Sisusta ja tuunaa

Nuoren Lumo-koti – yhdistelmä rohkeutta ja raikkautta

Sisustussuunnittelija ja stylisti Laura Seppänen sisusti Flow-festivaalikävijöiden käyttöön kolme Lumo-kotia. Arvonnan perusteella valitut voittajat ystävineen pääsivät yöpymään näissä kauniin skandinaavisissa kodeissa festariviikonlopun ajan. Poimi vinkit käytettäväksi omassa kodissasi!

235x174

Kun päivät kuluvat festareilla, kokemuksen päätteeksi halua rauhoittua ja hengähtää. Elokuussa joukko Lumo-vuokrakotien järjestämän #LumoFlow-kilpailun voittaneita nuoria pääsi Flow-festivaalin ajaksi nauttimaan sisustussuunnittelija ja styilisti Laura Seppäsen luomasta kodin rauhasta ja raikkaudesta kolmessa eri Lumo-kodissa.

Lumo-kodin sisustuksen pääväreinä ovat musta ja valkoinen. Hyvät ja laadukkaat sängyt kutsuvat lepäämään vauhdikkaan päivän päätteeksi.

Flow’ta varten stailatuista kodeista kaksi sijaitsi Kalasatamassa, Leonkatu 21:ssä ja Capellan Puistotie 4:ssa, luonnon äärellä, mutta samalla lähellä keskustan vilinää.

Seppänen loihti näihin koteihin nuorille menijöille lepotilat, joissa voi rauhoittua melskeen keskellä. Asunnoista jätettiin tietoisesti pois muun muassa televisio ja musiikintoistolaitteet.

– Elämä on monelle nuorelle hektistä, joten kodin olisi hyvä pysyä rauhan paikkana, kotikolona, johon voi tulla lepäämään.

Vauhdikas elämä vaatii vastapainokseen palauttavaa unta.

– Halusin panostaa sisustuksessa nukkumiseen, tätä ajatellen valitsin asuntoihin laadukkaat Familonin sängyt.

Muunneltavuus tärkeää

Seppänen sisusti koteja ajatellen asukkaiden olevan elämyshakuisia nuoria. Siksi kodeissa korostuu muunneltavuu. Kun työpaikat ja harrastukset vaihtuvat ja kotona halutaan tehdä vaihtuvasti erilaisia asioita.

– Halusin tarjota kuvitteellisille asukkaille mahdollisuuden muuttaa sisustusta ja käyttää kalusteita moniin eri tarpeisiin. Esimerkiksi yhden asunnon olohuoneen verhoillut lounge-tuolit toimivat myös pyöreän ruokapöydän tuoleina, ja Interfacen kapeita pöytiä voi käyttää apupöytinä ja siirrellä vapaasti miten haluaa.

– Jätin asuntoihin myös paljon istumatilaa. Esimerkiksi olohuoneen ison, pyöreän Menun Snaregade-pöydän ääreen mahtuu istumaan 4–8 ihmistä. Halusin tuoda pöydän keskelle tilaan, jossa sen voi valjastaa monenlaiseen käyttöön. Pöydän 140 senttimetrin halkaisija mahdollistaa esimerkiksi kokoustamisen läppäreiden kanssa tai isohkon seurueen paljon astioita vaativan kattauksen.

Kodinomainen ja urbaani sisustus

Kodikasta tunnelmaa Seppänen korosti viherkasveilla ja isoilla matoilla.

– Pyrin värittämään huoneita vehreydellä. Viherkasvit tuovat sisustukseen luonnon läsnäolon tunnun. Ne raikastavat ilmettä ja puhdistavat lisäksi sisäilmaa.

Adoran vaaleiden isojen mattojen tarkoituksena oli viihtyvyyden lisäksi parantaa korkean tilan akustiikkaa sekä häivyttää harmaan lattian väriä.

– Yritin häivyttää lattian hopeanhohtoista harmaata lämpimillä harmailla, ruskeaan sävyyn päin.

Samoja tuoleja voi käyttää sekä pöydän ympärillä tai tv-tuoleina, ja sama pöytä käy sekä työ- että ruokapöydäksi.

Sisustuksen pääväreinä ovat musta ja valkoinen, jotka antavat paljon tilaa muille sisustusratkaisuille ja korostavat vaalean puun sävyjä. Ne ovat myös ajattomia ja klassisia värejä, joihin ei kyllästy.

– Mustat ja valkoiset kalusteet pelaavat hyvin yhteen kokonaisuuden kanssa, myös asuntoa vaihdettaessa. Mustan sävyt toistuvat erilaisten materiaalien ja tekstuurien ansiosta eri asteisina. Materiaaleilla on myös suuri vaikutus kalusteen kestoon ja käytettävyyteen, esimerkiksi verhoiltujen tuolien musta nahka kestää hyvin kulutusta ja likaa.

Puu hioo luonnonmateriaalina asunnon muotojen teräviä kulmia ja pehmentää mustan ja valkoisen kontrastiparia.

– Käytin sisustuksessa paljon tammea ja saarnia. Asetin puun sävyt lähelle seiniä, jotta ne toisivat valkoiselle pinnalle helposti lähestyttävämmän fiiliksen.

Urbaanit nuoret ovat usein bränditietoisia, jonka Seppänen huomioi kerroksellisuuteen taipuvassa stailauksessaan.

– Valitsin sisustukseen Vepsäläisen toimittamia suomalaisten suunnittelijoiden ja valmistajien design-klassikoita. Mukana on myös uudenlaista pohjoismaista muotoilua sekä vintagetavaraa.

Sisustuselementtinä trendikäs messinki

Messinki on ollut jo pitkään trendikäs sisustuselementti, joka toistuu Seppäsen stailaamien kotien pienesineissä ja valaisimissa. Se vangitsee katseen ja luo ympäristöönsä tiettyä arvokkuutta.

– Käytin messinkisiä kiiltäviä yksityiskohtia viedäkseni katsojan silmän haluamaani paikkaan. Yritin samalla tuoda esille Lumo-kotien brändivärejä käyttämällä messingin ohella sinistä väriä, joka näkyy sinisinä yksityiskohtina muun muassa tekstiileissä.

Grafiikat luovat koteihin särmää. Seppänen jätti ne rennosti nojaamaan pöytätasojen päälle tai lattialle. Kirjat puolestaan on asetettu olohuoneen lattialle siistiin pinoon.

– Kirjat eivät aina tarvitse hyllyä, ne ovat sisustuselementti itsessään. Näin niitä tulee myös herkemmin luettua.

Koti

Lumo-kodit meren äärellä Kalasatamassa.

Tyyli

Ammattistailaajan ideoima puhdas, raikas ja nuorekas ilme antaa mahdollisuuden hengähtää rauhassa.

Asukkaat

Stailattu pientalouksille, joissa bränditietoisia ja elämyksenhakuisia nuoria.

Erityistä

Meren äärellä, keskustan ­läheisyydessä.

Löydä unelmiesi koti Lumo-verkkokaupasta

Verkkokauppaan
235x174235x174

Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi