Lumo-palvelut

Omannäköinen koti Lumo-maaliedulla – helposti ja ympäristöystävällisesti

Lumo-kodit on julkaissut 22 sävyn värikartan, josta on helppo valita itseään eniten miellyttävät värit kodin seiniin. Lumo-kotien asukkaille maksuttomaan maalietupakettiin kuuluvat paitsi ympäristöystävälliset maalit, myös kaikki maalauksessa tarvittavat välineet teloista maalarinteippiin.

235x174

Olisiko nyt hyvä hetki maalata kodin seinät uuteen uskoon Lumo-asukkaille suunnatun ilmaisen maaliedun avulla?

Uudesta Lumo-värikartasta asukkaan on helppo valita omaan makuunsa ja kotiinsa sopivat värit. Mukana ovat perinteisen valkoisen lisäksi keltaisen, punaisen, sinisen, vihreän, ruskean ja harmaiden sävyperheet pehmeän murrettuina, neutraaleina ja ajattomina sävyinä. Jokaiseen sävyperheeseen kuuluu myös yksi tummempi sävy, joka sopii erityisesti tehosteseinän maalaamiseen. Valitut värit ovat Tikkurilan Tunne värit -kokoelmasta.

Tutustu maalivalikoimaan

Ladattavassa Lumo-värikartassa on kunkin värin kohdalla linkitys Tikkurilan sivuille. Napsauta linkki auki, jos haluat tutkailla väriä tarkemmin. Värit eivät välttämättä toistu täysin oikein puhelimen, tietokoneen tai tabletin näytöllä, joten Tikkurilan verkkosivuilla suositellaankin viemään värimalli siihen huoneeseen ja olosuhteisiin, joihin väri valitaan.

Ympäristöystävälliset maalit

Lumo-kodeille vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat keskeisiä arvoja asumisessa. Siksi ympäristöystävällisyys on tärkeä valintaperuste myös maalien valinnassa.

Maaliedun valikoimaan kuuluvat maalit ovatkin kaikki vesiohenteisia. Lisäksi niille on myönnetty Avainlippumerkki, Joutsenmerkki tai EU-ympäristömerkki tai useampia näistä. Osalla maaleista on myös esimerkiksi allergia- ja astmatunnus tai M1-luokitus, joka kertoo tuotteen vähäpäästöisyydestä.

Myös maalaustarvikkeet maksutta

Maalaamiseen tarvitaan muutakin kuin maalia: teloja, pensseleitä, maalarinteippiä ja maalikaukalo. Lumo-kotien maalietuun kuuluvat myös nämä tarvikkeet. Koko paketti maaleineen ja tarvikkeineen tuodaan Lumo-asukkaan kotiovelle tai sitten asukas voi hakea maalipaketin sovitusta K-Raudasta.

Toimi näin, kun haluat hyödyntää maaliedun!

  • Jos olet muuttamassa Lumo-kotiin ja haluat maalata sen muuton yhteydessä, sovi asiasta myyntineuvottelijan kanssa.
  • Jos jo asut Lumo-kodissa, ota meihin yhteyttä My Lumo -palvelun kautta.

Ennen maalausta…

Ennen maalaushommien aloittamista lattiat, listat ja muut pinnat kuin maalattavat seinät on hyvä suojata kunnolla. Niin ja tietysti myös maalari! Ennen maalauksen aloittamista mahdolliset kolot kannattaa kitata ja seinä puhdistaa, jotta lopputulos on tasainen ja sileä.

Katso tästä tarkemmat ohjeet Lumo-kotien maalaukseen. Kannattaa myös käväistä Tikkurilan sivuilla, jossa niin ikään kerrotaan, miten sisätilojen erilaiset pinnat kannattaa maalata.

… ja maalauksen jälkeen

Kun maalausurakka on valmis, välineet kannatta pestä heti, jotta maali ei ehdi kuivua niihin. Jos tarvitset maalaustarvikkeita vielä seuraavana päivänä, laita pestyt pensselit ja telat yön ajaksi ilmatiiviiseen muovipussiin odottamaan.

Maalaustarvikkeet kannattaa säilyttää siltä varalta, että maalausinspiraatio iskee uudelleen, tai ne voi vaikka kierrättää kaverille. Jos säilytys tai kierrätys ei onnistu, kuivat pensselit, telat ja maalikaukalot voi laittaa sekajätteeseen.

Maalit, tasoitteet ja ohenteet sekä maalaustyövälineiden pesuun käytetty vesi ovat ympäristölle vaarallista jätettä. Ne viedään vaarallisen jätteen keräyspisteeseen. Keräyspisteet löydät osoitteesta kierratys.info. Kuivat ja puhtaat maalipurkit voi viedä purkin materiaalin mukaan joko sekajäteastiaan tai metallinkeräykseen.

Näin maalaat seinän siististi

Maalietu ei ole saatavilla Lumo-uudiskohteissa tai -peruskorjauskohteissa ensimmäisen kahden vuoden ajan.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu