Lumo vinkkaa

5 x maata pitkin matkustaminen

Matkalle maata pitkin, ehdottaa Lumo, kunhan turvavälit pysyvät.

235x174

1. Harrasta lähimatkailua, käy katsomassa oman kotikuntasi tai naapurikunnan nähtävyys ja löydä lähiseudun kätketyt helmet. Lyhytkin matka on irtiotto arjesta, ja ekologisesti kestävä matka suuntautuu lähelle. Jos omistat museokortin, myös museot availevat pikkuhiljaa oviaan.

2. Kävele tai pyöräile yhdessä perheen kanssa virkistävälle piknikille kotikaupungin puistoon tai lähimaastoon. Liikunnalla ja luontokokemuksilla on tutkitusti positiivinen vaikutus sekä kehoon että mieleen, eikä sen saadakseen tarvitse vaeltaa koskemattomaan erämaahan. Ihmisen ylläpitämä lähiluonto tarjoaa samanlaiset vaikutukset.

3. Tarkista lähimmät ulkoilureitit tai kansallispuistojen vaellusreitit. Valitse retkiseurueelle sopivan tasoinen ja pituinen reitti. Kun yöt ovat lämmenneet riittävästi, teltassa yöpyminen voi olla hieno elämys lapsille – kuten myös makkara, tikkupulla tai paahdetut vaahtokarkit nuotiolla.

4. Myös geokätköily vie taatusti sellaisiin paikkoihin, joissa et ole ennen käynyt, lähelle tai kauas. Tammikuussa 2020 Suomessa laskettiin olevan 65 000 aktiivista geokätköä. Niitä riittää jokaiseen Suomen kuntaan parista kappaleesta satoihin. Kätköt sijaitsevat julkisilla paikoilla, sekä taajama-alueilla että maastossa.

5. Hyppää junaan ja matkusta ekologisesti toiselle puolelle Suomea. Yöjunan makuuvaunussa matka Etelä-Suomesta Lappiin taittuu mukavasti. Yöpyminen makuuvaunussa tai lyhyempikin junamatka on elämys lapsillekin.

27.5.2020

Teksti Anne Penttilä

Kuvat Marjo Tynkkynen, Vesa Tyni / Otavamedia

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu