Omilla kulmilla

Marisol perheineen nauttii Roihuvuoren puistoista ja alueen hengestä: ”Roihuvuori on avoin kaikille”

Marisol Saarinen on ihastunut Roihuvuoren japanilaistyyliseen puutarhaan. Perheen lapset taas ovat päässeet kodin lähelle päiväkotiin ja kouluun sekä viihtyvät alueen leikkipuistoissa.

235x174

Marisol Saarinen, 31, on viihtynyt Helsingin Roihuvuoressa jo kuusi vuotta. Perheeseen kuuluu puoliso ja heidän 5- ja 7-vuotiaat lapset. Perhe asui hetken aikaa pienemmässä asunnossa Untuvaistentiellä, mutta nykyisin kolmen huoneen ja keittiön asunnossa Prinsessantiellä Roihuvuoressa.

‒ Uskon, että asumme täällä vielä pitkään. Lapsetkin ovat juurtuneet tänne. Lisäksi Roihuvuoresta on niin hyvät kulkuyhteydet muualle Helsinkiin.

Aiemmin perhe asui Laajasalossa, ja Saarisen juuret ovat Käpylässä, mutta hänen miehensä on asunut jo lapsena Roihuvuoressa. Myös miehen mummo asui pitkään Roihuvuoressa.

Saariselle Roihuvuori oli siinä mielessä tuttua seutua, että hänellä asui siellä nuoruudessa kavereita, joiden kanssa hän kävi esimerkiksi Ruiskumestarissa. Ruiskumestari on Helsingin vanhimpia ravintoloita, joka toimii yhä edelleen samalla nimellään.

‒ Ruiskumestari on legendaarinen paikka, jossa käyn edelleen.

Keväisin Roihuvuoren kirsikkapuisto saa paljon huomiota. Marisol Saarinen käy kirsikkapuistossa piknikillä hanamin aikaan.

Ihanat puistot ja se kuuluisa Roihuvuoren kirsikkapuisto

Millainen kaupunginosa Roihuvuori sitten on?

‒ Hyvin kaunis, vastaa Marisol Saarinen.

‒ Jotkut kaupunginosat ovat sisäänpäin lämpiäviä, mutta Roihuvuori on hyvin avoin kaikille.

Hänen mukaansa kaupunginosaa kaunistavat puistot ja meren läheisyys.

Erityisesti Saarinen kehuu kotinsa lähellä olevaa japanilaistyylistä puutarha. Terassimaisessa rinteessä on muun muassa kuunportti, bambuaitoja, paanukatoksia, kiviasetelmia, hiekka-aaltoja ja elämänmeren kivinen puro. Keväisin puiston rinteessä kukkii kirsikkapuumetsikkö.

Ja kirsikankukista puheenollen, lähes kaikki helsinkiläiset tietävät Roihuvuoren kirsikkapuiston, joka taas löytyy rinteeltä vesitornin alapuolelta. Alueella on kaikkiaan noin 150 kirsikkapuuta. Roihuvuorelaiset istuttavat aina vuoden roihuvuorelaiselle kirsikkapuun. Myös Marisol Saarinen on käynyt Roihuvuoren kirsikkapuistossa hanamin aikaan piknikillä lastensa kanssa.

He käyvät mielellään myös leikkipuisto Tuhkimossa Roihuvuoren vesitornin juurella. Puisto on ollut lapsiperheiden kohtaamispaikka jo 50 vuoden ajan. Marisol Saarisen ystävä piti siellä myös kirjanjulkaisujuhlansa. Puistosta sijaitsee myös noin 60 neliön viipaletalo eli parakeista koostuva rakennus, jota voi vuokrata tapahtumia varten. Siirtolapuutarhan vieressä on vielä kaksi leikkipuistoa.

Roihuvuoren tärpit

- Roihuvuoren kirsikkapuisto
- Ugly Duckling
- Leikkipuisto Tuhkimo
- Roihuvuoren Rio -kahvila
- Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha
- Helpot liikenneyhteydet

Muksuille soppaa ja luistelua

Marisolin mukaan Roihuvuori asuinalueena on hyvä paikka lapsiperheille, ja niitä siellä asuukin.

‒ Täällä on puistoja, kouluja ja päiväkoteja. Talvisin olen lasteni kanssa lasketellut Kirkonpuiston jäämäellä. Siinä on vieressä iltapäiväkerho ja nuorisotalo. Roihuvuoren kentällä pääsee taas luistelemaan, ja pienempi luistelukenttä on Lumikintien päässä.

Marisolin mukaan Ala-Roihuvuoressa oleva ulkokuntosali on suosittu, ja siellä voi pelata koripalloakin.

"Jotkut kaupunginosat ovat sisäänpäin lämpiäviä, mutta Roihuvuori on hyvin avoin kaikille."

Hänen lapsensa eivät ole paljonkaan käyttäneet Roihuvuoren harrastusmahdollisuuksia, mutta Saarinen tietää, että lapset voivat harrastaa alueella esimerkiksi pesäpalloa, jalkapalloa ja partiota.

‒ Kirkolla järjestetään myös kaakaoklubia. Leikkipuisto Tuhkimossa voi kesäisin käydä parilla eurolla taaperon kanssa syömässä soppaa. Kirkonpuistossa taas on kesäisin maksuton ruokatarjoilu lapsille. Mukaan pitää vain ottaa omat lusikat ja kulhot.

Kesäisin perhe käy uimassa lähellä Marjaniemen uimarannalla.

‒ Se on lapsiystävällinen ranta, jossa on poijut ja joka on hyvin valvottu. Rannalla on hiekkapohja.

Roihuvuoresta pääsee kätevästi pyörällä, julkisilla tai omalla autolla eri puolille Helsinkiä.

Kotoisia baareja ja basaarin yrttejä

Aikuiseen makuun alueella on sympaattinen Hard Rock House, jossa Saarinen on käynyt räppäri Asan keikalla.

‒ Roihuvuoren Rio on kiva kahvila, jossa kävin aikaisemmin, kun asuimme sen lähellä. Sieltä saa esimerkiksi vegaanileivoksia, luomumehuja ja luomukahvia. Siellä järjestetään myös keikkoja.

Uusi paikka on korttelipub-tyylinen ravintola Ugly Duckling.

‒ Saatoin viime talvena istahtaa Ugly Ducklingissa shoppailun jälkeen. Oli mukavaa mennä pakkasesta lämpimään ja juoda tarjouksessa oleva minttukaakao. Se on rauhallinen paikka, josta voisi helposti tehdä olohuoneensa.

Hän on miehensä kanssa pari kertaa käyttänyt myös alueen kampaamoita ja partureita.

‒ Täällä ei kuitenkaan ole montaa ruokaravintolaa. Toisaalta kävelen kotoa kauppakeskus Itikseen ja sen ravintoloihin 10 minuutissa. Myös kauppakeskus Easton on lähellä.

Itäkeskuksessa Marisol Saarinen käy mielellään Puhoksen ostarilla.

‒ Ostan sieltä arabiatyylisiä kasviksia, yrttejä ja lihaa edullisesti. Esimerkiksi pikkurahalla saa hillittömän kimpun tuoretta minttua.

Roihuvuoressa asuu paljon lapsiperheitä.

Kätevät työmatkat

Saarinen on sopeutunut hyvin Roihuvuoreen, vaikka hänen juurensa ovat vahvasti Käpylässä.

‒ Olen lapsesta lähtien hengaillut paljon Käpylässä. Lähes kaikki ystäväni asuvat yhä siellä.

Käpylässä on myös Saarisen työpaikka koulunkäyntiohjaajana. Hän taittaa 10 kilometrin matkan bussilla, autolla tai pyörällä.

‒ Työmatka hoituu kätevästi.

Puoliso taas työskentelee lähihoitajana mielenterveys- ja päihdekuntoutujien parissa vähän kauempana Sepänkylässä. Hänkin kulkee työmatkansa bussilla tai pyörällä.

‒ Roihuvuoressakin on ihan hyvät pyörätiet. Olemme pari kertaa vieneet pyörämme myös korjattaviksi Kari’s Bike -korjaamolle Roihuvuoressa.

Marisol Saarinen arvostaa Roihuvuoren kulkuyhteyksiä, koska kotoa on lyhyt matka metrolle ja bussipysäkille. Usein hän kuitenkin viihtyy vapaa-ajallaan kotikulmillaan.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu