Omilla kulmilla

Kasvava Vermonniitty HSL:n lippu-uudistuksen voittajia

Tuliterällä Vermonniityn asuinalueella asukkaalla on poikkeuksellisen hyvät palvelut ja merenranta ihan vieressä. HSL:n lippu-uudistus ja kaupunkipyörät parantavat entisestään toimivaa joukkoliikennettä.

235x174

Tuleva farmaseutti Perttu Hietanen on asunut aivan Espoon Vermonniityn naapurissa yli kaksi vuotta. Sinä aikana Vermonniityn uutuuttaan kiiltävä asuinalue on noussut harjakorkeuteen ja tuonut alueelle lisää säpinää ja palveluita.

Aikanaan muuttajaa houkutti alueelle palveluiden, liikenneyhteyksien ja luonnon erikoinen yhdistelmä. Kivenheiton päässä sijaitsevat Talin ulkoilualueet ja golfkenttä, Laajalahden rauhalliset merenrannat sekä muun muassa Villa Elfvikin kaikille avoin luontotalo. Toisaalta Leppävaaran Sello kauppakeskuksineen, marketteineen, kirjastoineen ja kulttuurisaleineen on sekin aivan nurkan takana.

Hietanen on seurannut, kuinka kaupunkimainen ja moderni Vermonniitty on rakentunut väljälle maalle Leppävaaran kupeeseen. Hänestä ratkaisu on toimiva.

– Alue, jolle Vermonniitty on noussut, on hyvin rauhallinen ja luonnonläheinen, Hietanen arvioi.

– Sellosta olen kuitenkin saanut kaiken, mitä olen arjessa keksinyt tarvita, elokuvateatterista lähtien.

Vyöhykeuudistuksen voittajat

Erityisen tyytyväinen Hietanen on alueen sijaintiin ja liikenneyhteyksiin. Mihin suuntaan haluaakin, julkisilla matka taittuu näppärästi. Hietasella on suora ja nopea yhteys niin kampukselle kuin keskustaan, ja junayhteydet ovat Vermonniityn alueella erinomaiset. Autoa hän ei tarvitse.

Perttu Hietanen iloitsee kaupunkipyörien tulosta Vermonniittyyn.

Hietanen muistuttaa, että alueella asuvat kuuluvat HSL:n vyöhykeuudistuksen voittajiin, kun kulku käy Helsingin suuntaan. Aiemman seutulipun sijaan alueella kelpaa jatkossa edullisempi AB-vyöhykkeiden lippu.

– Minulla lippu halpenee 40 prosenttia, kun uudistus astuu voimaan.

Kaupunkipyörien alue laajeni vuoden 2018 loppukesästä Leppävaaran lähialueille, myös Vermonniittyyn. Tänä vuonna keltaiset pyörät ovat käytössä koko kauden. Niillä on helppo liikkua Espoon liikenteen solmukohdissa, ja samat pyörät sopivat myös Helsingin järjestelmään.

Hietasen lähin kaupunkipyöräasema on hänen kotitalonsa edessä.

– Pyörällä pääsee Selloon ja Leppävaaran asemalle nopeammin kuin bussilla, ja bussillakin matka on kaksi pysäkkiä, Hietanen havainnollistaa.

Palvelut

Vermonniityn valmistuessa alueelle avataan tuliterät koulu, päiväkoti ja oma kauppa. Tälläkin hetkellä käytössä ovat lähialueiden hyvät palvelut. Matkaa Sellon kauppakeskuksen 170 liikkeeseen ja huvitukseen on alle kilometri.

Yhteydet

Lähijuna pysähtyy aivan Vermonniityn vieressä Mäkkylän asemalla, ja muun muassa kaikki Turun-junat tavoittaa yhden pysäkin päästä Leppävaarasta. Poikittaisliikenteen bussit kulkevat tiheillä vuoroväleillä, ja matka vauhdittuu entisestään Raide-Jokerin toteutuessa. Autolla pääsee hujauksessa Kehä I:lle ja Turunväylälle.

Ekstraa

Hevosharrastaja pääsee nauttimaan raviurheilusta vähintäänkin viikoittain Vermon raviradalla, jossa juostaan kotimaisten lisäksi kansainvälisiä kilpailuja. Areenalla järjestetään myös muita tapahtumia.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu