Ohjeita asumiseen

5 x pidä lämpö sisällä Lumo-kodissasi

Tässä kelpo vinkkilista sinulle, joka haluat pitää kotisi lämipinä vaikka ulkona riuhtoo tuuli ja tuisku.

235x174

  1. Mittaa sisälämpötila. Oikea paikka sisälämpötilan mittaukselle on kodin oleskelualue noin 1,1 metrin korkeudella. Kodin ihannelämpötila on 20–22 astetta. Kun tarkistat patterin lämpötilan kädelläsi, muista että kätesi on 37 astetta lämmin – huomattavasti lämpimämpi kuin esimerkiksi huoneilma.
  2. Varmista, että patterin termostaatti on auki-asennossa. Lumikiteen muotoinen merkki tarkoittaa, että patteri on kiinni.
  3. Siirrä isot huonekalut pois patterien edestä, samoin verhot, ainakin päivisin. Näin et blokkaa lämmön tuloa huoneistoon. Älä myöskään peitä pattereita esimerkiksi kuivaamalla niiden päällä märkiä vaatteita.
  4. Tarkista, että parvekkeen ovi ja kaikki ikkunat ovat kunnolla kiinni. Käännä ikkunoiden korvausilmaventtiilit talviasentoon. Useimmiten tämä korvausilmaventtiili löytyy ikkunoiden yläkarmista. Kun tuuletat, vältä pitämästä ikkunoita kovin pitkään auki.
  5. Kuuntele, kuuluuko patterista loriseva ääni, ja kokeile, onko sen yläosa kylmä vaikka alaosa on lämmin. Jos näin on, patteri kaipaa ilmaamista. Pyydä paikalle ammattilainen tekemällä vikailmoitus osoitteessa lumo.fi/vikailmoitus

Jos kaiken tämän jälkeen kodin lämpötila on edelleen alle 20 astetta, naputtele vikailmoitus My Lumo -palvelun kautta, niin asiaa aletaan selvittää.

Testaa oma hiilijalanjälkesi!Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi