Omilla kulmilla

Meri kimaltelee Turun Majakkarannassa

Sari Paananen on ihastunut Turun Majakkarannan merellisyyteen.

235x174

Laineet liplattavat ja tuuli heiluttelee hiljalleen kaisloja. Tiira kaartelee rantaveden yllä ja etsii pientä hiukopalaa poikasilleen.

Aurinko on juuri nyt pilven takana eikä kimaltele aalloilla, mutta muuten Sari Paanasen mielestä Majakkarannan maisemassa on tänäänkin kaikki kohdallaan.

Sari Paananen tykästyi Majakkarannan Lumo-kotiinsa heti.

– Rakastan merta, se on niin rauhoittava. Vietin lapsuuteni kesät paljolti saaristossa. Täällä Majakkarannassa tuntuu kuin olisin koko ajan mökillä meren äärellä.

Paanasen suosikkipaikkoja Majakkarannassa on pieni niemennokka, jossa on kiva kävellä ja istuskella. Lähellä viihtyy myös joutsenpari poikasineen.

Pohdimme, että pariskunnan nimeksi sopisi vaikkapa Juhana ja Katarina – Turun linnan Juhana Herttuan ja Katarina Jagellonican mukaan.

Paananen muutti Joona-poikansa kanssa Vantaalta Turun Majakkarantaan nelisen vuotta sitten. Hän oli katsonut Majakkarantaa netistä sillä silmällä jo ainakin vuoden verran ja ihastunut nimenomaan alueen merellisyyteen.

– Muutimme tänne heti Joonan ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Joona halusi Turun yliopistoon opiskelemaan fysiikkaa ja tähtitiedettä, minne hän sitten jo samana vuonna pääsikin.

Vaikka Majakkaranta on meren äärellä, se on hyvin lähellä keskustaa.

– Bussilla pääsee Turun kauppatorille kymmenessä minuutissa. Kaupungille on kiva lähteä myös vaikkapa pyörällä.

Kalatiira lähtee lentämään Pitkäsalmen toiselle puolelle, kohti Hirvensaloa. Jalalliset voivat suunnata saarelle siltaa pitkin.

– Hirvensalossa on hienoja lenkkimaastoja ja esimerkiksi laskettelurinne, Paananen kertoo.

Palvelut

Majakkarannassa koulu, päiväkoti ja päivittäistavaraliike ovat lähellä. Turun keskustaan matkaa on alle neljä kilometriä.

Yhteydet

Majakkarantaan pääsee erinomaisesti myös julkisella liikenteellä: Manner-Turusta Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran saarille kulkevilla linja-autoilla.

Ekstraa

Upeat merelliset maisemat. Lähellä mahdollisuus myös talviurheilun harrastamiseen: Majakkarannasta on Hirvensalon hiihtokeskukseen matkaa alle kaksi kilometriä.

Lumo-kodeilla on laaja valikoima vuokra-asuntoja Turussa. Tutustu myös muihin vapaisiin vuokra-asuntoihin Majakkarannassa sekä esimerkiksi läheisiin vuokra-asuntoihin Turun Martissa.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu