Pitsa voi olla myös kesäruoka
Ideoita koteihin

Pitsa voi olla myös kesäruoka: nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapitsa

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Pitsasta voi nauttia kesälläkin, kun pitää täytteet riittävän kevyenä ja koristelee kokonaisuuden kunnon kasalla rucolaa, punasipulia ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • 1 rkl öljyä
  • noin 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • ½ prk (400 g) maustettua tomaattikastiketta
  • 1 pkt (250 g) maustettua nyhtökauraa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2–3 palloa buffala mozzarellaa
  • 250 g kirsikkatomaattia

Päälle

  • 1 ruukku rucolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ punasipuli
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • (valmista tai itse tehtyä valkosipulimajoneesikastiketta)

1

Tee pohja. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhot ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Laita leivinliinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.

2

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa neljään osaan. Kauli suoraan leivinpaperin päälle pyöreä pitsa tai yksi iso peltipitsa.

3

Levitä tomaattikastike pohjalle. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja levitä kastikkeen päälle. Sekoita nyhtökauran joukkoon oliiviöljy ja levitä tomaattikastikkeen päälle.

4

Paista uunissa 250 asteessa tasalämmössä noin 12 minuuttia tai kuumassa grillissä pitsakiven päällä.

5

Sekoita rucola ja öljy. Kuori ja viipaloi punasipuli ja sekoita rucolan joukkoon. Levitä kuuman pitsan päälle. Viimeistele kurpitsansiemenillä ja halutessasi valkosipulimajoneesilla.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.