Kurkistus kotiin

DIY-projekteja ja aktiivisesta arkea – kurkistus Jeninan lempikulmiin Helsingin Malmilla

Avara olohuone, vehreä Longinoja ja Malminkentän ulkopunttis ovat Jenina Malmin lempikulmia Malmilla ja sen ympäristössä.

235x174

Jenina Malmi asuu 83-neliöisessä kolmiossa Helsingin Malmilla yhdessä miehensä, lapsensa ja Poju-koiransa kanssa.

Nelihenkinen perhe rakastaa viettää aikaa kotona ja lähikulmilla. Viihtyisä koti ja parhaat paikat sen lähistöllä mahdollistavat Jeninalle kullanarvoista perheaikaa ja tekevät vauhdikkaasta arjesta helpompaa. Tutustutaanpa Jeninan lempikulmiin.

Poju-koira viihtyy parvekkeella perheenjäsentensä kanssa.

Parveke on paras paikka nikkaroida 

DIY-projektit sujuvat Jeninalta leikiten.

”Olen juuri laittanut parvekkeen kesäkuntoon, ja täällä meidän koko perhe nauttii kauniista ilmoista ja lämpimistä illoista.. Parveke ei kuitenkaan ole pelkkää rentoa hengailua varten, vaan täällä toteutan erilaisia sisustukseen liittyviä diy-projekteja. Kuviosaha ja hiomakone viuhuvat, kun työstän projektejani."

"Olen esimerkiksi tehnyt meille sängynpäädyn ja seinäpaneelit. Minulle yksinäinen puuhastelu on arvokasta omaa aikaa ja muu perhe odottaa sisällä, kun nikkaroin. On kivaa, että oma harrastus onnistuu kotosalla ja lähellä perhettä.” 

Olohuoneessa käperrytään yhteen 

Perhe kokoontuu yhdessä sohvannurkkaan pitkien päivien jälkeen.

”Olemme tiivis perhe ja haluamme loikoilla yhdessä läjässä. Olohuoneen sohvalla käperrymme yhteen ja Pojukin tulee aivan viereen makoilemaan."

"Pitkien työ- ja päiväkotipäivien jälkeen yhdessäolo on aivan parasta, ja tykkäämme mieheni kanssa katsoa sarjoja iltaisin. Mieheni ainoat kriteerit olohuoneen sisustukseen olivatkin iso sohva ja televisio, mielestäni näihin toiveisiin on vastattu aika hyvin.” 

”Osa olohuone-elämää ovat tietenkin myös lapsen leikit. Lapseni rakastaa autoja ja koska olohuone on ihanan avara ja tilava, hänen leikkinsä mahtuvat tänne hyvin.” 

Arjen hälinä unohtuu levollisessa makuuhuoneessa 

”Makuuhuoneessa unohdamme kaiken hälinän ja arjen sekoilun. En halua makuuhuoneeseen kirkkaita värejä tai mitään aisteja virittävää tavaraa. Minusta on parasta, että nyt makkarissa on yksinkertainen ja levollinen hotellitunnelma. Lapsellamme on oma huoneensa, mutta usein hän kömpii väliimme nukkumaan.” 

Makuuhuone on myös värien puolesta pyhitetty rentoutumiselle.

”Tykkään sisustaa ja saan inspiraatiota Pinterestistä, sisustuslehdistä ja tv-ohjelmista. Imen vaikutteita myös kahviloista ja hotelleista – kiinnitän huomiota kauniisiin asioihin ja tiloihin."

"Makuuhuoneen sisustuksessa haluan vaalia rauhaa ja seesteisyyttä, mutta mietin myös budjettiani ja tarvittaessa tuunaan itse enkä osta kaikkea valmiina. Olen juuri valmistunut sisustusalan artesaaniksi eli tämä aihe on intohimoni.” 

Malminkentän ulkopunttiksella urheillaan ainutlaatuisissa maisemissa 

Malminkentältä löytyy monipuoliset ulkoliikuntamahdollisuudet.

”Aktiivisuus ja liikunta ovat osa arkeamme, saan siitä niin paljon hyvää oloa ja jaksamista. Minä ja mieheni rakastamme treenata ja lapsikin on kulkenut syntymästään asti mukanamme urheilemassa. Etenkin viikonloppuisin treenaan mielelläni ulkopunttiksella.

"Malminkentän kuntoilualue on jo sijaintinsa puolesta aivan erityinen, sillä se on vanha lentokenttä. Lapsemmekin on omaksunut liikunnallisen elämäntapamme, ja matkii meidän treenejämme. Lisäksi hänestä on aivan parasta potkupyöräillä vanhoja kiitoratoja pitkin.” 

Longinojalla herkutellaan eväsretkillä 

”Malmin ehdoton helmi on Longinoja, sen myötä luonto on lähes kotiovella. Longinojalla on kaunista ja vehreää, täältä löytyvät myös viljelypalstat. Vaikka asumme hyvien kulkuyhteyksien ja juna-aseman vieressä, täällä aivan unohtaa olevansa lähellä kaupungin sykettä.” 

”Rakastan piknikkejä ja onneksi otollinen paikka niille on kävelymatkan päässä. Lapsi on aivan onnessaan, kun saa syödä ulkona ja juoksennella ympäriinsä. Ja niinhän se on, että lapsen onni on vanhemmallekin paras palkinto."

"Piknik-koriimme pakkaan croissantteja, viinirypäleitä, marjoja sekä jotain pientä herkkua – onnistuneeseen eväsretkeen ja yhteiseen iloon ei tarvita mitään sen kummempaa.” 

Kauppakeskus tuo palvelut lähes kotiovelle  

”Malmin Novalta löytyvät aivan kaikki tarvitsemamme palvelut sekä nopea junayhteys muualle Helsinkiin. Käymme täällä melkein päivittäin ja myös päiväkoti on tässä lähellä."

"Kauppakeskus tarkoittaa meille ennen kaikkea sujuvaa arkea. Tukiverkkomme asuvat kaukana, ja on suuri helpotus, että esimerkiksi iso ruokakauppa on näin lähellä. Novalta löytyy myös kaikki tarvittavat sisustuskaupat, apteekit sekä tietenkin kuntosali, jolla käymme säännöllisesti.” 

Tutustu Jeninan DIY-projekteihin hänen Instagram-tilillään.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu