Kurkistus kotiin

Vilma Peltonen esittelee lempipaikkansa kotikulmilla Kalasatamassa: "Kaikkea ei tarvitse saada juuri omien neliöiden sisään."

Peltonen asuu Kalasataman ytimessä, Lumo One -pilvenpiirtäjän 20. kerroksessa, jonka ikkunoista aukeaa upeat maisemat ympäri Kalasataman aluetta. Mutta arvaatko, mitkä ovat Vilman lempikulmia?

235x174

Luovan alan yrittäjä Vilma Peltonen on tottunut matkalaukkuelämään: hän on asunut paljon ulkomailla ja tälläkin hetkellä perheellä on toinen koti Italiassa. Suomessa Peltosen kotipesä löytyy Helsingin Kalasatamasta, jossa hän viihtyy avopuolisonsa ja 2-vuotiaan tyttärensä kanssa.

Kiireisessä arjessa Peltonen arvostaa vapautta, hyviä kulkuyhteyksiä ja läheltä löytyviä palveluita. Kurkataanpa Peltosen lempipaikkoihin kotona ja kotikulmilla:

Peltonen lukee usein tyttärelleen kirjoja rauhallisessa makuuhuoneessa.

Makuuhuoneessa rauhoitutaan ja levätään

“Korkealla asumisen parhaat puolet korostuvat etenkin makuuhuoneessamme. Täältä näkee todella kauniit auringonnousut meren yllä. Makuuhuoneessamme on myös todella hiljaista ja saamme olla aivan omassa kuplassamme”, Peltonen kertoo.

“Iso plussa on, että makkariin mahtuu niin iso sänky, että voimme pötkötellä siellä koko perheen kanssa. Tykkään siitä, että makuuhuone on pysynyt nimenomaan rauhan ja levon paikkana, täällä ei tehdä töitä tai hengailla turhaan. Se tekee hyvää myös unelle! Makuuhuoneemme yhteydessä on myös iso vaatehuone, joka helpottaa makuuhuoneen pitämistä siistinä.”

Avara kodin sydän

“En ole koskaan ajatellut, että asunto olisi pakko ostaa ja omistaa. Viihdyn hyvin vuokralla ja koti tuntuu silti omalta."

“Arvostan kotimme toiminnallisuutta, sen merkitys vain korostuu lapsiperhearjessa. Olen kuitenkin myös boheemi sisustaja ja haluan kotiini raikasta ilmettä ja tunnelmaa. Kun vuosi sitten muutimme Kalasatamaan, meillä ei ollut Suomessa juuri mitään huonekaluja tai kodintarvikkeita valmiina. Lapsen kanssa ei pitkään tyhjässä asunnossa pärjää, joten tein hankintoja nopeasti uutena, kotimaisia brändejä suosien. Nyt haluan ottaa aikaa sille, että sisustamiseen syntyy kerroksia ja etsin rauhassa tavaroita myös käytettynä. Kaiken ei tarvitse olla heti valmista”, Peltonen kuvailee sisustusfilosofiaansa.

Keittiön pöytä, tuolit ja lamppu ovat Peltosen lempikohdat sisustuksessa.

“Meillä kodin keskellä sijaitseva yhtenäinen keittiö-olohuone on kotimme sydän, jossa vietetään eniten aikaa. On ihanaa, että täällä on avara fiilis ja ikkunoista näkyvät maisemat eri ilmansuuntiin. Keittiössä puuhaillessa näkee suoraan myös tyttäremme huoneeseen.”

Vilma arvostaa arjessaan Lumo-talon toimivia yhteistiloja. 29. kerroksessa sijaitseva lounge sopii hyvin työtilaksi, kattoterassilla taas voi ihastella merellisiä maisemia.

Työt sujuvat inspiroivassa loungessa

“Kerrostalossamme on todella hyvät asukkaiden yhteistilat, kuten upea saunaosasto hyvillä näköaloilla ja työlounge. Kotona voi olla vaikea keskittyä töihin, kun koko muu perhe on paikalla. Silloin on kätevää, että omasta asunnosta pääsee suoraan hissillä loungeen. Se helpottaa myös työn ja vapaa-ajan erottamista. Loungen vieressä on kattoterassi, josta on aivan mielettömät näkymät.”

“En ole koskaan ajatellut, että asunto olisi pakko ostaa ja omistaa. Viihdyn hyvin vuokralla ja koti tuntuu silti omalta. Siksi arvostan myös yhteistiloja; kaikkea ei tarvitse saada juuri omien neliöiden sisään. Emme omista esimerkiksi pesukonetta, vaan käytämme laadukasta pesutupaa”, Peltonen summaa.

Kalasataman kirjasto on tuore arjen kulmakivi

”Kalasataman kirjasto on aivan ihana! Odotin innolla että kirjasto aukeaa, sillä kirjojen lainailu ja lukeminen yhdessä tyttäreni kanssa on niin mukavaa.”

Kalasataman kirjaston kauneus hellii kaikkia aisteja.

“Pidän erityisesti kirjaston persoonallisesta ja värikkäästä sisustuksesta. Huomaa, että kirjasto on lapsiystävällinen ja suunniteltu kaikenlaisia lukijoita varten. Meidän taaperomme viihtyy siellä hyvin ja tutkii innoissaan paikkoja”, Peltonen kertoo hymyillen.

”Muutenkin Redissä on hyvin lapsiystävällisiä palveluita, joihin pääsee suoraan hissillä omasta kodista. Arvostan useita erilaisia leikkipaikkoja sekä lastenvaatekirppistä – moni ei välttämättä tiedäkään, kuinka lapsiystävällinen alue Kalasatama on.”

Gateausta herkut arkeen ja juhlaan

Metron varrella olevan kahvilan herkut maistuvat arjessa ja juhlassa.

“Gateau on luksusta arjessa ja juhlassa. Redissä sijaitsevasta kahvilasta saa hyvät kahvit ja croissantit sekä juhliin kakut ja pullat. Tilasin täältä esimerkiksi synttäritarjoiluja. Tyypillisin ostokseni on kuitenkin takeway-kauracappuccino. On aktiivisen arjen pelastus, että kahvin saa kätevästi mukaan ennen kuin hyppään metroon ja suuntaan asioille”, Peltonen kuvailee.

Ulkoilua ja urheilua melkein takapihalla

“Aivan kotimme vieressä on Kalasataman puisto, jossa käyn lähes päivittäin yksin tai perheen kanssa. Talvisin puistosta löytyy luistinrata ja pulkkamäki, joka on etenkin lapseni suosikki. Kesällä taas viihdymme piknikillä, hiekkalaatikolla tai tekonurmikentällä potkimassa palloa”, Peltonen kuvailee.

“Varsinkin iltavalaistuksessa ihailen usein urbaania maisemaa, joka avautuu Kalasataman tornitaloille.”

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu