Kurkistus kotiin

Videobloggarin Lumo-koti Tampereella

Iina Lehtimäen ja Teemu Leväsen valoisassa kaksiossa rentoudutaan, treenataan, opiskellaan ja kuvataan videoblogeja.

235x174

Iina Lehtimäki avaa oven jo ennen kuin ovikello on ehtinyt soida. Sen jälkeen huomion varastaa jaloissa pyörivä ja innokkaasti haukkuva Vili-koira, joka ei osaa päättää kuinka päin olisi. Kun vieraat on saatu sisälle, Vili nappaa tennispallon ja haastaa leikkiin.

Viisivuotias Vili on mäyräkoiran ja jackrussellinterrierin sekoitus.

21-vuotias videobloggari Iina asuu poikaystävänsä Teemu Leväsen ja Vilin kanssa Tampereella Hervannassa, noin kahdenkymmenen minuutin bussimatkan päässä keskustasta. Vuonna 2012 valmistuneen kerrostalon kolmannen kerroksen kaksio on vaalea ja raikas: sisustuksessa näkyy valkoista, harmaata, vaaleanpunaista ja kultaa, ja isoista ikkunoista tulvii aurinko sisään.

Ensimmäinen oma koti on Lumo-koti

Asunnon etsintä alkoi viime kesänä, kun Lehtimäelle oli vahvistunut opiskelupaikka Tampereen yliopistosta.

– Olin miettinyt muuttoa joko Tampereelle tai Jyväskylään jo ennen kuin tiesin opiskelupaikasta. Etsimme ja katselimme sopivia Lumo-koteja muun muassa verkosta ja olimme yhteyksissä muutenkin. Kesäkuun lopussa löytyi tämä, Iina kertoo.

49,5 neliöisessä asunnossa on avokeittiö ja olohuone, makuuhuone, sauna, tilava kylpyhuone ja lasitettu parveke. Koti näkyy taustalla monessa Iinan Iinaps-nimimerkillä YouTubeen tekemässä videoblogissa.

Uuteen opiskelukaupunkiin muutettiin Kouvolasta elokuun alussa omin ja kavereiden avuin vuokrapakettiautolla. Niin Iinalle kuin Teemullekin kaksio on ensimmäinen oma asunto lapsuudenkodin jälkeen.

Uuden kodin kalusteet kaupasta ja vanhemmilta

Asunnon kalustusta varten oli valmiina vain sänky ja yksi hyllykkö. Teemun äidiltä saatiin keittiön verhot, pöytä ja tuolit sekä tv-taso. Iinan äidin kaapeista löytyivät verhot olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Kaikki muu hankittiin itse.

Iinan mukaan sisustuksen punainen lanka ei ole värimaailman osalta vielä ihan hahmottunut.

– Täällä on vaaleanpunaista ja pinkihtävää värimaailmaa. Työpöydän alueella on kultaa, mutta keittiö taas on harmaa, joten en oikein tiedä kumpaa tyyliä on enemmän.

Työpöydän takana oleva seinä maalattiin marraskuussa kermansävyisellä maalilla. Pariskunta maalasi itse, maalit ja tarvikkeet tarjosi Lumo. Kultakehyksiset taulut ja pöydän kultainen lamppu sopivat hyvin lämmintä taustaa vasten.

Iinan ja Teemun mukaan kotitöitä tekee se, joka ensiksi ehtii.

Yhdistetyn olohuone-keittiön rajaa erilleen valkoinen keittiötaso, joka ei alun perin kuulunut kalustukseen.

– Se on senkki, jonka ostimme ja kokosimme itse. Se toimii ylimääräisenä tasona ja lisätilana. En ylety hirveän korkealle, joten alhaalla olevat kaapit ovat senkin vuoksi hyvät, toteaa Iina.

Toinenkin taka-ajatus senkin hankkimiselle oli: ruokavideoita varten oli hyvä saada keittiöön taso, jota voi kuvata olohuoneesta päin.

Iina pitää YouTubessa videoblogia nimimerkillä Iinaps.

Tubetusta ja treeniä

Iinan suositulla YouTube-kanavalla näkyy asunto sellaisena kuin se arjessa on. Vlogien aiheet kumpuavat omasta elämästä, kokemuksista ja katsojien toiveista.

– En stailaa videoita varten, mutta siivoilen vähän, Iina myöntää.

Tubettaminen näkyy kodissa lähinnä niin, että muuten vielä lähes kalustamattomalla parvekkeella seisoo kaksi mustaa jalustaa kuvausvaloille, ja keittiössä senkin päällä on pieni kamera.

Opiskelun, töiden ja kuvaamisen lisäksi kodin arkea rytmittää urheilu. Iina harrastaa pikajuoksua ja käy treeneissä 4–5 kertaa viikossa. Aiemmin jalkapalloa harrastanut Teemu lenkkeilee ja käy salilla. Kotitreenit tehdään keittiön ja olohuoneen välisellä matolla. Tv:n vierestä, Vilin lelulaatikon takaa, mukaan napataan jumppamatto, kuminauha ja putkirulla.

– Niillä pärjää aika pitkälle. Teen keskivartalotreenit kotona yhteisharjoitusten lisäksi. Joskus käymme myös yhdessä lenkillä. Talon vierestä lähtee päällystämätön reitti, joka menee Suolijärvelle asti.

– Ikkunoista näkyvässä laskettelurinteessä kävin syksyllä vetämässä mäkivetoja, ja siellä voi myös heitellä Vilille keppiä.

Isolla parvekkeella on valopuu ja Iinan Kouvolasta tuoma mukava riipputuoli. Lisäkalustuksen hankkiminen on suunnitteilla.

Vilikin viihtyy

Lemmikit ovat aina tervetulleita Lumo-koteihin, niin Vilikin. sekarotuinen, viisivuotias Vili vahtii asuntoa, kun isäntäväki on töissä ja koulussa. Sille kerrostalon äänet ovat tuttuja jo Kouvolan kodista, ja niitä vaimentaa hyvä äänieristys. Kerran Iina laittoi lähtiessään GoPro-kameran kuvaamaan Vilin touhuja päivän ajaksi.

– Halusin varmistaa, ettei kai se täällä hauku. Mutta se vain nukkui sohvalla ja välillä havahtui johonkin. Kouvolassa toinen koira sai Vilinkin haukkumaan.

Nyt kodin ainoana koirana viihtyvä Vili saa kulkea asunnossa vapaasti, se hypähtää välillä sohvalla tai sängyllä istujan kaveriksi ja tapittaa ruskeilla lämpimillä silmillään.

– Se nukkuu meidän kanssa, sillä on oma tyyny. Se on tottunut siihen pienestä asti, paljastaa Iina.

Kotityöt jakoon

Kahdeksan kuukauden asumisen perusteella Tampere ja Hervanta ovat tulleet Iinalle ja Teemulle tutuiksi. Lähellä on Duo-kauppakeskus palveluineen, ja bussi keskustaan lähtee ihan talon edestä: pysäkki näkyy ikkunasta.

– Tykkään katsella liikennettä, meiltä näkyi Kouvolan asunnostakin maantielle. Olemme kotiutuneet hyvin, Iina sanoo.

Omassa asunnossa asuminenkin on sujunut ilman turhia kommelluksia. Kotitöitä tekee se, kuka ensiksi ehtii. Iina sanoo olevansa usein se, joka pesee pyykit ja tekee ruoan, mutta ei ihan yllä samaan mihin äitinsä.

– Äiti pesi pyykit aina tosi usein, ja välillä huomaa, että on aika iso pyykkivuori tuolla. Haastavinta on ollut ruokailu, ja miten sen saa aikataulutettua. Syön koulussa, mutta teen toisen ruoan vielä illalla kotona, sen takia on ollut kiirettä.

Rennosti vapaalla

Teemu palaa töistä kuntosalilta kotiin iltapäivällä, nappaa jääkaapista ruokaa, istahtaa keittiöön syömään ja vaikuttaa kotiinsa tyytyväiseltä.

– On tämä upea ekaksi omaksi kodiksi. En olisi vuosi sitten osannut odottaa tällaista. Tilaakin on, ettei ihan neljän seinän sisällä joudu pyörimään.

Kiitosta hän antaa myös talon hyvälle äänieristykselle, joka takaa rauhan ja hiljaisuuden silloinkin, kun ympärillä metelöidään.

– Jos on juhlia naapurissa, tänne ei kuulu mitään.

Vapaailtaisin kaksikko istuu sohvalle, katselee Possea, Putousta tai Netflixistä elokuvia, ja tilaa kotiin ruokaa.

– Kavereita käy, jos järjestää tupareita tai synttäreitä, mutta muuten aika harvoin. Ne ovat kaikki myös kiireisiä opiskelijoita, toteaa Iina.

Löydä unelmiesi koti Lumo-verkkokaupasta

Verkkokauppaan
235x174235x174

21.3.2018 (Muokattu 20.2.2023)

Teksti Päivi Maaniitty

Kuvat Laura Vesa

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu