Kurkistus kotiin

Lumo-koti Vuosaaressa aloitti uuden elämänvaiheen

Helsinkiläinen Auli Honkanen tuskastui vuokra-asunnon saamisen vaikeuteen, kunnes löysi Lumo-verkkokaupan ja sieltä elämäntilanteeseensa sopivan Lumo-kodin. Vuosaaressa sijaitsevaan, näppäränkokoiseen kaksioon mahtuu kaikki tarvittava.

235x174

Auli Honkasen kodista on joka puolelle kätevä matka: metroasema ja ostoskeskus löytyvät viiden minuutin kävelymatkan päästä ja merenrantaankin kävelee vain muutaman minuutin. Honkanen on asunut Vuosaaressa vuoden vaihteesta saakka. Alueelle hän päätyi puolivahingossa, mutta on kiintynyt kaupunginosaan jo nyt.

Auli Honkanen viehättyi Vuosaaren luonnonläheisyyteen ja hyviin kulkuyhteyksiin.

– Asuin aiemmin pitkään omakotitalossa Espoossa. Erosin, aloin etsiä uutta kotia ja kävin asuntonäytöissä ympäri kaupunkia. Vuosaaressa viehätti luonnonläheisyys ja toisaalta keskeinen sijainti lähellä hyviä kulkuyhteyksiä.

Vuosaaren luontopolut ovat sittemmin tulleet tutuiksi. Honkasen suosikkipaikkoja ovat Aurinkolahti, Uutela ja Kallahti, joihin pyöräilee kotoa nopeasti.

– Olen kolunnut tarkkaan merenrantoja ja löytänyt aivan mahtavia, rauhallisia piknik-paikkoja, hortonomin koulutuksen saanut ja aiemmin muun muassa Viherpihan päätoimittajana työskennellyt Honkanen sanoo.

Lapsen lähdön jälkeen omilla säännöillä

Aurinkoisena iltapäivänä lasten äänet kuuluvat sisälle olohuoneen avonaisen oven kautta. Isolla yhteispihalla käy vilske, mutta Honkasen ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva koti on silti rauhassa ylimääräisiltä häiriöiltä.

– Kun ovi on kiinni, sisällä on todella hiljaista. Yllätyin entisenä omakotitaloasujana siitä, että naapureiden äänet eivät juuri kuulu, Honkanen kertoo.

41,5 neliön kodissa on tarpeeksi säilytystilaa, eikä turhia hukkaneliöitä. Koti sopii muutenkin hyvin Honkasen nykyiseen elämään.

– Asun nyt pitkästä aikaa yksin, kun lapsikin on muuttanut jo omaan kotiinsa. Alussa toki mietin, miten ihmeessä saan omakotitalossa olleet tavarani tänne, hän kertoo.

Auli Honkasen kotia hallitsevat vaaleat sävyt, ja rakkaus kasveihin näkyy niin keittiön kasvijulisteissa kuin olohuoneen huonekasveissakin. Olohuoneen ovelta aukeaa iso terassi suoraan talon yhteispihalle. Terassille mahtuisi helposti ruokapöytä, sohva ja vielä runsaasti kasvejakin. Honkanen pitää kuitenkin taukoa pihanlaitosta, ja siihen on hyvä syykin.

– Tämä koti on väliaikainen. Muutan vuoden lopussa Vallilaan, kunhan sieltä hankkimani koti valmistuu, Honkanen kertoo.

Helposti Lumo-verkkokaupasta

Honkasen lempipaikka on olohuoneen sohva.

Lumo-koti tuntui Honkasesta lottovoitolta vuokramarkkinoilla, joissa parhaat asunnot tuntuivat lähtevän käsistä ja asuntonäytöissä oli aina ruuhkaa.

– Kuulin Lumo-kodeista kaveriltani, ja olin hetkessä myyty. Etsin sopivan kodin Lumo-verkkokaupasta ja vuokran maksamalla sain kodin heti itselleni.

Honkanen ihastui nykyiseen kotiinsa jo paperilla. Kun hän näki sen ensimmäistä kertaa paikan päällä, selvisi, että koti oli siistissä kunnossa ja juuri sellainen, kuin oli tarkoituskin.

– Kaikki kävi todella vaivattomasti, hän kiittelee.

Talo on vasta muutaman vuoden vanha, joten Honkasen ei tarvinnut ryhtyä pintaremonttiin. Sekä keittiö että kylpyhuonekin on varusteltu nykystandardien mukaan, ja pistorasioita löytyy Honkasen mielestä tarpeeksi.

Sopivan varustetason lisäksi huoltomiespalvelu on yllättänyt Honkasen iloisesti.

– Huomasin pian muuton jälkeen, että edellinen asukas oli irrottanut astianpesukoneen poistoletkun ja pelästyin, että tästä voisi seurata vesivahinko. Soitin huoltopalveluun ja huoltomies tuli heti katsomaan ja tarkistamaan, että kaikki on kunnossa.

Lumo-kodissa majaileva Buddha on matkamuisto työmatkalta.

Tärkeät tavarat esille

Honkanen on luonut kodistaan rauhallisen keitaan, jonne on mukava käpertyä suunnittelemaan tulevaa, lukemaan tai vain katsomaan lempisarjoja tv:stä. Kodin ehdoton lempipaikka on sohva, josta näkee sekä ulos että kaikkialle asuntoon.

Sisustuksessa vuorottelevat uusi ja vanha. Modernin ruokapöytäryhmän ääreltä voi ihailla vanhaa lipastoa ja peiliä, jonka Honkanen on saanut äidiltään.

– Sohvapöydän yllä roikkuva lamppu on kulkenut mukana ensimmäisestä omasta kodista saakka, ja eteisen ja olohuoneen välissä olevan pienen kaapin päällä hymyilevä Buddha on matkamuisto työmatkalta. Tulen aina iloiseksi, kun katselen sitä.

Honkaselle on tärkeää, että rakkaat tavarat pääsevät esille. Toisaalta kodin pitää olla myös muokattavissa.

– Tykkään vaihdella tavaroiden paikkoja ja tehdä erilaisia asetelmia matkamuistoista ja leikkokukista. Kodissa on tärkeää, että sisustuksella voi vähän leikkiä, hän sanoo.

Näillä konkaripuutarhurin neuvoilla onnistut

Hortonomi ja Viherpihan entinen päätoimittaja Auli Honkanen pitää välivuotta ulkokasveista, mutta suunnittelee jo seuraavan kotinsa parvekepuutarhaa. Sinne hän aikoo luoda Välimeri-teeman. Haaveissa ovat rosmariini, laventeli, sitruunapuu ja oliivipuu, joiden äärellä voin nauttia vaikka lounasta.

Tässä Aulin vinkit muillekin parvekepuutarhureille!

  • Uskalla hullutella! Luo parvekkeellesi tai terassillesi erilainen maailma, kuin mitä kotisi sisustus edustaa. Vaihda teemaa ja kasveja vuosittain, niin opit lisää erilaisten kasvien kasvattamisesta ja saat parvekkeen ilmeeseen vaihtelua.
  • Ole uskollinen kasvuoloille ja valitse kasvit parvekkeen valoisuuden mukaan. Jos parveke on paahteinen ja kuuma, älä yritä laittaa varjopaikan kasveja, jotka viihtyvät viileässä.
  • Tee parvekkeesta tai terassista reilusti toinen olohuone. Jos tilaa vain riittää, lisää terassille oleskelupaikkoja ja järjestä ruokailulle tilaa.
  • Istuta kasvit isompiin ruukkuihin kuin alun perin ajattelit. Suurempi multatila pitää mullan tasaisemmin kosteana, eikä ruukkuja tarvitse kastella joka päivä. Isompi ruukku tekee myös kasveille hyvää: kasvit välttyvät helpommin kirvoilta ja muilta ötököiltä, kun niiden juuret eivät ole koko ajan stressitilassa liian pienen tilan ja mullan kuivahtamisen vuoksi.
  • Kastele kasveja läpi kesän lannoitevedellä. Parvekekasvit tarvitsevat runsaasti ravinteita kukkiakseen ja kukoistaakseen keväästä syksyyn. Nypi kuihtuneet kukat säännöllisesti pois, jotta kukinta jatkuu tasaisena.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu