Lumo-tiimit ja yhteisö

Lumo-kotien asukkaat viihtyvät yhdessä

Lauttasaarelaisessa Lumo-talossa asuva Viveca Warne nauttii illanvietoista naapureiden kanssa ja kehottaa kaikkia ottamaan rohkeasti osaa taloyhtiön yhteisiin tapahtumiin.

235x174

Ykköspaikka kotona?

Lasitettu parveke, jossa voin nauttia päiväkahvit, kesällä tuoksuvien laventelinkukkien keskellä. Edessä avautuu kaunis merellinen maisema.

Kodin tärkein esine?

Perinnöksi saamani antiikkikalusteet, valaisimet, taulut ja astiat. Osa on Biedermeier-tyyliä 1800-luvulta ja ne on tuotu muuton yhteydessä Viipurista noin vuonna 1920. Esineet muistuttavat suvun henkilöistä, historiasta ja arvoista vaalia vanhaa esineistöä.

Ykköstapa rentoutua?

Teatteri, musiikki, taidenäyttelyt ja kirjallisuus. Tällä hetkellä yöpöydälläni on Kjell Westön Rikinkeltainen taivas.

Parasta taloyhtiössänne?

Rauhallinen ja viihtyisä metsikköinen pihapiiri, johon 1958 valmistunut rapattu talo sopii hyvin. Peruskorjauksen yhteydessä nelikerroksiseen taloon rakennettiin hissit, jotka helpottavat liikkumista tavaroiden kanssa.

Ensimmäiset kokemuksesi taloyhtiön yhteistoiminnasta?

Taloyhtiön omistajavaihdoksen myötä vuonna 2005 asukkaat pääsivät mukaan talotoimikunnan, eli nykyään Lumo-tiimin toimintaan, jota meillä ei aikaisemmin ollut. Nyt saimme olla mukana pihapiirin kehittämisessä sekä järjestämässä yhteisiä tapahtumia talon asukkaiden kanssa.

Ykköstekemistä naapureiden kanssa?

”Neljän tähtösen illalliset” kolmen läheisen naapurin kanssa. Olemme kokoontuneet useamman vuoden ajan vuorotellen itse kunkin kotona, jolloin vuorossa oleva illan emäntä tarjoaa vieraille kolmen ruokalajin illallisen. Vuosiin on mahtunut paljon mukavia iltoja ja erinomaisia makunautintoja.

Paras asukastapahtuma talossanne?

Pihatalkoissa on aina mukavaa. Talkootöiden valmistuttua ihaillaan lopputulosta ja nautitaan grilliherkuista ja muurinpohjaletuista.

Asukastapahtuma, jota eniten odotat?

Pikkujoulut. Ilta aloitetaan perinteisesti hyvin haudutetulla riisipuurolla ja jatketaan muilla herkuilla. Ohjelmasta ovat usein vastanneet talon lapset musisoinnilla tai tanssiesityksellä ja joulupukkikin on käynyt paikalla. Myös laskiaisrieha ulkoilun, maukkaan hernekeiton ja laskiaispullien kera on ollut mukava tapahtuma.

Ykkösviestisi taloyhtiösi asukkaille?

Toivon, että asukkaat olisivat nykyistä aktiivisempia ja osallistuisivat yhteisiin tapahtumiin. Ehdotukset toiminnan kehittämiseen ovat aina tervetulleita. Jokainen pystyy myös omalla toiminnallaan pitämään huolta pihapiirin siisteydestä, vaikka poimimalla näkemänsä roskan ja viemällä sen roskakatokseen.

Ykkösneuvosi yhteistoiminnasta kiinnostuneille?

Tervetuloa rohkeasti mukaan tapahtumiin ja keskustelemaan naapureiden kanssa pihalla! Tutustuminen lisää yhteisöllisyyttä, asumisviihtyvyyttä sekä ennen kaikkea turvallisuutta.

Nimi?

Viveca Warne

Perhe?

Sinkku. 35 vuoden aikana kotona on asunut 5 eri kissaa. Tällä hetkellä ajoittain hoitokissoja, kuten ihana Babushka.

Koti?

Kaksio meren ympäröimässä Lauttasaaressa.

Erityistä?

Lumo-tiimin vetäjä.

Asukastoiminta

on monimuotoista tekemistä kaikkien talon asukkaiden asuinympäristön ja asumisviihtyvyyden hyväksi. Se ei vaadi isoja ponnisteluja ja kukin osallistuu aina oman osaamisensa ja jaksamisensa mukaan. Pienetkin asiat luovat yhteisöllisyyttä ja sitä kautta mukavampaa asumista. Ideat on tehty toteutettaviksi – oman talon Lumo-tiimi antaa siihen eväät!

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu