Palveluksessasi

Kiinteistönhoitaja pitää talon turvallisena ja viihtyisänä

Viihtyisän asumisen kulmakiviä on, että kodin tekniikka lämmityksestä juoksevaan veteen toimii, liikkuminen porras- ja piha-alueella on turvallista ja nurkat muutenkin siistinä ja kunnossa. Lumo-taloissa tästä huolehtivat Lumo-talkkarit ja kiinteistönhoitajat. Yksi heistä on jyväskyläläinen Teemu Syrjäaho, joka on valittu Kojamon Vuoden kiinteistönhoitajaksi 2019.

235x174

Parasta työssäsi?

Ihmisten kohtaaminen. Kun korjaan vaikkapa tippuvaa hanaa, niin vaihdan samalla usein kuulumisia kodin asukkaiden kanssa. Jos kotona on koira, kiinteistöhoitajan innokas apulainen, niin senkin rapsutteluun on löydyttävä hieman aikaa, jotta tutustutaan.

Työssäni on erittäin kivaa myös tietty itsenäisyys. Voin päättää itsenäisesti, miten työtehtäväni järjestän. Ja sitten bonuksena ovat kivat työkaverit.

Vuoden kiinteistönhoitaja 2019 Teemu Syrjäaho nauttii, kun hommat hoituvat hyvin ja ripeästi.

Mikä on päivän ensimmäinen rasti?

Päätän sen aina kiireellisyyden mukaan, siitä aloitetaan mistä on asukkaille eniten harmia. Päivän työlistalla saattaa olla vaikkapa lämpöpattereiden tarkistusta, vuotavan vessanpytyn korjausta ja viemäreiden avausta. Jos jossakin on riskinä vesivuoto tai huoneistossa on ihan oikeasti kylmä, niin sinne pitää tietenkin rientää ensiksi.

Ensimmäinen työpäiväsi näissä hommissa?

Aloitin täällä vuonna 2003. Kaverit houkuttelivat alalle, enkä ole tosiaankaan katunut. Kiinteistönhoitajan ammattitutkinnon suoritin hieman myöhemmin: minulla oli entuudestaan jo sähköasentajan koulutus.

Aikaisemmin tein myös ulkotöitä, mutta nykyään operoin sisällä kohteissa. Silti esimerkiksi tänään olen tehnyt myös lumitöitä traktorilla, koska yöllä tuprutti aika paljon uutta lunta ja pihat täytyi saada aurattua.

Ykkösasia työssäsi?

Se, että hommat hoituvat. Että vaikkapa korjaustyöt tulevat tehtyä hyvin ja ripeästi, niin, että ehdin päivän aikana mahdollisimman moneen kohteeseen.

Ykkössaavutuksesi?

Tuntuu ylipäätään hyvältä, että voin osaltani auttaa ihmisiä asumaan viihtyisästi. Erilaisten pikku korjausten lisäksi tämä varmistetaan esimerkiksi erilaisilla ennakoivilla töillä. Vaikkapa lämmönjakohuoneessa tarkistetaan säännöllisesti paineet ja testataan, että lämmönvaihtimet eivät vuoda.

Miltä tuntui tulla valituksi ykköseksi: Vuoden kiinteistönhoitajaksi?

Se tuntui tietenkin upealta – ja on hienoa, että koko firmamme pärjäsi niin hyvin, että se voitti Kojamon Vuoden kiinteistönhoitoyritys -tittelin. Tuntuu ylipäätään aina kivalta, saada palautetta hyvin hoidetuista töistä tai kun asukkaat tulevat muuten vain juttelemaan. Jotkut saattavat muistaa myös joulukortilla tai vaikkapa suklaarasialla.

Vaikka minulla on paljon kohteita, 25 kerrostaloa, niin olen ehtinyt tutustua vuosien varrella aika moniin ihmisiin jo vähän enemmänkin. Tähän työhön taitaa liittyä ainakin ripaus sellaista vanhan ajan talonmies-fiilistä.

Ylimääräiset plussat?

Työni on hyvin vaihtelevaa. Jokainen päivä on erilainen. Esimerkiksi työlistalla alkujaan pieneltä kuulostava homma, vaikkapa tippuva hana, voikin vaatia loppujen lopuksi koko hanan vaihdon. Mutta se tietenkin tehdään, mikä on kulloinkin tarpeen.

Nimi

Teemu Syrjäaho

Perhe

Vaimo sekä 8- ja 14-vuotiaat pojat

Koti

Jyväskylän Tikkakoskella

Parasta kotona

Kun tehdään yhdessä koko perheen kanssa jotain, mennään vaikkapa luistelemaan tai kesällä uimaan.

Vuoden kiinteistönhoitaja

Kojamon Vuoden kiinteistönhoitaja ja kiinteistönhoitoyritys on valittu vuodesta 2011 lähtien. Valinta perustuu laatuauditointijärjestelmään. Teemun Syrjäahon työpaikka, Sulun Kiinteistönhoito, nappasi tänä vuonna ykkössijan yrityssarjassa.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu