Lumo-palvelut

Liiterin palvelut kiinnostivat Lumo-asukkaiden pyörähuoltotapahtumassa

Aurinkoinen kevätlauantai veti noin 200 Lumo-asukasta Helsingin Teurastamolle. Ilmaista pyörän huoltoa odotellessa tutustuttiin Liiteri-palveluun, joka mahdollistaa erilaisten kodinkoneiden ja työkalujen lainaamisen kodin lähellä olevasta kontista.

235x174

Heidi Reese ja Olli Siitonen pyöräilevät Helsingin Teurastamon punatiilisen piipun juurelle.

– Pyörä vaati huoltoa. Täällä sen saa kevätkuntoon, sanoo Reese.

– On jo tullut jonkun verran pyöräiltyä. Olen tänä keväänä ottanut myös kaupunkipyörät haltuun, juttelee Siitonen.

Olli Siitonen ja Heidi Reese pyöräilivät Teurastamolle huollattamaan pyöränsä ja tutustumaan Liiteri.net-palveluun.

Gökhan Soner Pyörähuoltoovelle.fi-palvelusta nostaa Reesen pyörän korjaustelineelle ja ruuvaa saman tien pyörästä valkoisen tarakan pois.

– Saako ottaa veks? Murtunut tarakka on parempi ottaa pois, ettei se jää pinnojen väliin.

Liiteri.net-pilotti Lumo-asukkaille

Lumo-asukkaiden pyörähuoltotapahtuma veti Teurastamolle aurinkoisena lauantaina tasaisena virtana kaupunkilaispyöräilijöitä. Osallistujia oli kaiken kaikkiaan noin 200, joista 50 toi pyöränsä huoltoon.

Samalla oli mahdollisuus tutustua yhteiskäyttöpalvelu Liiteri.net:iin ja sen tavaranlainauskonttiin. Kontti on ollut maksuttomana pilottipalveluna Kalasataman, Sörnäisten ja Hermannin Lumo-kotien asukkaiden käytössä kevään ajan, kesäkuun 13. päivään asti.

Myös Käenkujalla asuvat Reese ja Siitonen viihtyivät pitkään Liiterin kontissa juttelemassa projektipäällikkö Juuso Lautiaisen kanssa. Pois lähdettiin uusina rekisteröityneinä käyttäjinä.

Liiteri.netin työkalukontti veti väkeä pyörähuoltotapahtumaan Helsingin Teurastamolla. Tapahtuman järjesti Lumo yhdessä Liiterin kanssa.

Tekstiilipesuri on suosituin

Liiterin ensimmäiset kodinkoneiden ja työkalujen lainaukseen tarkoitetut kontit perustettiin aikoinaan Kalasatamaan. Teurastamon entistä ehompi lainaamo on ollut käytössä vuoden verran.

– Yhteiskäyttöpalveluiden älykonseptia on hiottu kolmisen vuotta. Nyt olemme siinä pisteessä, että meillä on verkkovuokraamo, vuokrattavat tavarat kontissa ja kontin oven saa auki kännykällä, kertoo Juuso Lautiainen.

Liiterin projektipäällikkö Juuso Lautiainen ja palveluvastaava Miikka Keränen esittelivät kontin vuokrattavien työvälineiden valikoimaa.

Kontin sisäpuolella on siisteissä hyllyissä työkaluja, koneita ja laitteita vapaasti noudettavissa lainaan. Lattiatasolla on tekstiilipesuri ja märkä-kuivaimuri, hyllyissä vasaroiden, vatupassien ja jakoavainten lisäksi jättitabletti, popcorn-laite, vohvelirauta ja ompelukone. Uusin hankinta on ylähyllyllä kiiltelevä sähkösavustin.

”Panostamme siihen, että Liiterin tavarat ovat laadukkaita, ammattikäyttöön tarkoitettuja ja helppoja huoltaa.”

– Panostamme siihen, että tavarat ovat laadukkaita, ammattikäyttöön tarkoitettuja ja niitä voi huoltaa. Pro-tason harmaa tekstiilipesuri on suosituin tuotteemme. Sitä käytetään sohvien, sänkyjen ja mattojen pesuun. Joku pesi sillä auton penkitkin. Höyrypesuri taas sopii kovien pintojen, kuten kylpyhuoneen puhdistamiseen, sanoo Lautiainen.

Pyörähuoltaja Gökhan Soner tarkisti jokaisen pyörän turvallisuuden.

Lumo-taloihin polkupyöriä

Liiteristä voi vuokrata myös tavarapyörän ja sähköavusteisen polkupyörän. Kaikilla tavaroilla on toistaiseksi vuorokauden laina-aika, ja pienempien laitteiden kotiin kuljettamista helpottamaan saa purjekankaasta valmistetun ison kierrätysrepun.

Kojamo kiinnostui Liiterin palveluista ja halusi tarjota asukkailleen mahdollisuuden käyttää niitä kevään pilotin ajan ilmaiseksi.

– Seuraamme mitä jakamistaloudessa tapahtuu, sillä se on tulevaisuutta. Ei ole järkeä ostaa kotiin iskuporakonetta yhtä käyttökertaa varten. Pilotin avulla näemme, nähdäänkö palvelu hyödyllisenä ja kuinka paljon sillä on käyttöä, sanoo Kojamon asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö.

Parvekelasit puhtaaksi pesurilla

Lumo-asukkaat ovat ottaneet Liiterin vuokrauspalvelut kiinnostuneina vastaan. Kalasatamassa asuva Marita Luostarinen kävi tutustumassa konttiin jo pääsiäisen aikaan, jolloin hän rekisteröityi myös sen käyttäjäksi.

– Minusta oli hienoa, että siellä on kaikkea, mitä ei tarvitse yksineläjänä sitten itse ostaa. Idea on tosi hyvä, siitä tuli iloinen mieli, hän toteaa.

Luostarinen suunnittelee vuokraavansa ainakin pesurin, jolla saisi pestyä lattiaan asti ulottuvat parvekelasinsa parvekkeen ulkopuolelta.

– Millä niitä muuten pesee, kun lasit ovat alas asti, eikä ulkopuolella uskalla roikkua? Huonekalujakin voisi käydä pesurilla läpi, hän suunnittelee.

Aikomus on jatkaa Liiterin käyttäjänä. Luostarinen suosittelee palvelua varsinkin muille yksinasuville.

– Kuinka helppoa on, kun laitteet voi vuokrata itse, eikä tarvitse pyytää apua muualta.

Jenni Saarenoja toi kierrätyspyöränsä huoltoon. Matkassa mukana ollut Teemu Rieppo sukelsi kontin työvälinehyllyjen väliin tutkimaan tarjontaa.

Turvallisesti pyörätielle

Lauantain pyörähuollossa kiristeltiin polkimia, öljyttiin ketjuja ja tarkistettiin renkaiden paineita. Pyörähuoltaja Sonerin tavoitteena oli tarkistaa jokaisen pyörän turvallisuus. Jos korjattavaa oli perustarkistukseen varattua aikaa enemmän, sai pyöräilijä ohjeet matkaansa.

Iltapäivällä paikalle tulivat Jenni Saarenoja ja Teemu Rieppo.

– Renkaat eivät täyttyneet omalla käsipumpulla, jos ne saisi täällä kuntoon, sanoi Saarenoja katsellessaan telineellä olevaa punaista kierrätyspyöräänsä.

Rieppo ehti jo Liiterin kontin hyllyjen väliin.

– Olen lukenut Liiterin palveluista, mutta ei ole ollut vielä tarvetta käyttöön. Ompelukone voisi olla hyvä. Ja esimerkiksi porakonetta meillä ei ole kotona, mietti Saarenoja.

Mikä Liiteri?

  • Kestävää elämäntapaa edistävä palvelu, josta saa käyttöönsä kodintarvikkeita ilman, että niitä tarvitsee ostaa itse.
  • Valikoimissa työkaluja ja tarvikkeita kodin remontointiin ja siivoukseen. Vuokrata voi myös keittiökoneita, sähköavusteisen polkupyörän ja tavarapyörän.
  • Toimii kuukausimaksulla, mutta on Lumo-asukkaille ilmainen 13.6.2018 asti.
  • Käyttäjäksi rekisteröidytään osoitteessa Liiteri.net.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu