Omilla kulmilla

Laajasalo on hip, mutta ei överisti

Anastasia Monastyreva viihtyy luonnonläheisessä Helsingin Laajasalossa, koska siellä on kaikki tarvittava.

235x174

"Laajasalo on tavallaan saari, jossa on suuri yhteenkuuluvuuden tunne. Jos tapaa jossakin ihmisen, joka on Laajasalosta, tulee heti tunne, että ollaan samaa jengiä", sanoo laajasalolainen Monastyreva.

Monastyreva on asunut Laajasalossa kahteen otteeseen. Sieltä löytyi kymmenen vuotta sitten ensimmäinen vuokra-asunto, ja hetken Kalliossa ja Roihuvuoressa asuttuaan hän halusi takaisin Laajasaloon.

– Laajasalo on hip, mutta ei överihip, vaan sillä tavalla sopivasti, hän kuvailee.

Monastyrevan mukaan Laajasalosta löytyy kaikki, mitä voi tarvita. On luontoa, merta ja lenkkeilymaastoja, mutta on myös uusi ostoskeskus ja palvelut lähellä, golfkenttä, tennis- ja palloiluhalli, kaukalo, luistinrata, kuntosaleja, joogakerho, elokuvakerho ja lähiruokapiiri.

Anastasia Monastyrevan lempipaikkoja Laajasalossa ovat Reposalmentien päässä olevat kalliot.

Hän pitää myös rennosta tunnelmasta, joka syntyy siitä, että kaikenlaiset ihmiset tulevat keskenään toimeen.

– Täällä on mukavasti erilaisia ihmisiä, eikä kukaan tunne itseään ulkopuoliseksi. Laajasalossa toimii naapuriapu ja ollaan paljon tekemisissä muiden asukkaiden kanssa.

Jos omaa kotia ei lasketa, Monastyreva nimeää lempipaikakseen uuden ostarin, jossa toimii paljon paikallisia yrittäjiä. Toinen lempipaikka on kallio Reposalmentien päässä, jossa kesäisin grillataan ja josta pääsee uimaan.

– Jos rakastaa luontoa, merta ja vehreyttä ja tykkää olla tekemisissä ihmisten kanssa, niin tänne kannattaa muuttaa. Myös julkiset liikenneyhteydet keskustaan ovat hyvät, tiet ovat hyväkuntoiset ja hyvin suunniteltu, eikä ruuhkia juuri ole.

Palvelut

Laajasalon alueelta löytyvät tärkeimmät palvelut, kuten päiväkoti, koulu sekä päivittäistavarakauppa ja muita palveluja.

Yhteydet

Julkinen liikenne Laajasalon ja muun kaupungin välillä hoituu Herttoniemen metroaseman kautta, josta liityntäbussilinjat kuljettavat laajasalolaiset koteihinsa. Metron liikennöintiaikojen ulkopuolella liikennöi yöbussi Helsingin rautatientorilta.

Pian aloitetaan Kruunusiltojen rakentaminen, mikä sitoo Laajasalon aiempaa tiukemmin osaksi kantakaupunkia ja mahdollistaa raitiovaunuyhteyden keskustasta Laajasaloon.

Ekstraa

Laajasalo on kaupunginosa viheralueiden ja meren keskellä. Se on paitsi viihtyisä asuinpaikka, myös monipuolinen virkistysalue, jonka vetovoimaa Kruunusillat tulevat taatusti kasvattamaan entisestään.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu