Lumo vinkkaa

Lumo vinkkaa: piristä kaamosta valoilla

Jos pimeässä vuodenajassa on jotain hyvää, niin se antaa meille hienon mahdollisuuden leikitellä ja luoda tunnelmaa erilaisilla kausivaloilla. Esimerkiksi led-valot ovat energiatehokkaita ja turvallisia. Niitä voi käyttää niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne valaisevat ilman palovaaraa ja sopivat siksi myös lapsi- ja lemmikkiperheisiin.

235x174

Suositut pitkät valosarjat kiertävät parvekkeilla ristiin rastiin, mutta valosarjan voi myös sulloa kauniiseen lasiastiaan tai vaikka kynttilän sijasta ulkolyhdyn sisään. Kaunis asetelma syntyy maljakkoon asetelluista havuista, joissa valosarja kiertelee.

Useimmiten valot kannattaa asetella näyttäviksi ryhmiksi eikä ripotella yksittäisinä pisteinä sinne tänne. Valosarjalla voi myös korostaa sisustuksen kauniita kohtia. Kokonaisen taideteoksen saat, kun kokoat vaikka kaapin päälle asetelman valoista, kauniista esineistä ja kasveista. Voit myös kiertää valosarjan raamiksi peilille tai taululle.

Valot sopivat muuallekin kuin parvekkeelle tai olohuoneeseen, johon ne useimmiten ripustetaan. Kokeile näyttävää valokoristelua heti eteiseen, jolloin tunnelmavalo tervehtii sinua aina tullessasi kotiin! Lastenhuoneessa iloinen valosarja pitää kummitukset loitolla, ja kattauksesta saa juhlavan, kun astioiden välissä kiemurtelee ­valoja.

Kausivaloja on tarjolla monen muotoisina ja värisinä. Oletko sinä perinteisten, vaaleiden pallovalosarjojen ystävä, vai revitelläänkö teillä väreillä? Uusimpia tulijoita sisustuksessa ovat valotaulut, joihin voi kirjoittaa vaikka lempi­aforisminsa tai hyvän joulun toivotuksen.

29.11.2019

Teksti Paula Ristimäki

Kuvat istockphoto

Testaa oma hiilijalanjälkesi!Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi