Omilla kulmilla

Monien mahdollisuuksien Espoon keskus

Maalla on mukavaa, mutta kaupungissa vasta viihtyisää onkin, tuumii Pia Graniittiaho. Hän nauttii ihmisvilinästä, palveluista ja erityisesti monipuolisista ruokakaupoista. Espoon keskuksessa ne ovat aivan naapurissa. Yllättäen luontokin on lähellä.

235x174

Pia Graniittiaho muutti 7 vuotta sitten perheineen maalta Espooseen parempien liikenneyhteyksien ja palvelujen perässä. Espoon keskuksesta löytyi riittävän iso asunto kahdelle aikuiselle ja neljälle tuolloin 13−17-vuotiaalle teinille sekä kahdelle koiralle.

Maisemanvaihdos lähtöpisteestä Hyvinkään Kytäjältä oli iso, ja Pia Graniittiaho on nauttinut urbaanista elämästä täysin siemauksin.

Kirkkopuisto on oivallinen piknik-kohde.

− Viihdymme erinomaisesti. Täällä on turvallista, sillä kaikki on lähellä: kaupat ja peruspalvelut, kuten koulut, terveysasema, kirjasto, apteekki ja virastokeskus. Emme tarvitse omaa autoa, yhteydet niin junalla kuin bussilla ovat loistavat.

Pia Graniittiaho kertoo, että perheen teinit pystyivät valitsemaan lukion jopa neljästä eri vaihtoehdosta, ja he pääsivät kulkemaan itsenäisesti kouluun ja harrastuksiinsa. Hän itse kulkee töihin pääosin julkisilla. Kerran viikossa työt vievät Tammisaareen, jonne hän taittaa matkan yhteiskäyttöautolla − sellaisen voi vuokrata kätevästi ihan läheltä.

Espoon keskuksen vilkkaasta elämästä on lyhyt matka myös luontoon.

Luonto on ihan vieressä

Espoon keskus kehittyy koko ajan, ja rakenteilla on uusia asuin- ja toimistotaloja. Se on Graniittiahosta hyvä, sillä näin alueen palvelut säilyvät monipuolisina. Espoon keskus ei ole kuitenkaan pelkää urbaania aluetta. Monelle voi olla yllätys, kuinka lähellä luonto on.

− Pienen matkan kun kävelee, keskustan häly hiljenee. Keskuspuisto on melkein vieressä, ja joen toisella puolella on Kirkkopuisto, jonne meillä on tapana tehdä perheen kanssa piknik-retkiä.

Luonnon lisäksi Pia Graniittiahon lempipaikkoja ovat ruokakaupat.

− Täällä on loistavia marketteja, joista ainakin neljä on etnistä. Pidämme ruoanlaitosta, ja teemme paljon aasialaista, vietnamilaista, kiinalaista ja intialaista ruokaa.

Nyt kotona asuu enää yksi lapsi ja koira. Vaikka lähivuosina viimeinenkin lentää pesästä, Graniittiahot eivät suunnittele muuttavansa muualle. He nauttivat tilavasta asunnostaan, lähellä olevista palveluista ja hyvistä liikenneyhteyksistä.

Palvelut

Monipuoliset ruokakaupat, kauppakeskus Entresse, kirjasto, koulut, päiväkodit, virastot, terveysasema

Yhteydet

Paikallisjuna/rantarata, bussiyhteydet

Ekstraa

Espoon keskus on eläväinen kaupunginosa, joka kehittyy ja rakentuu koko ajan. Kesäisin asukkaat saavat nauttia erilaisista tilataideteoksista, keväisin ja syksyisin markkinoista.

Vuokraa helposti paras koti ja tee siitä omasi!Vuokraa helposti paras koti ja tee siitä omasi!

Elämän parhaita asioita ei tarvitse omistaa – ne voi vuokrata. Lumo-kodissa voit nauttia elämisen mielenrauhasta ja verrattomista lumolaisen palveluista. Kodin voit vuokrata suoraan verkkokaupastamme tai antaa meidän löytää sinulle sopiva koti. Muuta vaikka huomenna, jää vaikka loppuelämäksi.

Elämän parhaita asioita ei tarvitse omistaa – ne voi vuokrata. Lumo-kodissa voit nauttia elämisen mielenrauhasta ja verrattomista lumolaisen palveluista. Kodin voit vuokrata suoraan verkkokaupastamme tai antaa meidän löytää sinulle sopiva koti. Muuta vaikka huomenna, jää vaikka loppuelämäksi.

Lue lisää