Kurkistus kotiin

Lumo-koti Helsingin kattojen yllä

Etelä-Helsingissä sijaitsevan ullakkohuoneiston näkymät salpaavat hengen. Ei ihme, että bloggari Alexa Dagmar viettää Lumo-kotinsa parvekkeelta avautuvien maisemien ääressä käytännössä koko kesän.

235x174

Hissi pysähtyy seitsemänteen kerrokseen kadun päässä olevassa keltaisessa kerrostalossa. Ullakkohuoneistoon hissi ei kulje, vaan sinne pitää kiivetä rappuja pitkin. Kahdeksannessa kerroksessa on vain yksi asunto, 77,5-neliöinen kolmio, eikä lainkaan seinänaapureita.

Alexa Dagmarin lempipaikka on Lumo-kodin iso ja valoisa parveke, jossa tämä sanoo viettäneensä lähes koko kesän.

– Tämä asunto oli meille onnenpotku. Etsimme asuntoa nopealla aikataululla ja meillä oli tarkat speksit. Parvekkeellisen kolmion etsiminen on Helsingin vuokramarkkinoilla suuri haaste, ja koti tuli vastaan kuin tilauksesta, kertoo Alexa Dagmar, joka asuu huoneistossa yhdessä pienen lapsensa ja miehensä Joachimin kanssa.

Alexa Dagmar tunnetaan somessa vaikuttavana yrittäjänä, ja hänellä on muun muassa suosittu blogi, Instagram-tili ja YouTube-kanava, joissa uutta asuntoa on päästy jo ihastelemaan. Ihastusta seuraajissa on herättänyt erityisesti Lumo-kodin parveke, josta avautuu romanttinen näkymä lähitalojen kattojen ylle.

– Olen viettänyt siellä koko kesän. Näkymä on vähän kuin pikku-New York. Auringonlaskut olivat kesällä ihanat, kun taivas oli ihan pinkki. Yhdestä kulmasta näkee merellä ohi lipuvat ruotsinlaivat, Alexa Dagmar kertoo.

Helposti Lumo-verkkokaupasta

Eteläisessä Helsingissä kasvaneille Alexa Dagmarille ja Joachimille oman kodin sijainti on ollut aina selviö: se on löytynyt poikkeuksetta Kamppi–Punavuori–Ullanlinna-akselilta. Nykyiseen asuntoon samoille kulmille muutettiin, koska edellinen, 65-neliöinen, tuntui liian pieneltä. Ullakkohuoneisto löytyi Lumo-verkkokaupasta.

– Sieltä voi napata asunnon helposti itselleen, eikä tarvitse taistella kymmenen muun kanssa asuntonäytöillä. Muutimme tähän kesä–heinäkuun vaihteessa vuonna 2018.

Alexa Dagmaria viehätti se, että asunto on omassa rauhassaan, eikä parvekkeelta ole suoraa näkymää toisen talon seinään.

– Se ei ole itsestään selvää kantakaupungissa. Lisäksi asunto on valoisa, sopivan kokoinen ja sen pohjaratkaisu on äärimmäisen toimiva, hän kehuu.

Tutustu alueen Lumo-koteihin verkkokaupassa!

Lumo-kodin ajaton ja vaalea sisustus

Tilava kolmio on sisustettu harmonisesti, vaaleilla ja pehmeillä sävyillä. Harmaata on paljon, samoin valkoista, lasia ja peilipintaa. Sisustuksen punainen lanka on muotibloggaaja Alexa Dagmarin mukaan sama kuin hänen pukeutumistyylissään: paljon ajattomia klassikoita ja muutama moderni yksityiskohta tuomassa särmää.

– Messinkiä täällä on tosi paljon. Olen ollut jo pitkään ihastunut siihen. Se on metalli, mutta sävyltään pehmeä. Ja marmori on aina ajaton materiaali.

Peilipintaa näkyy olohuoneen sohvapöydässä, makuuhuoneen yöpöydissä, eteisen pukeutumispeilinä ja työhuoneen seinällä. Keittiön marmoripintainen pöytä ja olohuoneen sohva on hankittu nykyiseen kotiin. Myös parvekkeen kalusteet on ostettu sisustukseen sopiviksi. Muut kalusteet ovat kulkeneet mukana pidempään.

Valkoisen ja harmaan sävyjä lämmittävät messinkiset yksityiskohdat. Pehmeän sävyinen messinki on tällä hetkellä Alexa Dagmarin suosikkimetalli.

Kiinnostus sisustamiseen on suvun perintöä, sillä Alexa Dagmarin äiti omistaa sisustusliikkeen.

– Lapsuudenkodissani oli värikästä, sillä äitini sisustustyyli on vähän psykedeelinen. Ehkä juuri siksi haluan omaan kotiini harmaata ja vaaleaa, Alexa Dagmar nauraa.

Makuuhuonetta Alexa Dagmar kutsuu ”turvahuoneekseen”. Siellä olevat tutut huonekalut luovat kotoisan olon.

– Makuuhuoneen kalusteet ovat olleet kolmessa edellisessä asunnossamme samat. Harmonisuus ja esteettisyys ovat minun juttujani, ja pidän aika riisutusta tyylistä.

Töitä tehdään kotona

Tärkeitä paikkoja kodin lähellä ovat kuntosali ja ranta, ravintoloista tärkeimmät Alexa Dagmarille ja Joachimille ovat Löyly ja BasBas. Vanhan Eiran katuja pitkin on kiva kävellä kotiin.

– Saatan ottaa välillä eri reitin, jota ei ole tullut ennen käytettyä, koska pidän alueesta.

Koti on ennen kaikkea rauhoittumisen paikka.

– Yksiäkään bileitä emme ole vielä järjestäneet, vaikka asunto sopisikin siihen hyvin. Rakastan kuitenkin emännöidä, tehdä ruokaa ja kutsua ystäviä kylään. Olohuoneen sohvalla on jo nukkunut muutama kaveri, Alexa Dagmar kertoo.

Kun Joachim lähtee aamulla töihin, Alexa Dagmar jää kotiin. Päivä täytyy kuitenkin töistä: bloggauksesta, markkinoinnista, tarjousten teosta ja kampanjoiden konseptoinnista. Välillä on palavereja ja tapahtumia, joihin pääsee pyörällä. Työnteon takia Alexa Dagmarilla on kotona oma työhuone siinä missä Joachimin tietokone on mahdutettu makuuhuoneen nurkkaan.

Työhuoneen sisustus on harkittu: marmoripöytä, samettituoli, vaaterekki ja lempikorkokengät lasihyllyllä rivissä. Sisustuselementteinä toimivien kirjojen päällä on rasia täynnä valkoisia ruusunkukkia. Paljon käytössä oleva hopeainen matkalaukku sopii sekin väreihin.

– Tykkään pitää kodin siistinä, Alexa Dagmar toteaa.

Moderni Lumo-koti

Alexa Dagmar ja Joachim ovat asuneet jo useammassa kantakaupungin kerrostalossa. Oma ullakkoasunto on työn alla, mutta sen valmistumiseen menee vielä tovi. Lumo-kodissa kiireistä arkea on helpottanut se, että asiat ja huoltopyynnöt voi tehdä sähköisesti ja ne hoituvat viiveettä.

– Asiat toimivat tosi hyvin ja järjestyvät nopeasti. Systeemi on moderni. Ikinä ei tule rapussa jotakin asiaa vastaan kahdesti, kun se on jo hoidettu. Meillä on talon alakerrassa myös Smartpost-automaatti, mutta en osaa vielä käyttää sitä, Alexa Dagmar myöntää.

Kerta on myös ensimmäinen, kun he asuvat talossa, jossa kaikki asukkaat asuvat vuokralla. Se vaikuttaa asioihin ja yhteishenkeen.

– Kun yksi taho omistaa koko talon, niin asiat hoituvat. Myös kaikki naapurit ovat tosi ystävällisiä ja kaikki moikkaavat kadulla.

Asukas

Alexa Dagmar perheineen

Koti

Kolmio 77,5 m2

Sijainti

Helsinki

Sisustus

Vaalea, harmoninen ja harkittu

Erityistä

Paljon suvun sisustusliikkeen huonekaluja ja parvekenäkymä kattojen ylle

P.S. Artikkelin julkaisun jälkeen Alexan perhe on kasvanut pienellä pojalla syksyllä 2020. Lue Alexan kuulumisia blogista Alexadagmar.com.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu