Lumo-palvelut

Yhteiskäyttöauto, pyörä ja hyvät julkiset yhteydet – näitä ulkomailta Suomeen muuttanut pianisti hehkuttaa

Pianisti Mackenzie Melemed muutti New Yorkista Suomeen ja päätyi Sompasaareen. Uudessa Lumo-kodissa on helppo asua vastuullisesti. Yhteiskäyttöauto helpottaa liikkumista.

235x174

Sompasaaren kaksion ikkunoista aukeaa upea näkymä Suomenlahdelle. Melemed näkee edessään Katajanokan, Vallisaaren, Suomenlinnan kirkontornin, Lonnan ja Mustikkamaan. Samanlaisesta näköalasta hän joutuisi maksamaan entisessä kotikaupungissaan New Yorkissa viisi tai kuusi tonnia vuokraa kuussa. Siihen verrattuna Helsingin vuokrataso tuntuu kohtuulliselta.

New Yorkissa Melemed, 26, asui Pohjois-Manhattanilla George Washingtonin sillan kupeessa. Tuo kaikki kuulostaa suomalaisen korvaan eksoottiselta ja kiehtovalta. Metropolin houkutuksista huolimatta Melemed muutti Suomeen vuosi sitten. Musiikki johdatti miehen pohjoismaihin.  

Melemed tunsi Suomen entuudestaan, sillä hän voitti maailmalla arvostetun, suomalaisen Maj Lind -pianokilpailun vuonna 2017. Samalla hän innostui suomen kielestä. Siitä ja suomalaisesta elämänmuodosta Melemed on ottanut kunnon niskalenkin.

Pianisti Mackenzie Melemed viihtyy sekä Sompasaaressa että suomalaisen musiikkielämän parissa. – Tärkein on Sibelius. Oli suuri ilo ja kunnia esiintyä Lahden Sibelius-festivaalissa 2020 ja soittaa kaikki Sibeliuksen pianokappaleet, Melemed sanoo.

Elämäntilanteeseen sopiva asunto ja vuokrasopimus

Pian uuteen kotiin muutettuaan Melemed osallistui Lumo-kotien arvontaan ja voitti lahjakupongin, joka rohkaisi kokeilemaan Lumo-kotien vuokralaisilleen tarjoamaa yhteiskäyttöautopalvelua.

Lumo-kodit ja 24Rent ovat sopineet yhteistyöstä 700 henkilö- ja pakettiauton käytöstä yli 30 paikkakunnalla ympäri Suomen.

– Minulle 24Rent oli tuttu jo muuton yhteydestä. Käytin vuokrapakua muuttaessani Maskusta Helsinkiin, Melemed kertoo.

Turun liepeillä sijaitsevassa Maskussa Melemed ehti asua vuoden verran, ennen kuin hän alkoi etsiä asuntoa Helsingistä. Se löytyi rakennusvaiheessa olevasta Sompasaaresta.

”Yhteiskäyttöauto tuntui kuin omalta. Tiedän, miten kaikki toimii ja missä kaikki on autossa. En käytä bensaa, ja siitä tulee hyvä fiilis.”

Toukokuussa 2021 Melemed muutti Fregatti Dygdenin kujalle – yhtä aikaa monien muiden ruokakuntien kanssa. Uutuuttaan hohkaavassa kodissa hän nauttii isosta parvekkeesta ja aamuauringon valosta. Musiikkia hän soittaa kosketinsoittimellaan.

– Iso flyygelini odottaa New Yorkin vanhassa kodissa. Pian se tulee laivalla Helsinkiin, ja sitten hankin sille täältä säilytyspaikan.

Helppo ja nopea yhteiskäyttöautopalvelu

Esiintyvän taiteilijan työt sijoittuvat eri puolille Suomea. Melemed konsertoi milloin Lahdessa, milloin Naantalissa. Konserttikaupunkeihin voi kätevästi hurauttaa yhteiskäyttöautolla. Omaa autoa Melemed ei aio hankkia, sillä ilmankin pärjää, varsinkin pääkaupunkiseudulla.

Lumo-kotien yhteiskäyttöautoa Melemed on käyttänyt muutaman kerran. Sillä hän on posottanut retkeilemään Nuuksion kansallispuistoon tai kaverin luo Espoon Matinkylään.

– Viimeksi ajoin kaverin kanssa Ikeaan. Olen käyttänyt Toyota Corollaa ja Hyundai Ioniqia. Molemmat olivat hybridejä, ja molemmissa oli automaattivaihteisto. En aja manuaalivaihteilla.

– Yhteiskäyttöauto tuntui kuin omalta. Tiedän, miten kaikki toimii ja missä kaikki on autossa. En käytä bensaa, ja siitä tulee hyvä fiilis.

Palvelun helppoudesta Melemed antaa pisteitä. Ei tarvitse huolehtia vakuutuksista, huollosta tai renkaiden vaihdosta; ne kuuluvat 24Rentin tehtäviin. Mieleisen auton saa käyttöönsä nopeasti. Melemedille lähin noutopiste on omalla kotikadulla läheisen kauppakeskuksen Redin yhteydessä. Varauksen hän tekee My Lumo -palvelussa, ja auton hän ottaa käyttöön kännykkäsovelluksen avulla.

– Kerran tein jotain väärin ja jouduin vaihtamaan viime hetkessä auton toiseen autoon. Soitin palveluun ja kysyin, voinko vaihtaa. Viiden minuutin päästä sain uuden auton.

Kestävää kaupunkielämää

Lumo-asunnoissa moni asia toimii Melemedin kokemuksen mukaan näppärämmin kuin New Yorkissa. Esimerkiksi jätehuolto on järjestetty tehokkaasti, mikä helpottaa omien roskien ja jätteiden lajittelua.

– Tässä asiassa Helsinki on kuin unelma.

New Yorkissa moni turvautuu omaan autoon, mutta Helsingissä voi siirtyä paikasta toiseen julkisilla liikennevälineillä. Melemed käyttää ahkerasti metroa, lähijunia ja linja-autoja.

– Kesällä olen ajanut paljon polkupyörällä. Helsingin ympäristössä se on tosi helppo ja turvallinen tapa mennä ympäri kaupunkia. Sellainen ei ole tapana New Yorkissa.

Melemed antaa tunnustusta monelle Lumo-asumisen palvelulle: vuokraan sisältyvälle 100 Mbit/s nettiyhteydelle ja ilmaisille sisustusmaaleille, helposti varattavalle saunalle ja yhteisille kerhotiloille.

Talossa asustaa myös paljon koiria. Joskus hissiin osuu yhtä aikaa kaksi beaglea. Niistä Melemed on raportoinut äidilleen, jolla myös oli beagle vuosia sitten. Äidin pitäisi tulla Suomeen ja nähdä ne, koirat ovat todella söpöt.

Ota My Lumo -palvelu käyttöön

My Lumo on asukkaan verkkopalvelu, jonka kautta voit hoitaa asumiseen ja vuokrasuhteeseen liittyvät asiat helposti ja vaivattomasti myös mobiilisti. My Lumo helpottaa elämääsi ja kulkee mukanasi.

My Lumo -palvelu
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu