Omilla kulmilla

Kiskot vievät Martinlaaksoon

Paula Ristimäki on asunut Vantaan Martinlaaksossa suurimman osan elämästään.

235x174

"Perheemme muutti tänne 1970-luvulla ja vietin täällä koko nuoruuteni. Puolisonikin tapasin Martinlaakson lähijunassa. Kun sitten mietimme, mihin perustamme yhteisen kodin, Martinlaakso oli molemmille tuttu ja helppo valinta."

Lähijuna oli tärkeä muuttokriteeri.

Martinlaakson aseman upeat seinät sekä sisällä asemalla että laiturilla ilahduttavat Paula Ristimäkeä ja muita junamatkustajia.

– Bussilinjat muuttuvat helposti ja nopeastikin, mutta kun tänne on kerran vedetty raiteet, niitä ei hevin kiskota pois ja lopeteta liikennöintiä.

Ristimäki oli oikeassa: lähijunia kulkee nyt Martinlaaksosta 10 minuutin välein kahteen suuntaan. Kun kehärata avattiin muutama vuosi sitten, Martinlaaksosta pääsee 20 minuutissa niin Helsingin keskustaan kuin lentokentällekin.

– Käyn töissä junalla ja käytän muutenkin paljon julkisia liikennevälineitä. Helppo lentokenttämatka ilahduttaa erityisesti silloin, kun on tulossa väsyneenä reissulta kotiin päin.

Sujuvien liikenneyhteyksien lisäksi Ristimäki löytää Martinlaaksosta paljon muutakin hyvää.

– Martsari on mukava, ihmisen kokoinen paikka, josta löytyy kaikki tarvittava sujuvaan arkeen. Sitten kun tarvitsee jotain ekstraa, parin kilometrin päässä on Myyrmannin kauppakeskus ja Petikon huonekaluliikkeitten keskittymä, Ristimäki listaa.

Kulttuuripuolella Martinlaakson vetonaula on ehdottomasti Kulttuuritalo Martinus.

– Onhan Helsingin keskustan kulttuuritarjonta tietysti ihan tuossa kivenheiton eli lyhyen junamatka päässä, mutta ei Martinuksen ohjelmistoakaan tarvitse hävetä. Kevyen musiikin ja stand-upin ykkösnimiä on tämänkin kauden ohjelmistossa ihan kiitettävästi.

Myös läheinen Myyrmäen urheilupuisto on Ristimäelle tuttu, sillä vuosien varrella hän on seurannut Energia Areenalla, jalkapallostadionilla ja Myyrmäki-hallissa lukuisia poikansa treenejä ja pelejä.

– Paljon rakkaita muistoja.

Palvelut

Martinlaaksossa on hyvä ja laaja tarjonta erilaisia palveluita. Aseman vieressä on muutama vuosi sitten valmistunut liikekeskus kauppoineen ja apteekkeineen. Kouluja on paitsi alakoulu, yläkoulu ja lukio, myös Mercuria-kauppaoppilaitos sekä ruotsinkielinen alakoulu Mårtensdals skola. Päiväkoteja alueella on useampia.

Yhteydet

Martinlaakson halkaisee kehärata, joka vie nopeasti ja kätevästi Helsingin keskustaan, lentoasemalle ja Itä-Vantaalle. Sekä Martinlaakson että läheisen Myyrmäen asemilta on myös runsaasti bussiyhteyksiä eri puolille pääkaupunkiseutua. Autoilijat pääsevät helposti Kehä III:lle, Hämeenlinnanväylälle ja Vihdintielle, joiden väliselle alueelle Martinlaakso sijoittuu.

Ekstraa

Kulttuurinnälkäisten kannattaa tutustua Kulttuuritalo Martinuksen ohjelmaan, urheilijoiden ja kuntoilijoiden puolestaan vehreisiin ulkoilumaastoihin pururatoineen.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu