Omilla kulmilla

Rakkaudesta Riksuun

Rautatiekaupungiksi profiloitunut Riihimäki on paljon muutakin. Eveliina Korpelan mukaan se on hyvä paikka asua, elää ja harrastaa.

235x174

Asemalta on kotiin kolmen kilometrin matka, jonka suomen kielen ja viestinnän lehtori, filosofian tohtori Eveliina Korpela taittaa pyöräillen, kävellen tai puolison kyydissä. Pääkaupungissa töissä käyvä opettaja pendelöi arkisin Riihimäen ja Helsingin väliä.

‒ Yhteydet ovat hyvät, ja junassa ehtii työskennelläkin vajaan tunnin aikana. Muutimme Riihimäelle puolison työn takia jo 20 vuotta sitten. Nykyään lapsilla on täällä koulut ja harrastukset, ja viihdymme pikkukaupungissa erinomaisesti.

Vaikka kiskoja on kiittäminen, paikkakunnalta löytyy muutakin kuin rautatie.

‒ Riihimäkeä ei ehkä tunneta kulttuurikaupunkina. Täällä on kuitenkin vireä Nuorisoteatteri, jossa on mukana satoja nuoria ja jonka esitykset ovat ammattitaitoisia. Kesäkonsertit taas on perinteinen tapahtuma, josta tietää kesän alkaneen.

Riihimäen lasimuseon ympäristö on Eveliina Korpelan lempipaikkoja.

Nuutajärven lasikylässä lapsena asunut Korpela viihtyy Riihimäellä sijaitsevan Suomen lasimuseon ja tunnelmallisten hyttikorttelien alueella. Sama tunnelma palautuu mieleen vuosikymmenien takaa. Ympäristössä on hyvä lenkkeillä lasten kanssa tai ihailla tilataideteoksia museon pihamaalla.

‒ Lisäksi lasimuseon lähellä on geokätköjä ja siellä voi metsästää Pokémoneja.

Toinen lempipaikka ja upea luontokokemus on Hatlamminsuo, jonka parin kilometrin pitkospuureitti on Korpelan mukaan kuin pala Lappia. Paikalta löytyy myös tehtävärasteja, jotka herättelevät huomaamaan ympäröivän luonnon. Korpelan harrastama polkujuoksukin onnistuu.

‒ Riihimäellä on omaa luonnetta ja pyöräillen kaikki on tavoitettavissa. Kun asuimme Helsingissä, piti miettiä, ehtiikö lyhyen illan aikana kirjastoon vai uimahalliin. Täällä samalla reissulla molemmat ovat mahdollisia.

Palvelut

Riihimäeltä löytyvät kaikki palvelut, joita sujuva arki edellyttää. Kaupungissa on useita kouluja, lukio, ammattioppilaitos ja Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen-yksikkö. Myös kauppakeskuksia on useampia

Yhteydet

Riihimäki on kätevästi kolmostien ja pääradan varressa, vajaan tunnin matkan päässä Helsingistä. Täältä on toimivat julkiset yhteydet kaikkialle Suomeen. Kaupungin sisällä kaikki tarvittava on Eveliina Korpelan sanoin ”tavoitettavissa pyöräillen”.

Ekstraa

Riihimäki on myös kulttuurikaupunki, joka tunnettiin pitkään lasitehtaastaan. Nykyisin vanhan tehtaan tiloissa toimii Suomen lasimuseo. Sen läheisyydessä levittäytyy alun perin tehtaan työntekijöiden asunnoiksi rakennetut hyttikorttelit puutaloineen ja puistomaisine maisemineen. Kaupungissa toimii myös Nuorisoteatteri, josta on uralleen ponnistanut usea maamme eturivin näyttelijä.

10.10.2019 (Muokattu 29.7.2021)

Teksti Tarja Västilä

Kuvat Vilja Harala

Testaa oma hiilijalanjälkesi!Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi