Asukastapahtumat

Kesän ikimuistoiset yksityiskeikat valloittivat Lumo-asukkaat omalla sisäpihalla

Lumo-kotien asukkaat pääsivät kesän aikana kokemaan unohtumattomia elämyksiä ja yhdessäoloa omalla kotipihallaan, kun Lumo ja Radio Suomipop järjestivät yhteistyössä kolme uniikkia yksityiskeikkaa Lumo-talojen tunnelmallisilla sisäpihoilla. Suomen huippuartistit siivittivät tapahtumayleisön leppoisaan kesäfiilikseen Helsingissä, Tampereella ja Vantaalla.

235x174

Auringon viipyilevä hehku iholla, kielen päällä sulava jäätelö kesäisenä iltapäivänä. Letkeä musiikki saa lantion keinumaan ja yleisön laulamaan esiintyjän mukana radion soittolistoiltakin tuttuja biisejä. Suomen kesä tarjoili parastaan, kun Lumo-talojen asukkaat pääsivät nauttimaan ainutlaatuisista kesäkeikoista omilla kotipihoillaan.

Lumo-kodit ja Radio Suomipop ilahduttivat Lumo-kotien asukkaita tuomalla suomalaisten suosikkiartistit esiintymään kolmen Lumo-talon sisäpihalle. Viihtyvyydestä ja naurunpyrähdyksistä vastasi artistien lisäksi tilaisuuden juontanut radiopersoona Juha Perälä rennon hyväntuulisella tyylillään.

Sisäpihakeikat kuultiin suorana lähetyksenä Radio Suomipopin taajuuksilta. Keikkatunnelmaan pääsi siten mukaan koko Suomi, vaikka kesämökin laiturinnokalta käsin. Paikan päälle ei sen sijaan päässyt ihan kuka tahansa, eikä lippua voinut hankkia edes rahalla ‒ mukaan pääsi, jos oma kotiosoite löytyi keikkapaikan pihapiiristä. Asukkaiden lisäksi yleisössä oli myös pieni joukko onnekkaita osallistujia, jotka olivat voittaneet pääsyn tapahtumaan Radio Suomipopin verkkosivuilla järjestetyssä kesäarvonnassa.

Muistoja ja kesäisiä tunnelmia Radio Suomipopin ja Lumo-kotien sisäpihakeikoilta. Kuvaaja: Vilma Töyräs.

Aurinko, mies ja kitara keskustan ytimessä Helsingissä

Pientä jännittynyttä odotusta oli ilmassa, kun kesän ensimmäinen sisäpihakeikka käynnistyi heinäkuun helteellä Lönnrotinkatu 30:n sisäpihalla Helsingin Kampissa. Sisäpihan perällä sijaitseva 1930-luvun funkkistalo on aiemmin toiminut kirjapainona ja myöhemmin toimistotalona. Nykyisin vanha rakennus on saanut uuden elämän, sillä sen jylhät seinät kätkevät sisäänsä pieteetillä ja vanhaa vaalien rakennettuja Lumo-koteja.

Reino Nordin valloitti mies ja kitara -henkisellä keikallaan yleisön sydämet Lönnrotinkadulla.

Sisäpihakeikkaa varten pihan keskelle rakentui värikkäiden ilmapallojen ympäröimä lava, johon Reino Nordin asteli rennosti hymyillen viihdyttämään yleisöä. Kokenut artisti otti varmoin ottein keikan haltuun ja valloitti yleisönsä välittömyydellään.

Täällä mä oon, vieläkin sun, nousen pystyyn jos kaadun, haluun saada syttyyn sun soihdun, sun hymystä, mä voimaannun…” Tutut sanat ja melodiat täyttivät sisäpihan ja yleisö tunnelmoi mukana heiluttamalla käsiään musiikin tahdissa. Osa talon asukkaista oli luonut itselleen viihtyisän katsomon omalle parvekkeelleen, josta on suora näköyhteys esiintymislavalle.

Kohta sataa — sadepisaroita ja intiimiä tunnelmaa Tampereella

Tampereen historiallisella Tammelan alueella sijaitsevan Emil Aaltosen kaunis punatiilinen kenkätehdas tunnelmallisine sisäpihoineen loi upeat puitteet kesän toiselle sisäpihakeikalle, jonne kerääntyi joukko Kyllikinkatu 15:n asukkaita ja arvonnan kautta keikalle pääsyn voittaneita viettämään iltaa yhdessä. Vanhan rakennuksen korkeat tehdastilat ovat muuntuneet moderneiksi loft-henkisiksi Lumo-kodeiksi, jonka suurien ikkunoiden kautta asukkaat pääsivät halutessaan nauttimaan keikasta, vaikka omalta kotisohvalta.

Tapahtuman leppoisaa tunnelmaa korostivat vehreällä sisäpihalla kesätuulessa liehuvat viirit ja ilmapallot sekä vanha sympaattinen jäätelöauto pihan perällä. Yleisö pääsikin maistelemaan keikan lomassa Kolmen kaverin uutuusjäätelöitä ja suosikkimakuja.

Vanhan kenkätehtaan komeat punatiiliset seinät loivat kotoisan lämpimän taustan keikalle.

Yleisö oli osannut varautua Suomen vaihtelevaan kesäsäähän, eikä pihan ylle lipunut sadepilvi menoa haitannut. Päinvastoin, lempeä kesäsade loi tunnelmaa naapuruston nautiskellessa musiikista sateenvarjojensa alla ja Pete Parkkosen nostattaessa esityksellään lämpötilaa entisestään.

Tunnelma oli intiimi, eikä yleisö aristellut vaan hakeutui mahdollisimman lähelle lavan reunaa päästäkseen nauttimaan täysin siemauksin Pete Parkkosen samettisesta äänestä.

Vantaa valloitettiin parvekkeelta käsin

Kesän keikkakiertue huipentui Vantaan Tikkurilassa sijaitsevien Lauri Korpisen katu 8 ja 10:n pihapiiriin.

Keikkapäivälle ennakoidut kovat myrskytuulet muuttivat suunnitelmia, ja esiintymislava siirrettiin turvallisuussyistä sisäpihalta kerhohuoneen parvekkeelle. Janna Hurmerinta naurattikin yleisöä paljastamalla nähneensä urallaan kaikenlaisia keikkapaikkoja, mutta parvekekeikkaa hän ei ollut vielä aiemmin kokenut.

Vantaan keikalla yleisön hurmannut Janna esiintyi poikkeuksellisesti parvekkeella.

Kesän viimeinen sisäpihakeikka sujui ajoittaisista tuulen puuskista huolimatta aurinkoisissa merkeissä. Syksyllä Vain elämää -ohjelman uudella kaudella nähtävä Janna antoi oman myrskyvaroituksensa tulevasta valloittamalla sielukkaalla äänellään paikalle tulleen yleisön. Yleisö sai kuulla artistilta niin uusia kuin tunnetuimpia hittejä, joiden laulamiseen koko yleisö osallistuikin mielellään.

Innokkaimmat fanit keräytyivät vielä keikan jälkeen kuvattavaksi Jannan kanssa. Kuvattavia riitti jonoksi asti. ”Kauanko sä oot pelannut tuota pianoa?” utelivat nuorimmat kuulijat Jannalta silmät ihailusta kiiltäen.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu