Lumo vinkkaa

Näin teet pyörän keväthuollon

Kevään saapuessa kuivat kadut kutsuvat pyöräilemään. Pitkän talven jälkeen pyörän kunto on hyvä tarkistaa ennen liikkeelle lähtöä.

235x174

Hyvin huollettu pyörä pitää sen hyvässä kunnossa pitkään. Huollettu pyörä on turvallinen ajaa ja sen käyttöikä pitenee. Pyörällä on myös mukavampi ajaa ilman räminöitä ja paukkeita.

Perushuollon saa toteutettua helposti itse. Jos pyörä kaipaa kuitenkin suurempaa kunnostusta, kannattaa hyödyntää ammattilaisten apua.

Inseran huoltopäällikkö kertoo vinkit pyörän keväthuoltoon.

Keväthuoltoa varten tarvitset

  • Pesuaine, ämpäri, pesusieni ja rätti
  • Polkupyörän öljy
  • Ruuvimeisseli
  • Muutama kiintoavain
  • Muutama erikokoinen kuusiokolotyökalu

Pyörän pesu

Kotikonstein tehtävässä huollossa toimii pesuaineena esimerkiksi Fairy. Painepesuria ei kannata käyttää, koska vesi saattaa päästä laakereiden sisään.

Renkaat

Kannattaa tarkistaa onko ulkorengas halkeillut tai hapertunut. Jos halkeamia löytyy, katso tarkkaan vanhan renkaan kokotiedot ja hanki uudet hyvin varustelluista pyöräliikkeistä. Kun vaihdat ulkorenkaan, voi olla järkevää vaihtaa myös sisärengas – etenkin jos vaihtoa ei ole tehty moneen vuoteen.

Vinkki!

Venttiiliin voi laittaa tipan öljyä, jotta venttiilin sydän liikkuu vapaasti.

Ketjut

Ketjujen tarkistus kannattaa aloittaa puhdistamalla ne käyttämällä rättiä ja pesuainetta. Ketjujen puhtaus säästää pyörän rattaita, joka tuo lisävuosia pyörän käyttöön. Seuraavaksi ketjut rasvataan huolellisesti siihen tarkoitetulla öljyllä ja annetaan sen olla hetken. Tämän jälkeen ylimääräinen öljy pyyhitään huolellisesti pois.

Vinkki!

Vanhalla hammasharjalla pääset hyvin ketjun koloihin.

Jarrut

Jarrupalojen kuluminen on hyvä tarkistaa ja tarvittaessa hankkia uudet pyöräliikkeestä. Jarrupaloissa on merkki kulutuspinnasta: jos huomaat ettei kulutuspintaa ole tai sitä on hyvin vähän, on jarrupalat syytä vaihtaa uusiin. Muista myös puhdistaa vannejarrujen vanne ja levyjarrussa jarrulevy.

Vinkki!

Vältä öljyn pääsemistä jarrupintoihin.

Vaihteet

Yleisesti vaihdevaijerin kireyden tarkistamalla pääsee pitkälle, eikä suurempia säätöjä tarvita. Vaijerit nimittäin venyvät ajan mittaan. Kireyttä voi säätää yleensä käsillä säädettävistä pikakiristimistä, jotka sijaitsevat vaihtajissa.

Tärkeintä vaihteiden toimivuudessa on puhtaus ja riittävä öljyäminen. Ylimääräinen öljy on kuitenkin syytä pyyhkiä rätillä pois.

Ruuvit ja mutterit

Huollon lopuksi kannattaa tarkistaa kaikkien ruuvien ja muttereiden kireydet. Jos huomaat navoissa, ohjainlaakereissa tai keskiössä väljyyttä tai pinnojen katkemisia, korjauttaminen asiantuntevassa huoltoliikkeessä kannattaa.

Muista!

Muista aina tehdä huollon jälkeinen koeajo pihapiirissä, jotta varmistat pyöräsi turvallisuuden ja toimivuuden.

Tarjoamme Lumo-kotien asukkaille alennuksen Insera-polkupyöristä. Edun myötä kannustamme oman hiilijalanjäljen pienentämiseen ja rohkaisemme vastuulliseen liikkumiseen arjessa. 

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu