Omilla kulmilla

Ami Suojanen viihtyy Lippajärven rauhassa: ”Uimaan vaikka suoraan saunasta”

Espoon Lippajärvellä asutaan aivan järven tuntumassa. Uimarannan lisäksi naapurustossa palvelevat muun muassa kauppa, koulu ja upeat kulttuurihistorialliset ulkoilumaastot.

235x174

Lippajärvellä Keski-Espoossa on meneillään touhukas talvipäivä. Eläkeläispariskunta on innostunut sauvakävelylenkille, koira tallustaa omistajineen leppoisaa kierrostaan ja nuori isä työntää lastenvaunuja matkalla lähikauppaan.

Kävelylle on myös lähtenyt urheiluhieroja Ami Suojanen, joka muutti Lippajärvelle puolitoista vuotta sitten. Hän ei keksi uudesta kotiseudustaan moitteen sijaa.

”Viihdyn täällä loistavasti. Hyvät palvelut ja luonto liikuntamahdollisuuksineen ovat ihan vieressä, eikä minnekään ole pitkä matka”, Suojanen ylistää.

Järvi keskellä Espoota

Ihan parasta Lippajärven asuinalueessa on Suojasen mielestä itse Lippajärvi ja Vilniemen uimaranta, jonne voi kipaista vaikka suoraan saunasta.

”Heitän saunatakin niskaan ja kävelen rantaan parissa minuutissa!”

Ami Suojanen iloitsee siitä, että Lippajärvi on säästynyt viime vuosina sinilevältä toisin kuin monet muut Espoon järvet.

Talvella järven jäällä hiihdetään, luistellaan, kävellään ja pilkitään. Kesäisin kotirannassa voi nauttia lämpimistä päivistä uiden, soudellen ja kalastellen – kuin kesämökillä konsanaan.

”Tuntuu uskomattomalta, että täällä keskellä Espoota sijaitsee tällainen ihana puhdasvetinen järvi. En kaipaa minnekään kauemmaksi veden äärelle, koska kodin vieressä on tällainen paikka”, Suojanen sanoo.

Kaupunginosan pohjoisreunalla siintää toinen järvi, Pitkäjärvi, jonka virallinen uimaranta sijaitsee Laaksolahden urheilupuistossa. Siellä voi talvisin pulahtaa avantoon.

Täydellinen sijainti mahdollisti luopumisen omasta autosta

Päiväkävely jatkuu Vilniemen rannasta kohti Auroran koulua. Siellä on juuri alkanut välitunti ja piha on täytynyt ala-asteen oppilaista. Uusi koulurakennus valmistui vuonna 2016, joten Lippajärven alakouluikäiset saavat työskennellä hienoissa moderneissa tiloissa.

Auroran alakoulussa on meneillään välitunti. Uusi koulurakennus valmistui vuonna 2016.

Samassa rakennuksessa toimivat myös neuvola, esikoulu ja päiväkoti, joita on alueella useampiakin. Yläaste sijaitsee kävelymatkan päässä Järvenperässä ja lähimmät lukiot Kauniaisissa sekä Viherlaaksossa.

Koulua vastapäätä palvelee K-kauppa ja Postin piste. Isommat päivittäistavaramarketit, kukkakauppa, R-kioski ja Alko sekä suosittu nepalilainen ravintola sijaitsevat Lähderannan ostoskeskuksessa pienen kävelymatkan päässä.

Lumo-vuokra-asunnot sijaitsevat Linnustajankuja 2:ssa Lippajärven läheisyydessä.

Autolla pääsee Lippajärvelle helposti Turuntietä, ja Kehä III on aivan lähellä. Tosin myös julkinen liikenne toimii tässä kohdin Espoota niin mainiosti, että Ami Suojanen on luopunut omasta autostaan.

”Bussilla pääsee hetkessä joka paikkaan, kuten esimerkiksi kauppakeskus Selloon, Myyrmäkeen ja Kauniaisiin. Jorvin sairaalakin sijaitsee ihan kulman takana”, Suojanen listaa.

Kesäisin Suojanen kuitenkin kulkee moottoripyörällä. Kehä kolmosta pitkin aukeaa reitti minne vain.

Luontoa keskellä kaupunkia

Lippajärvi on luonnosta pitävälle liikunnalliselle ihmiselle unelmien asuinpaikka. Ami Suojanen ulkoilee mieluiten Pitkäjärven rannan lenkkipolulla ja Auroran puiston metsissä.

”Täällä on paljon kaunista ympäristöä ja rauhoitettuja luonnontilaisia alueita. Joka kerta lähimetsistä löytyy polku, jota en ole ennen kulkenut”, Suojanen ihmettelee.

Urheiluhieroja ja personal trainer Ami Suojanen kiittää alueen liikuntamahdollisuuksia ja ulkoilureittejä. Hän ohjaa yksityisasiakkaitaan läheisillä ulkosaleilla.

Pitkäjärvestä alkava Myllykylänjoki eli Glimsinjoki toimii Lippajärven alueen rajana lännessä. Se on monimuotoinen vesistö ja yksi Espoon arvokkaimmista luontokohteista.

”Kun ensimmäisen kerran satuin joelle, olin aivan ihmeissäni, koska se on niin upea ja luonnontilainen. Olen jopa nähnyt siellä saukkopariskunnan”, Suojanen paljastaa.

Kadunnimet keisarin metsästysretken hengessä

Auroran puisto eli Träskändan puisto on alueen matkailunähtävyys. Sen keskellä komeilee Träskändan kartano, jonka tunnetuin omistaja oli aikanaan Aurora Karamzin. Nykyään kartanon omistaa Espoon kaupunki.

”Puistossa on paljon kiinnostavia rakennuksia ja muuta kulttuurihistoriallisesti merkittävää nähtävää. Kartanon kahvilasta saa kesäisin maukkaita salaatteja”, Suojanen vinkkaa.

Auroranpuistossa on paljon kulttuurihistoriallisesti kiinnostavaa nähtävää.

Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri II vieraili kartanolla vuonna 1863 osallistuen metsästysretkeen.

Siitä syystä alueen kadun nimissä vilahtaa metsästystermejä: Ajojahdintie, Riistatie, Jahtimestarintie ja niin edelleen. Linnustajankuja 2:ssa sijaitsevat Lumo-kotien peruskorjatut vuokra-asunnot Lippajärven keskeisellä paikalla, aivan välkehtivän järven ja päivittäisten palveluiden vieressä.

Julkinen liikenne toimii Lippajärvellä niin mainiosti, että Ami Suojanen on luopunut omasta autostaan.

Haluaisitko sinäkin päästä nauttimaan Lumo-asumisesta?

Löydä oma vuokra-asuntosi Lumo-verkkokaupasta.

Tutustu ja vuokraa
235x174

2.2.2023 (Muokattu 25.4.2024)

Teksti Susanna Cygnel

Kuvat Antti Vettenranta

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu