Pitsasta voi nauttia kesälläkin, kun pitää täytteet riittävän kevyenä ja koristelee kokonaisuuden kunnon kasalla rucolaa, punasipulia ja paahdettuja pinjansiemeniä.
Pohja
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- 1 rkl öljyä
- noin 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
- ½ prk (400 g) maustettua tomaattikastiketta
- 1 pkt (250 g) maustettua nyhtökauraa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2–3 palloa buffala mozzarellaa
- 250 g kirsikkatomaattia
Päälle
- 1 ruukku rucolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ punasipuli
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- (valmista tai itse tehtyä valkosipulimajoneesikastiketta)
1
Tee pohja. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhot ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Laita leivinliinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.
2
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa neljään osaan. Kauli suoraan leivinpaperin päälle pyöreä pitsa tai yksi iso peltipitsa.
3
Levitä tomaattikastike pohjalle. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja levitä kastikkeen päälle. Sekoita nyhtökauran joukkoon oliiviöljy ja levitä tomaattikastikkeen päälle.
4
Paista uunissa 250 asteessa tasalämmössä noin 12 minuuttia tai kuumassa grillissä pitsakiven päällä.
5
Sekoita rucola ja öljy. Kuori ja viipaloi punasipuli ja sekoita rucolan joukkoon. Levitä kuuman pitsan päälle. Viimeistele kurpitsansiemenillä ja halutessasi valkosipulimajoneesilla.