Talotarinoita

Lumo One -pilvenpiirtäjän yhteistila on talon asukkaiden oma kaupunkikeidas

Pilvenpiirtäjän lounge-tyylinen yhteistila kutsuu asukkaita viettämään tilassa aikaa naapureiden kanssa, tekemään etätöitä ja ihastelemaan maisemia.

235x174

Kesällä 2022 valmistuva Lumo One -pilvenpiirtäjä tarjoaa korkeatasoista, vaivatonta ja vastuullista asumista Helsingin Kalasatamassa. Alue on palanen itäiseen kantakaupunkiin muodostunutta yhteisöllisen kaupunkikulttuurin keskustaa.

Lumo One -pilvenpiirtäjän todellinen helmi on 29. kerroksen monikäyttöinen asukastila, kaupunkikeidas, jonka olemuksen keskiössä on lattiasta kattoon ulottuva näkymä puistoiseen Helsinkiin ja meren kuohuihin. Maisema ulottuu kirkkaalla säällä jopa 41 kilometrin päähän.

Lumo One -talon asukkaat voivat vapaasti hyödyntää avointa, noin 200 neliömetrin suuruista yhteistilaa. Sinne on mahdollista mennä nauttimaan näköalasta. Siellä voi tehdä etätöitä ja seurustella, tai vaikkapa pelata pelejä, lukea kirjaa ja viihtyä naapureiden kanssa.

Tila soveltuu seurustelulle tai vaikka etätöiden tekemiseen. Havainnekuva, muutokset mahdollisia.

Luonnollisin sävyin sisustettu, moderni orangerie-tyylinen kaupunkikeidas jatkuu terassille, jossa on luonnonmukaista ja rehevää kasvillisuutta. Terassi on puutarhamainen, jopa niittymäinen ulkotila, joka tuo luonnon kaupunkikotiin. Olostaan voi nautiskella aurinkotuoleilla, istuskelupaikoilla ja ruokailuun tarkoitettujen pöytien ääressä.

Tyylikkäät saunatilat

Erikseen varattavissa, tyylikkäissä saunatiloissa voi rentoutua perheen tai ystäväpiirin kesken. Toisen saunan yhteydessä on mahdollisuus vilvoitella terassilla, ja toisen yhteydessä on istumatilaa sekä keittiö. Molemmista saunoista pääsee halutessaan piipahtamaan yhteiskäyttötiloissa ja istahtamaan alas vaikkapa kahvia siemaillen.

Yksityistilaisuuksia varten yhteiskäyttötilasta voi siirtoseinällä rajata erillisen juhlatilan, joka on muuntojoustava ja laadukas. Yhteiskäyttötilassa on kaikkiaan kaksi keittiötä, toinen juhlatilaksi muuntuvassa tilassa ja toinen yleisessä tilassa.

Korkeatasoista asumista pilvenpiirtäjässä

Asiakaslähtöistä suunnittelua

Lumo One -pilvenpiirtäjän yhteistila on kuin kaikkien asukkaiden yhteinen lisäsiipi oman kodin yhteydessä. Yhteiskäyttötiloissa voit kohdata saman talon asukkaita spontaanisti. Siellä voi olla omissa oloissaan, tai halutessaan ihmisten keskellä.

– Tilassa mahdollistuu naapureiden välinen yhteisöllisyys, ja se tarjoaa mahdollisuuden helppoon vuorovaikutukseen ja yhdessä olemiseen samalla, kun nauttii ympäristöstä. Kohtaaminen on vapaaehtoista, mutta mahdollista, kuvailee Lumo-kotien kehityspäällikkö Anna Saarinen.

– Tilan kehittäminen on alusta alkaen ollut yhteisöllistä, sillä tulevia asukkaita on osallistettu asukastilan suunnitteluun. Asiakas- ja asukaslähtöisyys ovatkin Lumo-kotien merkittäviä arvolähtökohtia, Saarinen jatkaa.

Havainnekuva, muutokset mahdollisia.

Lumo One -talosta ennakkoon kiinnostuneita asukkaita on osallistutettu suunnitteluun monin tavoin, muun muassa kyselyillä ja haastatteluilla sekä online-workshopilla. Kohtaaminen ja keskusteleminen muiden asukkaiden kanssa innostivat tulevia asukkaita. Myös etätyöskentelymahdollisuus nousi esiin. Yhteistilan kalusteita voi halutessaan siirrellä, jos tarvitsee keskittymisrauhaa, ja osa kalusteista mahdollistaa käpertymisen omiin oloihin.

Esteettisesti yhteistiloja hallitsee kahdella seinällä lattiasta kattoon ylettyvä maisema, josta avautuu näkymä pohjoiseen ja itään koko Helsingin yli. Maisema maksimoituu sisätiloissa peileillä, ja maiseman vastakkaisella seinällä yhteistilan kaupunkikeidasmainen olemus jatkuu koko seinän mittaisella, vihreäksi petsatulla säilytyskalusteella.

Lumo One -talon yhteistilasta voi ihastella auringonlaskua paraatipaikalta.

Luonto on läsnä sisustuksessa

Lattia yhteistiloissa on tummaa, mosaiikkibetonimaista terrazzo-kuvioitua laattaa, joka korostaa kaupunkikeitaan ulkotilamaisuutta. Kovan lattiapinnan vastavaikuttajaksi yhteistilaan tuotiin verhoillut irtokalusteet, jotka ovat kutsuvia, miellyttäviä ja pehmeitä. Samalla ne ovat ajattoman tyylikkäitä, ja sisustusarkkitehdit ottivat niissä huomioon myös muunneltavuuden ja siirreltävyyden. Sävymaailmasta välittyvät maanläheisyys ja lämpö.

– Myös akustisesti tavoitteena on ollut eloisa ja miellyttävä tila. Ei ole tarkoitus olla täysin hiljaista, vaan saa kuulua miellyttävä taustahumu. Akustoiva alakatto, verhot ja ympäriverhoillut kalusteet tasapainottavat akustisesti kovia lattia- ja seinäpintoja, kertoo Lumo One -pilvenpiirtäjän konseptisuunnittelusta vastanneen Fyra Oy:n sisustusarkkitehti Emma Keränen.

Ennen kaikkea Lumo One -pilvenpiirtäjän yhteistilasta avautuva näkymä Helsinkiin on niin henkeäsalpaavan vaikuttava, että se saa katsojan ajattelemaan, miten paljon vettä Helsingissä on, ja miten vehreä kaupunki on. Puistoa avautuu silmänkantamattomiin, mutta sen ohella kohoavat myös urbaanit kerrostalot, Helsingin keskusta ja eri vuosikymmeninä rakennetut talot – kaupungin eri kerrokset. Lumo One -pilvenpiirtäjän yhteistilan avulla tämä näkymä on tuotu asukkaiden käyttöön niin, että jokainen pystyy aina halutessaan nauttimaan upeasta maisemasta.

Tutustu Lumo One -taloon lähemmin

Pilvenpiirtäjän kodit ovat jo vuokrattavissa Lumo-verkkokaupasta

Lue lisää
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu