Lumo-palvelut

Maaliedulla omannäköinen koti

Kodista tulee viihtyisä ja mukavasti uuden tuntuinen, kun seinäpinnat maalaa itselleen mieluisalla sävyllä. Lumo- ja VVO-kodeissa kevyt maaliremontti tulee myös edulliseksi, sillä asukas saa maalit ja tarvikkeet käyttöönsä ilmaiseksi.

235x174

Psst! Lumo-maalietu on uudistunut elokuussa 2020. Lue lisää ja katso uudet maalisävyt täältä.

– Jos Lumo- tai VVO-kodin asukas haluaa maalata asuntonsa seinäpintoja, hänen tarvitsee vain ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja kertoa maalausaikeistaan, summaa isännöintipäällikkö Joonas Kosonen Lumo-kotikeskuksesta.

Asiakaspalvelusta lähetetään tilaus lähimpään K-rautaan, josta asukas voi käydä hakemassa maalaustarvikkeet maksutta itselle sopivaan aikaan.

Maalin sävyn voi valita itse.

– Aiemmin maalien sävyvaihtoehdot olivat vähäisemmät, mutta nyt värin voi valita vapaasti omaa sisustussilmää miellyttäväksi, Kosonen kertoo.

Kaikki tarvikkeet mukaan

Lumo- ja VVO-kotien maalietupaketti pitää sisällään kaikki urakkaan liittyvät materiaalit, kuten maalin, vanhan seinämaalin puhdistukseen tarkoitetun pesuaineen, pensselit, telat, suojauspahvia tai -muovia, rajaimen ja teippiä.

– Ainut, mitä asukkaan oikeastaan pitää tietää, on maalattavan seinän pinta-ala, Joonas Kosonen toteaa.

Moni maalaa muuton yhteydessä, mikä onkin järkevää. Maalaus onkin kätevintä tehdä ennen kuin huonekalut on kannettu sisään.

Kosonen vinkkaa, että jos maalausurakan jäljiltä maalia jää yli, sitä on hyvä säästää tiiviisti suljetussa maalipurkissa ainakin jonkin verran.

– Jos myöhemmin ilmenee tarvetta korjailla maalipintaa joistakin kohdista, on samaa sävyä jo valmiiksi tallessa.

Miten löytää omille seinille paras sävy?

Kun seinille haluaa uuden, puhtaan maalin mutta värin valinta on vielä hakusessa, on aloitettava inspiraation etsimisellä.

– Esimerkiksi lehdistä ja vaikka Pinterestistä tai muista kuvapalveluista kannattaa silmäillä sisustuskuvia. Niistä löytyy varmasti jokin miellyttävä värimaailma, jota voi soveltaa omaan kotiin, neuvoo designpäällikkö Marika Raike Tikkurilasta.

Tämän jälkeen on parasta suunnata rautakauppaan hakemaan sävymalleja, eli niin sanottuja värilastuja ja mallata, miltä kukin niistä näyttäisi aidossa ympäristössään.

– Valo ja sen sävy vaikuttavat erittäin paljon siihen, miltä tietty värisävy näyttää.

Esimerkiksi etelänpuoleisista ikkunoista tulee enemmän ja sävyltään lämpimämpää valoa kuin muista ilmansuunnista. Lisäksi muut valonlähteet, kuten led-lamput tai pienloistelamput, luovat omanlaistaan kajoa seinäpinnoille ja vaikuttavat siihen, miten väri aistitaan.

Sisustusvärit noudattavat vaatemuotia

Usein suomalaiskodeissa luotetaan melko konservatiivisiin väreihin, kuten valkoiseen tai harmaan melko vaaleisiin sävyihin.

– Yleisimmin asiakkaat kysyvätkin, mikä olisi se kaikkein paras valkoinen tai neutraalein harmaa. Tähän ei ole olemassa yhtä vastausta, sillä valon lisäksi myös kodin muut materiaalit ja kalustus vaikuttavat, miltä jokin sävy seinässä näyttää, Marika Raike muistuttaa.

Asiantuntija suosittelee miettimään erityisesti sitä, millaisen tunnelman haluaa luoda tiettyyn tilaan:

– Vaaleat sävyt avartavat ja raikastavat pientä huonetta, mutta toisaalta tummemmilla värisävyillä samasta tilasta voi tehdä rauhallisen ja pesämäisen.

Käytännönkin on hyvä olla yhtenä tekijänä ohjaamassa sävyn valintaa. Esimerkiksi pikimustassa pinnassa pöly näkyy hyvin ja vitivalkoisesta eteisen seinästä kuraroiskeet paljastuvat heti.

– Kun on valinnut sen oman värialueen, eli vaikka sen harmaan, kannattaa ottaa värilastuja erilaisissa tummuus- ja sävyasteissa kotiin tutkailtavaksi.

Usein parasta on valita hiukan vaaleampi ja harmahtavampi sävy kuin mihin ensi alkuun ihastuu.

– Tämä perustuu siihen, että isolla pinnalla väri näyttäytyy intensiivisempänä ja voimakkaampana kuin pienessä värilastussa, Raike selittää.

Vaikka suomalaiskodeissa harmaa pitää edelleen pintansa, sisustuksen muotivirtauksetkin näkyvät.

Raike kertoo, että nousussa ovat erilaiset vihreän ja puuterin tai niin sanotun nuden sävyt, kuten vaatteissakin.

Tätä rohkeampia tuulia näkyy ulkomaisissa sisustuslehdissä:

– Siellä seinissä saattaa olla todella tummia sävyjä, kuten terrakottaa ja syvää harmaata. Aistittavissa on vaikutteita 1970-luvulta.

Katso video: Marika Raiken neuvot seinän sävyjen valintaan

Katso Tikkurilan video: Sisäseinän maalaus

Maksuton maalietu Lumo- ja VVO-kotien asukkaille sisältää:

  • seinämaalit
  • maalipesuaineen
  • pensselit
  • telat
  • rajaimen
  • maalarinteippiä
  • suojamuovia tai -pahvia

Vaikka sisämaalit ovat vesiliukoisia ja lähes hajuttomia, ylimääräiset maalit täytyy hävittää ongelmajätteiden mukana.

Lisää asukaseduista

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu