Vastuullisuustekoja

Lumo tukee − maastohiihtolupaus Anita Korva: ”Nyt on hiihdon aika”

Maastohiihtäjä Anita Korva on pienestä pitäen rakastanut hiihtämistä ja kilpailuja. Toista kauttaan maajoukkueessa kilpaileva Korva on yksi Lumo-kotien sponsoroimista nuorista urheilijoista.

235x174

Anita Korva harrasti pienenä monia eri urheilulajeja, ja urheilullisen perheen nuorimmaisena viikot täyttyivät säännöllisistä treeneistä. Kun sitten hiihtoharkkoja alkoi olla enemmän, yleisurheilu ja muut lajit jäivät ja Korva päätti keskittyä maastohiihtoon.

Maastohiihto on monipuolinen laji, jossa on koko keho käytössä. Korvan mukaan laji edellyttää erityisesti kestävyyttä, mutta lisäksi pitää olla voimaa ja nopeutta, jos mielii pärjätä sprinteissä. Vuosien varrella välineetkin ovat kehittyneet huimasti.

Vapaa-ajallaan kotona Anita Korva saunoo, laittaa ruokaa, leipoo ja tanssii.

Korvalla alkoi ammattilaiskausi

Korva tuli suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään vuoden 2019 nuorten MM-kisoissa Lahdessa, jossa hän nappasi pronssia niin perinteisen tyylin sprintissä, vapaan tyylin 5 kilometrillä kuin perinteisen tyylin 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa.

Viime kaudella varusmiespalvelu Kainuun prikaatin urheilujoukoissa toi haasteita säännölliseen treenaamiseen. Kun nuori nainen kotiutui armeijan leivistä maaliskuussa 2020, hänellä on ollut taas mahdollisuus keskittyä treenaamiseen. Kesä onkin sujunut tiiviin harjoittelun merkeissä, joka sitten kevenee talvea kohden.

Anita on innoissaan tulevasta kaudesta. Hänen tavoitteenaan on saada edellisen repaleisen kauden jälkeen taso palautettua siihen, missä se oli ennen armeijaa. Varsinaisia kisatavoitteita hänelle ei ole asetettu. Pidemmällä aikavälillä Korva haluaa vakiinnuttaa paikan naisten maajoukkueessa, kiertää maailmancupin kisoja ja menestyä aikuisten sarjoissa.

Elämää urheilun ehdoilla

Korvan elämä täyttyy tiiviistä harjoittelusta ja kisakaudella kisoista − urheilua ja muuta elämää ei hänen mukaansa voi erottaa toisistaan. Harjoittelu- ja kilpailukausi luovat omat raaminsa arjelle, ja palautumiselle on annettava aikaa. Kuopiossa poikaystävänsä kanssa asuva Anita viihtyy kotona.

Anita Korva tunnustaa olevansa seikkailuhenkinen ihminen ja haaveilevansa vielä monista uusista asioista.

Kuka

Maastohiihtäjä Anita Korva

Asuu

Poikaystävänsä kanssa Kuopiossa

Lempipuuhaa kotona

Saunominen, ruoanlaitto, leipominen, musiikin kuuntelu ja tanssiminen.

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma tukee suomalaista huippu-urheilua ja nuorten liikuntaa yksilö- ja joukkuetasolla. Vuoden 2020 Lumo-urheilijat ovat Oliver Helander (keihäänheitto), Anita Korva (maastohiihto), Henry Manni (pyörätuolikelaus), Oskari Mörö (400 metrin aidat), Nooralotta Neziri (100 metrin aidat) ja Emmi Parkkisenniemi (lumilautailu).

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu