Lumo-palvelut

Muuttosiivous edessä? Kodin tehokas loppusiivous hoituu näin

Kun vanha koti on enää loppusiivousta vailla, aletaan muuttohommissa olla voiton puolella. Lumo-kotien selkeän muuttosiivousohjeen avulla tarkistat, että kaikki siivottava tuli varmasti hoidettua. Ja jos oma aika ei riitä, Lumo-kotiin tai sieltä pois muuttava voi hyödyntää kätevää muuttosiivouspalvelua.

235x174

Kukaan ei halua muuttaa likaiseen kotiin. Asumisen ja muuton yhteydessä syntynyt sotku ja lika on putsattava pois ennen seuraavan asukkaan asettumista taloksi. Se on kohteliasta, mutta myös velvollisuus: muuttosiivouksen laiminlyönnistä voi kilahtaa ikävä ylimääräinen lasku maksettavaksi. Entiselle kodille on myös mukavampi heittää jäähyväiset, kun ympärillä on siistiä ja raikasta ja omatuntokin puhdas.

1. Helpota loppusiivousta jo tavaroita pakatessasi

Osan asunnosta voi ja kannattaa siivota jo ennen varsinaista muuttopäivää. Esimerkiksi kaapit ja laatikot voi hyvin pyyhkiä jo siinä vaiheessa, kun niistä pakkaa tavarat muuttolaatikoihin. Samoin esimerkiksi vaatehuone on helppo puhdistaa, kun se on tyhjennetty muuttoa varten.

2. Tyhjennä asunto ennen muuttosiivouksen loppuhuipennusta

Muuttosiivous on helpointa tehdä sitten, kun kaikki huonekalut ja tavarat ovat jo pois tieltä, muuttaessa kun sotkuisilta jäljiltä ja hiekalta on lähes mahdotonta välttyä.. Jätä tarpeelliset siivousvälineet vanhaan asuntoon, vaikka muuttokuorma olisi jo viety uuteen kotiin.

Voit tehdä itsellesi etukäteen tehtävälistan tai luntata siivouksen aikana Lumo-kotien muuttosiivousohjeista, että kaikki tarvittava tulee varmasti hoidettua.

Lumo-isännöitsijät tietävät kokemuksesta, mitkä siivouskohteista tuppaavat unohtumaan, tai mitä korjattavaa siivouksen jälkeen asunnosta löytyy. TOP 5 unohdusta ovat:

 • kylmälaitteiden ovet on jätetty kiinni
 • uuni on likainen
 • lattiakaivot on jätetty puhdistamatta
 • liesikuvun rasvasuodatin on jäänyt pesemättä
 • irtaimiston kierrätystä ei ole hoidettu asianmukaisesti.

Huolehdithan osaltasi, että et pääse TOP5-listattujen joukkoon!

3. Hoida loppusiivous porukalla

Jos mahdollista, ota ystävä tai vaikka koko perhe mukaan siivoukseen. Useamman ihmisen voimin työ sujuu rivakasti. Laita taustalle kännykästä soimaan hyvä soittolista, sen tahdissa on kiva heilutella moppia ja rättiä.

4. Varaa riittävästi aikaa ja oikeat välineet

Muuttosiivous on sulatuksineen ja liotuksineen arviolta yhteensä puolentoista päivän projekti! Siihen kuluva aika riippuu toki asunnon koosta ja siisteydestä, mutta muuttosiivoukseen on varattava aikaa, ja osa siivouksesta kannattaa tehdä vasta tavaroiden poisviemisen jälkeen.

Kunnon muuttosiivous vaatii kunnon työvälineet.  Mukaan on hyvä varata seuraavat työvälineet, -tarvikkeet ja pesuaineet, jotta siivous sujuu joutuisasti:

 • kumihanskat 
 • puhdistusliinoja 
 • ikkunaliinoja
 • tiskiharjoja, omansa esimerkiksi keittiöön ja kylpyhuoneeseen 
 • ämpäri tai pesuvati
 • astianpesuaine
 • astianpesukonetabletti (liesituulettimen rasvasuodattimen liuottamiseen) 
 • yleispesuaine
 • ihmesieni 
 • imuri ja rikkakihveli, luuttu
 • puhdistusterä 
 • lattiakaivosuodatin
 • ikkunalasta ja ikkunanavaaja 
 • ruuvimeisseli
 • roskapusseja ja jätesäkkejä
 • askeljakkara 

5. Sulata jääkaappi ja pakastin ajoissa

Jääkaappi ja pakastin on sulatettava hyvissä ajoin ennen muuttoa ja muuttosiivousta. Myös jääkaapin ja pakastimen taustat on pyyhkäistävä.

Jos et muuta talvipakkasilla, mieti, miten toimia pakastimessa olevien ruokien kanssa. Jos pelkona on, että pakasteet sulavat muuton yhteydessä, niin olisiko ennen muuttoa hyvä tyhjennellä pakastinta pikkuhiljaa syömällä? Tai löytyisikö jonkun tuttavan pakastimesta tilaa välivarastointia varten?

6. Irrottele pinttynyt lika uunista ja liedestä

Uuniin mahdollisesti pinttynyt lika ja karsta on irrotettava. Tämä koskee myös uunipeltejä.

Uunin putsauskin on hyvä hoitaa alta pois jo ennen muuttopäivää, eli silloin, kun viimeinen uuniruoka vanhassa kodissa on tehty.

Hyviä ja halpoja vinkkejä uunin puhdistukseen löytyy esimerkiksi Martoilta. Viimeistele lieden ja uunin putsaus puhdistamalla lieden tausta. Tarkista myös ilmanvaihtoventtiilit ja puhdista ne tarvittaessa pölystä ja rasvasta.

Loppusiivouksen päätteeksi puhdista keittiön tasot ja tiskiallas sekä pyyhi kaakelit ja hana.

Katso vinkit keittiön siivoukseen täältä.

7. Pistä kylpyhuone kiiltämään

Pese vessanpytty huolellisesti, pyyhi myös istuinosa ja kansi. Käsienpesualtaan ohella putsaa hanat myös suihkun puolelta. Älä unohda peiliä – palkitse itsesi leveällä hymyllä kirkkaalle peilille.

Lattiakaivon puhdistus ei ehkä ole mukavampia hommia, mutta sekin pitää hoitaa. Kumihanskat käteen ja toimeksi! Ja sitten katse ylöspäin: muista pyyhkiä ilmanvaihtoventtiilitkin.

Jos asuntoon kuuluu sauna, pese lauteet, pyyhi lasiovi, puhdista lattiakaivo ja ilmanvaihtoventtiilit. Seuraava saunoja kiittää.

Näin siivoat kylpyhuoneen.

8. Viimeistele muuttosiivous pintojen putsaamisella

Kun muuttoauto on kuljettanut tavarat pois, tyhjä asunto on helppo imuroida. Sen jälkeen pese lattiat tai pyyhi ne kostealla. Ovissa voi näkyä tahroja ja sormenjälkiä, pyyhi ne pois. Älä unohda huoneiston ulko-ovea. Ovien ja ovenpielien lisäksi mahdolliset tahrat seinissä on hyvä puhdistaa. Pyyhi tai desinfioi ovenkahvat.

Tarkista vielä, että lattialistat, katkaisijat ja pistorasiat ovat pölyttömiä ja puhtaita. Pese ikkunat ainakin sisäpuolelta. Jos on lämmin kausi eikä ikkunoista näe ulos, mukava olisi, jos pesisit ne myös ulkopuolelta.

Muista asuinhuoneita siivotessa ainakin nämä asiat!

9. Älä unohda irtainvarastoa

Toisinaan kuulee muuttajista, jotka vasta viime hetkellä ennen muuttoa muistavat tavaraa pursuavat irtainvarastonsa. Helpottaa sekä muuttoa että loppusiivousta kun käy ajoissa läpi varastoon kertynyttä tavaraa – yllättävän montaa asiaa ei tarvitse ja ne voi kierrättää hyvissä ajoin eteenpäin. Muuttosiivouksen yhteydessä varasto on syytä ainakin imuroida.

10. Tarkista parveke ja piha

Ennen pois muuttoa on vielä hyvä varmistaa, että parveke tai asuntoon kuuluva piha on siisti ja tyhjä eikä sinne ole unohtunut tavaraa. Elämä uudessa kodissa alkaa mukavammin, kun lasten lempipihalelutkin ovat mukana.

+ Muistithan lajittelun?

Vie lopuksi roskat jätetilaan, ja lajittele ne asianmukaisesti.

Jos muuton yhteydessä karsit tavaramäärää, huolehdithan isommat rojut asianmukaisesti kierrätykseen tai Sorttiasemalle. Elinkaarensa lopussa olevan sohvan paikka ei ole jätetilassa.

Ovatko siivoustaitosi ruostuneet tai oletko epävarma, miten eri tilojen siivous pitäisi oikeastaan tehdä? Tästä videosta näet, miten asunnon eri tilat ja pinnat puhdistetaan kunnolla.

Tilaa tästä kätevä muuttosiivous!

Lumo tarjoaa apua muuttosiivoukseen

Jos tuntuu siltä, ettet ehdi, jaksa tai halua paneutua muuttosiivoukseen kunnolla, turvaudu ammattilaisen apuun. Tilaa edullinen muuttosiivous tästä. Muutto helpottuu, kun ei tarvitse kiireen keskellä miettiä asunnon siisteyttä.

Muuttosiivous on helppo tilata netistä viimeistään viisi arkipäivää ennen toivottua siivouspäivää. Siivous on selkeästi hinnoiteltu ja se hoituu arkipäivisin. Asunnon pitää olla siivouspäivänä jo tyhjänä. Luovuta vanhan kodin avaimet vasta siivouksen jälkeen.

Kun siivousammattilaiset hoitavat asian, varmistat, että asunto jää sopimuksen mukaiseen kuntoon muuttaessasi pois.

Voit tilata muuttosiivouksen kauttamme mihin tahansa asuntoon Lumo-kotiin tai sieltä pois muuttaessasi, seuraavissa kaupungeissa: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Järvenpää, Tuusula, Turku, Tampere, Lahti, Jyväskylä, Kuopio, Oulu ja Vaasa.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu