Omilla kulmilla

Meren ääreen Sompasaareen

Helsinki saa Sompasaaresta asumisen uuden helmen, jossa merellisyys yhdistyy hyviin palveluihin ja liikenneyhteyksiin. Tänne nousee myös kaksi uutta Lumo-taloa.

235x174

Kalasataman tornitaloista on tullut Helsingin itäisen kantakaupungin uusi maamerkki, mutta myös niiden vieressä sijaitsevaan Sompasaareen nousee vauhdilla uusi asuinalue.

Ensimmäiset asukkaat ovat jo jonkin aikaa asuneet vanhan konttisataman paikalle rakennetuissa kerrostaloissa, ja viimeisetkin alueen asuinrakennukset valmistuvat vuoden 2023 aikana.

Saaren ensimmäisiin uusiin Lumo-koteihin Fregatti Dygdenin kuja 5:een pääsee muuttamaan toukokuussa 2021, toiseen Lumo-taloon Vinsentinaukio 4:ään heinäkuussa 2021.

Hannu Asikaisen mukaan merellisen ympäristön ohella Sompasaaren valtteja ovat läheltä löytyvät kattavat palvelut ja erinomaiset liikenneyhteydet.

Katse merelle

– Sompasaari on hieno merellinen asuinalue, jonka kaikista asunnoista on lyhyt matka merelle, tiivistää Helsingin kaupungin projektinjohtaja Hannu Asikainen.

– Merellisen ympäristön ohella Sompasaaren valtteja ovat läheltä löytyvät kattavat palvelut ja erinomaiset liikenneyhteydet. Ne houkuttelevat hyvin monenlaisia ihmisiä nuorista lapsiperheistä eläkeläisiin, Asikainen mainitsee, ja lisää, että rakennuttajien mukaan Sompasaaren asuntojen kysyntä on ollut vilkasta.

Yhteisöllisyyttä omalla saarella

Sompasaari on nimensä mukaisesti saari, sillä sen etelä-, itä- ja länsireunoilta avautuu meri. Pohjoisessa alueen erottaa Sörnäistenniemestä kanava.

Lähes suorakaiteen muotoista aluetta kiertää rantakatu, jonka varrelle asuinrakennukset on ryhmitetty. Kivijalassa sijaitsevissa liiketiloissa on jo avautunut pari ravintolaa ja kahvilaa.

Merellisyyttä korostavat rantakadun varrelle kaavoitetut laivatontit.

– Niihin on tulossa kaikille kaupunkilaisille avointa toimintaa, esimerkiksi ravintola- ja ateljeelaivoja, Asikainen kertoo.

Loviseholminpuistosta Sompasaaren keskellä on tulossa asukkaiden yhteinen olohuone.

Asuinrakennusten yhteiset pihat korostavat Sompasaaren yhteisöllisyyttä. Keskelle aluetta on lisäksi rakenteilla Loviseholminpuisto, jonka suunnittelussa kiinnitetään paljon huomiota viihtyisyyteen asukkaiden yhteisenä olohuoneena.

– Sompasaari on kaupunkimaisen tiiviisti rakennettu alue, mutta samaan aikaan sinne on haluttu väljyyden tunnetta. Tämän takaavat kaikkiin suuntiin avautuvat merinäkymät ja puistoalue kortteleiden keskellä.

Tulevaisuudessa aluetta elävöittää todennäköisesti myös hotelli ja kylpylä. Tätä varten asemakaavassa on varattu paikka Sompasaaren eteläpäässä.

Sompasaari on kaupunkimaisen tiiviisti rakennettu alue, mutta samaan aikaan sinne on haluttu väljyyden tunnetta, Hannu Asikainen kuvailee.

Pian kävellään Korkeasaareen!

Sompasaari on turvallinen ja rauhallinen asuinalue, sillä läpiajoliikennettä ei ole. Asukkaiden autopaikat sijaitsevat pihakansien alla, mutta erinomaisten liikenneyhteyksien ansiosta ilman omaa autoakin pärjää mainiosti.

Kalasataman metroasema sijaitsee lähellä, mutta yhteydet paranevat entisestään lähivuosina valmistuvien raideyhteyksien myötä. Raitiolinja Sompasaaresta Pasilaan valmistuu vuoden 2024 tienoilla. Pari vuotta myöhemmin ratikalla pääsee myös Hakaniemen ja Laajasalon suuntiin, kun Kruunusillat valmistuvat.

Sompasaareen pääsee muutaman vuoden kuluttua paitsi metrolla, myös raitiovaunulla tai kävellen siltoja pitkin.

Uudet siltayhteydet nopeuttavat myös pyöräilyä ja kävelyä. Raiteiden ohella niihin tulevat väylät jalankulkijoille ja pyöräilijöille, joita pitkin Sompasaaresta voi suunnata suoraan esimerkiksi viereiseen Korkeasaareen.

Mustikkamaalle ja sitä kautta Korkeasaareen pääsee jo nyt viereisen Isoisänsillan kautta. Lenkkipolkujen ohella ulkoilualueella on tenniskenttiä, kiipeilypuisto ja uimaranta.

Kalasataman palvelut lähellä

Julkisista palveluista Sompasaareen on tulossa päiväkoti. Runsaan puolen kilometrin päässä Kalasatamassa on jo kolme toiminnassa olevaa päiväkotia, peruskoulu sekä Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus.

Teurastamo ja Suvilahden tapahtuma-alue ovat vain kivenheiton päässä Sompasaaresta.

Viereisessä Redin kauppakeskuksessa on laaja valikoima kauppoja ja muita hyödyllisiä palveluja elokuvateatteria ja kuntosalia myöten.

Alueen vetovoimaa lisää myös uutta kaupunki- ja ruokakulttuuria kuhisevat Teurastamo ja Suvilahden tapahtuma-alue, joka tunnetaan etenkin Flow Festival -tapahtumasta.

Myös Sompasaaressa pääsee nauttimaan taide-elämyksistä, sillä alueelle tulee pysyviä ja väliaikaisia taideteoksia, jotka rahoitetaan rakennuttajilta perittävillä maksuilla.

– Osa rahasta käytetään erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kuten musiikki- ja tanssiesityksiin, Asikainen kertoo.

– Kaiken kaikkiaan Sompasaareen valmistuu noin 1 500 asuntoa yhteensä 3 000 asukkaalle.

Lumo-kotiin Sompasaareen

Sompasaaren muodonmuutos konttialueesta viihtyisäksi asuinalueeksi on ja tulee olemaan hurja. Tänne meren ääreen ja kantakaupungin kupeeseen rakentuu myös kaksi Lumo-taloa, joista toinen valmistuu toukokuussa 2021 ja toinen heinäkuussa 2021.

Talokortteleihin tulee viihtyisät ja suojaisat sisäpihat kaikkien yhteiseksi iloksi. Lumo-talojen ylimpiin kerroksiin rakennetaan kerhohuoneet sekä talon yhteiset saunatilat lasitetulla parvekkeella. Näköala merelle on sieltä huikea.

Olisiko Sompasaaressa sinun tuleva kotisi?

Tutustu Fregatti Dygdenin kuja 5:n ja Vinsentinaukio 4:n Lumo-koteihin! Voit myös vuokrata kodin Sompasaaresta suoraan Lumo-verkkokaupasta!

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu