Kurkistus kotiin

Luovan yrittäjän Laura Kirsilän lempikulmat vanhalla kenkätehtaalla Tampereen Tammelassa

Ikkunoiden kehystämä ruokapöytä, kansankylpylä järven rannalla ja lähitori marjakojuineen ovat Laura Kirsilän lempikulmia. Kirsilä asuu vanhassa kenkätehtaassa Tampereen Tammelan sydämessä.

235x174

Kun Laura Kirsilä muutti runsaat kolme vuotta sitten puolisonsa perässä Turusta Tampereelle, hän ei tiennyt kaupungista mitään.

Kirsilä valokuvaa, tuottaa sisältöjä ja auttaa brändejä työkseen, ja haussa oli pitkäaikainen koti, jossa voisi asua ja työskennellä. Siihen täydellisen miljöön tarjosi loft-henkinen Lumo-koti Emil Aaltosen vanhassa kenkätehtaassa, valtavine alkuperäisine ruutuikkunoineen ja huikeine huonekorkeuksineen. 

Yrittäjä Laura Kirsilä ihastui Lumo-kodin upeisiin ikkunoihin ja huimaan huonekorkeuteen.

Kolmessa vuodessa pariskunta on laittanut 62,5-neliöistä asuntoa omannäköisekseen ja Kirsilä on tutustunut hiljalleen uuteen kotikaupunkiinsa. Tammelasta keskustan kupeesta pääsee helposti jalan torille ostoksille, Kaupin ulkoilualueelle urheilemaan ja Näsijärven rantaan.

Kurkataanpa Kirsilän lempipaikkoja kotona ja kotikulmilla: 

Kirsilän koti on virallisesti 62,5 neliöinen yksiö, sillä liukuovella erotetussa makuuhuoneessa ei ole omaa ikkunaa.

Ikkunoiden kehystämä ruokapöytä

“Kävin katsomassa asuntoa kesken remontin. Näin vain ikkunat ja huonekorkeuden ja ajattelin, että hyvä tästä tulee. Unelmoin asunnosta, johon mahtuisi iso ruokapöytä. Nyt pöytä kylpee ikkunan vieressä aamuisin valossa ja sen ääressä tulee vietettyä paljon aikaa", Kirsilä kertoo.

"Eripari wieniläistuolit kahmin käytettynä Torista. Tykkäämme yhdistää uutta ja vanhaa, kierrätettyä ja itse tehtyä. Ruokapöydän yllä olevan lampun teimme ystävän pihalta löytämästämme oksasta, seinähyllyt puolison isän maatilalta löytyneistä koivulankuista”, hän jatkaa.

Keittiö on iso ja avara. Keittiöstä voi ihailla myös näkymää muuhun asuntoon.

Keittiöstä näkymä koko asuntoon

“Tykkään kokkailla, ja siinä missä kerrostaloasunnoissa keittiöt tuppaavat olemaan välillä kopperoita, oma keittiömme on iso ja avara. Täällä mahtuu olemaan ja tekemään. Teemme puolisoni kanssa molemmat paljon töitä kotoa, joten kotikeittiökin on kovassa käytössä."

"Bravuurini vaihtelevat, mutta viime aikoina olen tehnyt tacoja, guacamolea ja salsaa. Se on oikea arjen herkkuruoka. Tykkään keittiön nurkasta myös siksi, että siitä avautuu näkymä muuhun asuntoon.”

Seesteinen, pesämäinen makuusoppi

“Asuntomme määritellään kaksion sijaan yksiöksi, sillä liukuovella erotetussa makuuhuoneessa ei ole omaa ikkunaa. Se onkin huoneessa parasta. Muu asunto on valoisa, mutta makuuhuoneen saa täysin pimeäksi. Se on pesämäinen sopukka. Meillä ei ole telkkaria, joten täällä tulee katsottua paljon Netflixiä koneelta. Huone on liki neljä metriä korkea, joten tilaa on näyttävällekin kattolampulle", Kirsilä osoittaa.

Herneitä ja tacoja torilta

“Asumme niin lähellä keskustaa, että tästä on lyhyt matka kaikkialle. Tammelantori on ihan kotitalomme kupeessa. Pyörimme siellä usein ruoka-, vihannes- ja kukkakojujen keskellä. Löytyy kahvilaa, lohikeittoa ja mustaamakkaraa."

"Kesällä tykkään ostaa herneitä, mansikoita ja vadelmia. Torin laidalla on mahtava meksikolainen koju, josta saa herkullisia tacoja”, Kirsilä vinkkaa.

Aivan kodin vieressä sijaitseva Tammelantori on tullut Lauralle tutuksi.

Kotipuisto omilla kulmilla

“Kotimme on Emil Aaltosen vanhassa kenkätehtaassa, ja aivan sen vieressä, toria vastapäätä, on Emil Aaltosen puisto. Se on kiva hengailupaikka ja kodin jatkeena toimiva kesäolohuone. Joskus istumme suihkulähteen viereen puistonpenkille, toisinaan menemme piknikille nurmikolle pelaamaan korttipelejä tai juomaan lasillisen viiniä.”

Emil Aaltosen puisto sijaitsee aivan vieressä toria vastapäätä. Puisto toimii kesäolohuoneena kodin jatkeena.

Rauhaa kansankylpylästä

"Näsijärven rantaan Rauhaniemen kansankylpylään kävelee vain parikymmentä minuuttia. Rauhaniemessä on ranta ja sauna, ja liitutaululla talon seinustalla lukee järviveden senhetkinen lämpötila", Kirsilä kuvailee.

"Etenkin syksyllä ja talvella käymme puolisoni kanssa avannossa kerran viikossa tai parissa. Välillä kesälläkin tulee mentyä iltauinnille, mutta niemi on usein niin täynnä, että päädymme Rosendahlin rantaan Pyynikille. Siellä voi pelata lentopalloa”, hän hymyilee.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu