Sisusta ja tuunaa

Miehen maskuliinisen tyylikäs koti

Koti on jokaiselle tärkeä kiinnekohta, eikä ole ihan sama miltä siellä näyttää. Pääsimme itsekseen asustavan Samulin luo katsomaan, millaisen kodin moderni nuori mies ympärilleen rakentaa.

235x174

Espoon Järvenperässä asuva, ohjelmistoalalla työskentelevä Samuli asuu yksin ja on niin ikään sisustanut kotinsa itse. Pikkuhiljaa omannäköiseksi muuttunut kokonaisuus on vielä hiukan kesken, mutta kodissa on jo hyvin tunnelmallista ja viihtyisää. Samuli ei ole pitänyt sisustuksen kanssa kiirettä, vaan miettinyt asioita rauhassa ja makustellen.

Värimaailma kodissa on maanläheinen, ruskean eri sävyjä on käytetty paljon niin sisustuksen pintamateriaaleissa kuin tekstiileissä, tapeteissa ja seinien maalisävyissäkin. Oleskelutiloja hallitsee tummanruskean sävyinen, puupintainen lattia, joka tuo tiloihin kodikkuutta ja juurevuutta.

Tummia sävyjä myös keittiössä

Kodin sydän on tilava keittiö. Keittiön kalusteissa Samulille on tärkeää toimivuus ja käytännöllisyys. Tummanharmaa väri on valkoista pehmeämpi, mutta myös käytännöllinen valinta: siinä eivät pienet tahrat eivätkä roiskeet näy.

Keittiön malli on avokeittiö ja siinä on olohuoneeseen päin korotettu saareke. Näin liedellä porisevat keitokset ja kokatessa syntyvät sotkut eivät näy oleskelutiloihin, jos vierailulla on useampikin henkilö.

Koti on muuttunut omannäköiseksi pikkuhiljaa. Sisustusta on mietitty rauhassa ja makustellen.

– Panostan ruoanlaittoon lähinnä viikonloppuisin. Arkisin teen yleensä jotain nopeaa ja helppoa. Tykkään kovasti aasialaisesta keittiöstä, Samuli kertoo.

Keittiön vieressä on ruokailutila, jonka pöydän äärellä on istumapaikkoja kuudelle tai jopa kahdeksalle hengelle. Mahdollisuudet isojenkin juhlien järjestämiseen ovat olemassa.

– Tupaantuliaisetkin on kyllä vielä pitämättä, vaikka olen tässä useamman vuoden jo asunut, Samuli naurahtaa.

Televisio ja kuntopyörä näyttävästi esillä

Olohuone on tilava ja väljästi kalustettu, tilaan mahtuu hyvin kaksi isoa sohvaa. Tv on tärkeässä roolissa. Yksin asuvan miehen kotona kun ollaan, kuntopyörää ei tarvitse piilotella, vaan se saa olla esillä paraatipaikalla. Pölyä kerääviä koriste-esineitä ei juurikaan ole, joten siivoaminen on helppoa ja nopeaa.

– Olohuoneessa katselen sarjoja ja elokuvia sekä pelaan pelejä. Silloin tällöin luen kirjoja. Harrastan myös sulkapalloa, ettei vapaa-aika mene ihan sohvalla, Samuli kertoo.

Samulin kodin makuuhuoneessa on tunnelmallista, tähän huoneeseen onkin käytetty eniten pohdintaa ja suunnittelua. Sävyltään sopivaa tapettia oli vaikea löytää. Samuli pitää luontoaiheista, mutta halusi tapetin, joka kestää myös aikaa. Näyttävä lehtikuosi hohtaa hiukan kultaa ja tämä metallinen tehosteväri toistuu myös yöpöytinä toimivien lipastojen vetimissä.

Makuuhuoneessa asustaa myös kettu, jonka Samuli nimeää toteemieläimekseen.

Verhojen hankinta haastavaa

Jotta makuuhuoneessa olisi valoisaan aikaan mahdollista nukkua, Samulilla on edessään vielä pimennysverhojen hankinta. Verhot puuttuvat itse asiassa vielä koko kodista, ne ovat tuntuneet hankalilta hankkia.

Olohuoneen isoissa ikkunoissa on valkoiset laskosverhot, mutta suunnitelmissa on hankkia vielä suorat verhot täydentämään sisustusta. Riittävän isot matot, verhot, torkkupeitteet ja tyynyt tuovat kodikkuutta, mutta auttavat myös vähentämään kaikua ja paljaudentuntua.

Vaikka Samuli asustaa tällä hetkellä yksin, ihan poikamieheksi hän ei kuitenkaan tunnustaudu. Kuviossa on mukana muualla asuva tyttöystävä, joten saattaa olla, että tulevaisuudessa tässä kauniissa kodissa asuu sinkun sijaan nuori pariskunta.

Koti

Nuoren miehen koti Espoossa

Tyyli

Maskuliininen, tumma, silti samalla valoisa ja kodikas

Erityistä

Oman näköiset yksityiskohdat, kuten makuuhuoneen taulut ja olohuoneen kuntopyörä.

Löydä helposti paras koti Lumo-verkkokaupasta

Verkkokauppaan
235x174235x174

Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi