadi. Uuden kodin voit vuokrata näppärästi vaikkapa Lumo-verkkokaupan kautta. Et joudu täyttämään hakemuksia ja kilpailemaan muiden hakijoiden kanssa tai maksamaan turhia takuuvuokria – maksat vain ensimmäisen kuun vuokran tai varausmaksun, ja koti on sinun. Muuttamaan pääset parhaimmassa tapauksessa vaikka jo huomenna.

Kun asut vuokralla, asuminen on huolettomampaa, asumiskulusi ovat helpommin ennakoitavissa ja voit keskittyä elämiseen.

Vuokra-asunnot ovat ahtaita, eivätkä istu elämäntyyliini

TARUA. Älä enää mieti, että vuokra-asuminen olisi se kakkosvaihtoehto asumiselle. Okei, myönnetään, että jos muutat viiden vinttikoiran kanssa yksiöön kaupungin ydinkeskustaan, saattaa tunnelma olla vähän liian tiivis ja arki hieman haastavaa. Onneksi nykyään on mistä valita ja voit helposti löytää juuri sinun tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi sopivan vuokrakodin – vaikkapa ihanan valoisan kolmion koirapuiston liepeiltä.

Myös elämäntilanteet voivat yllättäen muuttua ja sen myötä myös toiveet kodille vaihtua. Saatat tarvita enemmän kaappitilaa, vähemmän huoneita tai intohimoisena saunojana haluat oman saunan. Lumo-koteja on jokaiseen makuun: isompia, pienempiä, parvekkeella tai pienellä pihalla, saunalla tai vaatehuoneella, uutuuttaan hohtavia unelmakoteja uutuuskohteissa tai kattohuoneistoja arvokiinteistöissä. Ehkä vaikeinta on sittenkin valitseminen.

Vuokralaisen ei tarvitse murehtia huolto- ja remonttihommista

TOTTA. Jos nurmikonleikkuu löytyy inhokki-listasi kärkipäästä, vuokra-asuminen sopii sinulle hyvin. Kun asut vuokralla, voit olla varma siitä, että joku muu hoitaa piha-alueet, leikkaa nurmikot, tekee lumityöt ja vaihtaa pyörävaraston sammuneen lampun.

Menikö jääkaappi rikki? Ei huolta, sillä Lumo-kodissa saat tehtyä vikailmoituksen kätevästi omalta kotisohvaltasi, vaikkapa kännykällä asukkaiden sähköisen My Lumo -palvelun avulla. Iso joukko asumisen ammattilaisia pitää joka päivä huolta Lumo-kotien kunnossapidosta ja siitä, että sinulla olisi Lumo-kodissasi mahdollisimman hyvä olla.

Unohda siis ruohonleikkurin tulppien vaihto ja voikukkien kitkeminen pihanurmikolta – vuokrakodissa voit hyvillä mielin nostaa jalat pöydälle ja nauttia elämästä.

Vuokra-asunto on usein tylsä, eikä siitä saa oman näköistä

TARUA. Joskus kauan aikaa sitten vuokra-asuntoa ei saanut tuunata lainkaan, mutta ne päivät ovat takana. Kodin pitää myös tuntua omalta. Voit esimerkiksi maalata seinät omaa silmää miellyttäväksi ja luoda kotiisi haluamasi tunnelman hyödyntämällä Lumo-kotien ilmaista maalietua. Kotia saa ja pitää muokata omannäköiseksi, niin että siellä viihtyy ja tuntee olonsa kotoisaksi.

Lumo-kodeissa on tarjolla myös runsaasti asumista helpottavia palveluita. Ne tekevät arjestasi sujuvampaa ja vuokra-asumisesta luksusta.

23.6.2022 (Muokattu 26.4.2024)

Teksti Leena Seppinen

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu