Lumo-tiimit ja yhteisö

Lumo-asukasraadissa kuuluu asukkaan ääni

Lumo-kotien asukkaista koostuva Lumo-asukasraati käynnisteli toimintaansa vuoden alussa. Nyt se on jo täydessä työn touhussa ja keskustelee vilkkaasti asumiseen liittyvistä asioista.

235x174

Kaikki alkoi asukkaiden verkkokeskustelusta viime vuoden lopulla.

– Lumo kutsui asukkaita keskustelemaan ja kertomaan mielipiteitään asukastoiminnasta. Meillä oli verkossa muutaman vuorokauden auki Howspace-keskustelualustalla ryhmähaastattelu, jossa asukkaat saivat vapaasti purkaa tuntemuksiaan ja ajatuksiaan siitä, miten asukastoimintaa voisi kehittää vastaamaan paremmin Lumo-asukkaiden tarpeita, kertaa Lumo-kotien asiakkuuspäällikkö Riikka Ilmakunnas.

Ajatuksia kertyi mukavasti. Keskustelun perusteella muutamille aktiivisimmille ehdotettiin osallistumista Lumo-asukasraatiin.

– Näin saatiin kasaan 20 aktiivisen porukka, joilla oli aito halua osallistua asumisen kehittämiseen.

Lumo-asukasraadin jäsenet ovat eri puolilta Suomea ja kaikilta paikkakunnilta, joilta Lumo-koteja löytyy.

– Lisäksi asukasraadin jäsenet ovat mukavasti erilaisia: on nuoria ja iäkkäämpiä, on kaupunkien keskustoissa viihtyviä sekä mielellään hiukan kauempana kaupunkien ytimestä asuvia ihmisiä. Saamme kuuluviin monenlaisten asukkaiden ääniä, Ilmakunnas iloitsee.

Vastuullisuus on myös turvallisuutta

Lumo-asukasraadin ensimmäisessä tapaamisessa maaliskuussa suunniteltiin raadin toimintaa ja tutustuttiin toisiin raatilaisiin. Seuraavassa, kesäkuun tapaamisessa käytiin läpi asukkaille tehtyä vastuullisuuskyselyä ja sen tuloksia.

Tapaamiset on pidetty Teamsin välityksellä, osin sen takia että väkeä on eri puolilta maata ja osin tietysti pandemiatilanteen vuoksi.

– Lumo-asukasraati pitää vastuullisuutta tosi tärkeänä juttuna. Osaltaanhan siihen liittyy myös turvallisuus. Raati pohti erilaisia turvallisuuteen liittyviä asioita, ja yhtenä tärkeänä seikkana nostettiin esiin naapureiden tunteminen. On turvallista asua, kun tuntee ihmiset ympärillään. Siksi päätimmekin seuraavaksi miettiä yhteisöllisyyden kehittämistä Lumo-taloissa, Ilmakunnas linjaa.

Eikä Lumo-asukasraati turhaan kokoonnu: hyviä, toteuttamiskelpoisia vinkkejä on tullut jo useampia liittyen esimerkiksi jätehuoneiden lajitteluohjeisiin. Loppuvuodesta Lumo-asukasraati kokoontuu vielä ideoimaan asumisen palveluita.

Kaiken kaikkiaan Ilmakunnas on iloinen aktiivisesta ja innostuneesta Lumo-asukasraadista.

– On tosi hienoa, että ihmiset haluavat olla mukana ja käyttää omaa vapaa-aikaansa asumisen kehittämiseen.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu