Kurkistus kotiin

Haaveiden koti

Jenni Kitusuon uusi koti Kalliossa on kodikas ja kauniisti sisustettu pesä, juuri sellainen kuin hän itse haluaa. Luonnonmateriaalit ja kauniisti yhteensopivat sävyt tekevät pienestä kodista yhtenäisen ja kutsuvan.

235x174

Yrittäjänä työskentelevä Jenni Kitusuo on juuri saanut uuden Helsingin Kalliossa sijaitsevan kotinsa valmiiksi. Koti tuntuu täydelliseltä ja juuri sellaiselta, kuin haaveissa olikin. Muutama uusi huonekalu on enää toivelistalla.

Eteisen remontissa panostettiin valaistukseen. Pienelle sivupöydälle saa laskettua avaimet kotiin tulessa. Olkihattu on matkamuisto Balilta.

Muutokset omassa elämäntilanteessa saivat Kitusuon etsimään uutta kotia Kalliosta. Alue on mieluisa: Kalliossa kaikki on lähellä ja ystäviäkin asuu lähistöllä.

”Olen enemmän less is more -sisustaja kuin runsaan ystävä.”

Koti löytyi toivotulta alueelta, mutta vanhan kerrostalon 41 neliöisen asunnon entisen asukkaan tyyli ei vastannut Kitusuon omaa. Säilytystilaa ei ollut riittävästi, eikä värimaailma tuntunut omalle. Yhteisen tuttavan kautta löytyneen arkkitehdin Saara Koljosen avulla Kitusuo alkoi miettiä, millainen koti näiden seinien sisälle rakentuisi.

Uusi keittiö on toiminnoiltaan kompakti ja ulkonäöltään kaunis kuin koru. Pehmeä värimaailma, marmorimainen kvartsitaso ja messinkiset yksityiskohdat tuovat sen tähän päivään.

Kitusuo ja Koljonen löysivät heti yhteisen sävelen: tärkeintä oli saada avattua tilaa, avartaa asuntoa ja lisätä viihtyisyyttä. Esimerkiksi seinää olohuoneen ja ruokailutilan väliltä avattiin. Ratkaisu toi tilantuntua ja avaruutta asuntoon – tunnelma muuttui huomattavasti.

Keittiö on tärkeä

Kitusuo rakastaa kutsua ystäviä kylään ja laittaa näille ruokaa, joten keittiö piti saada toimivaksi. Keittiön kunnostuksessa painopiste oli paitsi materiaaleissa myös säilytystilan lisäämisessä.

Toiminnot ja kaapistojen rungot pidettiin vanhoilla paikoillaan. Saarekkeen tasoa syvennettiin, mikä antoi lisää työskentelytilaa. Saarekkeen ääressä on nyt mukava työskennellä yhdessä useamman ihmisen kanssa: ruoanlaitto ja seurustelu sujuvat kätevästi yhtaikaa. Sen ääreen saa tarvittaessa lisää istumatilaa baarijakkaroilla. Tilaan asennettiin myös yläkaapit, jotka toivat kaivattua säilytystilaa.

Kaikki seinät maalattiin Tikkurilan sävyllä Piazza. Väri antaa rauhallisen, kodikkaan ja pehmeän taustan kotiin ja antaa mahdollisuuden sisustaa tilat monella tavalla.

Seinät maalattiin Tikkurilan sävyllä Piazza. Se luo rauhallisen, kodikkaan ja pehmeän taustan muulle sisustukselle.

Luonnon sävyjä ja struktuuripintoja

Jenni ja hänen siskonsa usein hoidossa oleva Eddie-koira viihtyvät kodissa hyvin.

Sisustuksen värimaailma tuo kotiin yhtenäistä ilmettä. Kaikki kalusteet ja tekstiilit ovat pehmeän luonnonsävyisiä ja struktuuripintaisia. Kitusuo haaveilee myös uusista ja kevyemmistä ruokapöydän tuoleista ja uudesta sohvasta, ja ne ovatkin seuraavaksi hankintalistalla. Kiire ei ole – tavoitteena on laatu ja omannäköisyys.

Jenni Kitusuo saa paljon sisustusideoita sosiaalisesta mediasta. Kun asuntoon ideoitiin makuuhuonetta, somesta tuli ajatus lasiristikkoliukuovien takana olevasta makuuhuoneesta. Vaati käytännössä sentintarkkaa suunnittelua, jotta liukuoven taakse saatiin mahtumaan toivotun kokoinen runkopatja ja sen alle lähes patjan mittainen vetolaatikkoratkaisu.

– Olen enemmän less is more -sisustaja kuin runsaan ystävä. Tämän kodin säilytysratkaisut ja kalusteet riittävät nyt minun tarpeisiini hyvin. Pidän siitä, ettei ole paljon pikkutavaraa esillä eikä pölyjä pyyhittävänä.

Tunnelmaa tuovat myös tuoreet kukat, siellä täällä häivähtävät pastellivärit ja kristallilasit. Olohuoneen katseenvangitsija on upea makrameetyö, jonka Kitusuo tilasi ystävältään juuri tähän paikkaan sopivaksi.

– Eniten kuitenkin rakastan tämän kodin isoista ikkunoista tulevaa luonnonvaloa ja huonekorkeutta, avaruutta ja valoisuutta, tyytyväinen Kitusuo summaa lopuksi.

13.5.2020 (Muokattu 20.2.2023)

Teksti Piia Kalliomäki

Kuvat Heli Blåfield

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu