Kurkistus kotiin

Muutto Lumo-kotiin ja vuokratakuurahoilla Balille!

Károly Saittio ja Noora Pulkka viettivät tammikuun Balilla. Sen mahdollisti uuden kodin löytyminen Lumo-verkkokaupasta: entisen kodin vuokravakuus käytettiin lomailuun, kun Lumo-verkkokaupassa vakuutta ei tarvitse maksaa.

235x174

Károly Saittion ja Noora Pulkan kaksion parvekkeelta avautuva näkymä ei ole ihan tavanomainen. Parvekelasien takana kasvaa mäntyinen metsä. Sen takaa ja sivusta aukeaa näkymä merelle sekä rantaan rantasaunalle ja uimalaiturille. Silloin tällöin merellä ohi lipuu laiva.

Saittio ja Pulkka muuttivat Ramsinrannan 47-neliöiseen kaksioon Kalliosta marraskuussa 2017.

Károly ja Noora matkasivat Balille edellisen vuokra-asunnon vakuusrahoilla. Uusi koti löytyi Lumo-verkkokaupasta, jossa vuokravakuutta ei tarvita.

– Kun on monta vuotta asunut Kallion vilskeessä, luonto ja luonnonläheisyys tekivät vaikutuksen, sanoo Pulkka.

Muutto tuli ajankohtaiseksi, kun Kallion edellinen vuokra-asunto myytiin vuoden asumisen jälkeen. Uuden asunnon etsintä ja muuton ajoittaminen sujuivat helposti Lumo-verkkokaupan ansiosta, jossa eri vaihtoehtoja pystyi hyvin selailemaan. Hyvää oli sekin, ettei vuokravakuutta tarvinnut muuttaessa maksaa, riitti että luottotiedot olivat kunnossa.

– Käytimme vanhasta asunnosta takaisin saamamme vuokravakuuden Balin matkaan. Muutimme marraskuussa uuteen kotiin ja vietimme Balilla tammikuun, Károly ja Noora kertovat.

Lumo-kodissa Spotify soi katonrajasta

Kesällä Károlyn ja Nooran koti vaikuttaa täyttyvän luonnolla ja omalla rauhalla. Kesämökkimäinen, vehreä tunnelma on hiukan erilainen talvisin.

– Talvella täällä oli todella pimeää, kun kaupungin valot eivät olleet valaisemassa. Rannasta paistoi iltaisin vähän valoa sisään, Noora kertoo.

Palmsenpolulta kävelee bussipysäkille 5–10 minuutissa ja Vuosaaren metrolle kulkee kävelyreitti rantaa pitkin. Noora käy töissä keskustassa ja Károly Jumbossa Vantaalla. Matkat taittuvat julkisilla tai omalla autolla.

Äänentoistojärjestelmä laitetaan päälle olohuoneen seinän painikkeesta.

Kodin yksi vetovoimatekijä on keittiön kaapiston päällä katonrajassa. Musiikkia aktiivisesti ennen itsekin soittanut Károly tykästyi seinän sisässä olevaan integroituun äänentoistojärjestelmään. Se ratkaisi muuton juuri Palmsenpolun C-rappuun, sillä muissa rapuissa järjestelmää ei ole. Laitteisto laitetaan päälle olohuoneen seinässä olevan levyn painikkeesta, ja se toimii bluetooth-yhteydellä matkapuhelimen kautta. Ääni tulee ulos keittiön katonrajan kahdesta vaaleasta ja huomaamattomasta kaiuttimesta.

Järjestelmä on kovalla käytöllä – useimmiten asunnossa soi suomirap, reggae, hip hop tai suomirock Spotifyn kautta.

– Badding, Leevi and the Leavings esimerkiksi ovat suosikkejani, sanoo Károly.

Noora mainitsee kuuntelevansa kaiuttimilla myös äänikirjoja BookBeat-sovelluksen kautta, viimeksi Maria Veitolan elämäkerran.

– Se oli hyvä. Sitä ennen kuuntelin Idiootit ympärilläni -kirjan.

Integroidun äänentoistojärjestelmän kaiuttimet Lumo-kodin keittiössä ovat huomaamattomat.

Vinyylejä ja Aki Kaurismäkeä

Keittiön valkoiset, sisäänrakennetut kaiuttimet eivät ole asunnon ainoat. Olohuoneessa on vielä toiset, mustat ja itse hankitut. Niillä kuunnellaan vinyylilevyjä. Hyllyssä on Nooran isän jäämistöstä pelastettu vinyylilevykokoelma, joka täydentyy viereisen laatikon uudemmilla levyillä.

– Isän levyillä on pääasiassa countrya, bluesia ja Donna Summer -klassikoita, Noora näyttää.

Hyllyn toiselta laidalta löytyy rivi Aki Kaurismäen elokuvia ja muita DVD:itä. Lisäksi asunnossa näkyy pariskunnan matkailuharrastus: Thaimaa- ja Bali -kirjoina, karttapallona, makuuhuoneen seinässä olevana Bangkokin keskustan karttana ja sohvan yläpuolella olevina troopiikki-henkisinä tauluina.

Noora ja Károly toteavatkin pitävänsä erityisesti lämpimistä maista ja Aasiasta, mutta myös lähimatkailua suositaan.

– Yleensä matkustamme kerran vuodessa, vähän rahatilanteen mukaan. Balilla ja Thaimaassa olimme kuukauden, mutta olemme tehneet myös viikonloppumatkoja Tallinnaan ja Ruotsiin.

Ei verhoja kotimaiseman eteen

Pariskunnan koti on värikäs ja sinne on koottu juuri heille tärkeitä asioita. Kierrätys on tärkeää. Esimerkiksi yöpöydän ja säilytyslaatikoiden virkaa toimittavat vanhat, puiset viinilaatikot ja hyllyjä on saatu sukulaisilta. Sänky, sohvapöydät ja pieni ruokapöytä on ostettu uutena.

Kotiin ei ole hankittu verhoja, vaan sälekaihtimet riittävät. Auringonvalo saa tulla sisään!

Verhoja asunnossa ei ole, koska sopivia ei ole vielä löytynyt, ja toisaalta näkymä ulos on niin hieno. Liikaa valoa suodattavat ikkunoiden sälekaihtimet.

Marraskuinen muutto vastavalmistuneeseen taloon sujui hyvin, ja se tehtiin vähitellen pienissä erissä.

– Toimme omalla autolla pikkutavarat useammalla eri kerralla. Isolla autolla toimme tavaraa kerran, ja silloin apuna oli joukko kavereita.

– Ei syntynyt kaaosta, kun toi vähitellen. Saimme tavarat tyhjennettyä heti ensimmäisen viikonlopun aikana, Noora ja Károly kertovat.

Kodissa on esillä asukkaille tärkeitä asioita.

Takapihalta kalastamaan

Ramsinrannassa ei ole pelkoa siitä, että metsänäkymä joskus täyttyisi rakennuksista. Ikkunasta näkyvän poukaman toisella puolella on Kallahdenharjun luonnonsuojelualue.

– Myös talon ympärillä oleva metsä on säilytettävää luontoaluetta, johon ei saa rakentaa, tietää Károly.

Hän pitää kalastusvälineitään talon kellarissa, ja käy silloin tällöin laiturilla kalastamassa. Talviaikaan kotirannassa pääsi kävelemään meren jäällä, ja samalla näki ihmisiä pilkkimässä.

Rantasauna on kaikkien viereisten talojen yhteinen. Sitä saa vuokrata omaan käyttöönsä pientä maksua vastaan. Taloyhtiössä on myös oma sauna ja pesutupa, yksi toisessa ja toinen toisessa rapussa. Luksusmaiset olot kruunaa lähellä oleva tenniskenttä.

– Välillä ulkoa kuuluu laivan torvien lisäksi vesitason ääni. Se kuuluu ehkä jollekin lahden toisella puolella huvilassa asuvalle, veikkaa Károly.

Integroitu äänentoistojärjestelmä

  • CETgroupin äänentoistoratkaisut ovat olleet kokeilussa Helsingin Palmsenpolun C-rapun yhdeksässä asunnossa viime syksystä lähtien. Järjestelmä on tulossa myös vuodenvaihteessa valmistuvaan peruskorjattuun Lumo-taloon Iso Roobertinkadulle koko talon laajuisesti.
  • Äänentoistoratkaisussa puhelin, tabletti tai tietokone yhdistetään kiinteästi seinään asennettuun Bluetooth-Audio-vastaanottimeen. Ääni kuuluu kattoon tai seinään asennetusta kaiutinparista.
  • Mahdollista asentaa myös useampaan huoneeseen niin, että kuunneltavissa on monta äänilähdettä samanaikaisesti.
  • Asentaminen tapahtuu helpoimmin talon rakentamisen tai peruskorjauksen yhteydessä, siksi pilottikohteina ovat olleet uudet ja peruskorjatut Lumo-talot.

Löydä unelmiesi koti helposti Lumo-verkkokaupasta

Verkkokauppaan
235x174235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu