Sisusta ja tuunaa

Tuunaa koti kevyesti juhlakuntoon

Näillä vinkeillä luot pienellä vaivalla kotiin juhlan tuntua, oli sitten tulossa syntymäpäivät, ristiäiset tai illallinen ystäväporukalla.

235x174

  1. Raivaa pinot piiloon. Siirrä lehtipinkat, käyttövaatteet, saapuneet postit ja lojumaan jääneet tavarat paikoilleen ja pyyhi pinnat. Tyhjillä tasoilla koristeetkaan eivät huku arkisten tavaroiden sekaan.
  2. Tee tilaa kauniille esineille. Nosta persoonallisen näköiset astiat, koriste-esineet tai matkamuistot rohkeasti esiin. Esineet, joilla on tarina, tekevät juhlasta järjestäjänsä näköisen.
  3. Lisää väriä ja lämpöä tekstiileillä. Tekstiilit pehmentävät tilaa, ja niillä voi luoda yhtenäistä värimaailmaa. Vaihda käsipyyhkeet ja pöytäliinat, ja kiinnitä huomiota koriste- ja istuintyynyihin. Teemaan sopivien torkkupeittojen turvin parvekkeellakin voi viettää aikaa jo varhain keväällä.
  4. Anna tärkeiden asioiden näkyä. Asukkaiden kiinnostuksen kohteet saavat näkyä myös juhlassa. Harrastustarvikkeita ei tarvitse aina kätkeä: esimerkiksi kirjat ja lehdet toimivat hyvin osana sisustusta. Jos teet käsitöitä tai askartelet, tarvikkeet ja langat voi koota kauniiseen koriin.
  5. Tuo luontoa kotiin. Hanki juhlaa varten maljakkoon leikkokukkia tai sijoittele viherkasvisi paremmin esiin sisäpuutarhaksi. Voit myös kerätä ulkoa koristeeksi luonnonmateriaaleja, kuten käpyjä tai oksia – asettele ne ruukkuihin tai lasiastioihin. Puhtaita kukkaruukkuja voi hyödyntää myös kattauksessa.
  6. Kehyksistä ja peileistä on moneksi. Postikortin kokoiset kehykset ja pienet liitutaulut ovat helppoja koristeita, joihin voi kirjoittaa tai tulostaa kauniilla fontilla vaikka tietoja tarjoiluista tai kiitokset vieraille. Pieniä peilejä voi puolestaan asettaa pöydille kynttilöiden tai koristeiden alle.
  7. Viimeistele tunnelma valoilla. Koristevalot, lyhdyt ja kynttilät sopivat kaikkiin vuodenaikoihin. Kesää kohden mentäessä parvekkeen tai ikkunat voi somistaa puutarhajuhlista muistuttavilla tallilyhty- tai pallovalosarjoilla.

17.5.2018 (Muokattu 17.6.2021)

Teksti Salla Salokanto

Kuvat Pekka Holmström Otavamedia

Testaa oma hiilijalanjälkesi!Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi