Lahti on kompaktin kokoinen kulttuurikaupunki
Kaupunkitarinoita

Lahti on kompaktin kokoinen kulttuurikaupunki

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Anni Kajos viihtyy uudessa kotikaupungissaan, jonka sijainti on iso plussa.

Aamulla tai iltapäivällä nuori nainen pistää tossua toisen eteen: Lahden Sibeliustalon ympäristö on näyttelijä Anni Kajoksen lempipaikka, jossa on hyvä käydä lenkillä.

‒ Kävellen kotoa matkaa on vartin verran ja juosten viisi minuuttia. Vesijärven ranta on hyvin merimäinen, siellä on iso satama ja ravintolalaivoja, joissa voi istuskella iltaakin. Veden läheisyys rauhoittaa ja ajatukset lepäävät.

Hektisessä työssä hetken rauha on tärkeää. Freelancer-näyttelijä Kajos näyttelee Lahden kaupunginteatterissa, mutta työ vie usein myös pääkaupunkiseudulle.

‒ Olen yleensä teatterissa töissä neljä tuntia päivällä sekä liki saman verran illalla. Joskus olen siinä välissä käynyt tekemässä dubbauksia Helsingissä. Lahdessa ihan ykkösasia freelancerille on se, että kaupunki on hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Anni Kajos viihtyy pääkaupunkiseudun jälkeen Lahdessa.
Anni Kajos viihtyy pääkaupunkiseudun jälkeen Lahdessa.

Hyvän sijainnin lisäksi Lahti on Kajoksen mukaan sopivan kokoinen. Kulttuurielämääkin löytyy: näyttelijä on ehtinyt keikoille, käynyt Sibeliustalon konserteissa ja oman työpaikkansa ohella Teatteri Vanhan Jukon esityksissä.

Kajos asuu aivan kaupunginteatterin vieressä. Sieltä on hyvä sujahtaa töihin lähelle sekä autolla tai junalla kauemmaksi.

‒ Keskustassa on hyvä asua, sijainti on täydellinen. Muutin aikoinaan yksiöstä Helsingistä Lahteen tilavampaa kaksioon yhdessä puolisoni kanssa.

Musiikkiteatterin ammattilaiseksi valmistunut Kajos viihtyy Lahdessa toistamiseen. Välillä hän oli vuoden Helsingissä, mutta palasi Lahteen uudelleen neljä vuotta sitten.

‒ Nyt tuntuu, että olen jo kiintynyt tähän kaupunkiin.

Palvelut

Lahdesta löytyvät kaikki palvelut, joita sujuva arki edellyttää. Kaupungin sydän on tori, jonka kupeessa pysähtyvät myös useimmat paikallisliikenteen bussit.

Yhteydet

Lahdesta on hyvät yhteydet lukuisiin kaupunkeihin niin maanteitä kuin raiteitakin pitkin.

Ekstraa

Lahti tunnetaan Salpausselän ansiosta mäkihyppy- ja talviurheilukaupunkina. Lahti on myös Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.