Kurkistus kotiin

Kotisatama Keravalla

Jo neljännessä perättäisessä Lumo-kodissa asuvien Jarin ja Antin mielestä tärkeintä kodissa on rakkaus – ja se, että myös lemmikit ovat tervetulleita.

235x174

Kuvausryhmää vastassa ovella on iloinen nelikko. Shi zhu -kaksikko Arman ja Oscar toivottavat vieraat tervetulleiksi, kun Antti ja Jari johdattavat peremmälle. Pariskunnan kaksio tulvii valoa ja lämmintä tunnelmaa, keittiöstä vastaan leijailee herkullinen tuoksu: Jari on leiponut peräti kolme erilaista piirakkaa ja kahvipannu porisee kotoisasti.

"Toimiva ja nykyaikainen keittiö on meille tosi tärkeä juttu. Kokkaan paljon, ja täällä on mukava tehdä ruokaa vaikka pienelle illanistujaisporukallekin, ravintolapäällikkönä aiemmin työskennellyt Jari kertoo kahvittelun lomassa."

Asunto on valoisa, eikä suurempia kuvausvaloja siksi tarvita. Se onkin hyvä, sillä tässä kuvasarjassa on tarkoitus esitellä koti ja sen asukit ylevän arkisesti. Kuvia otetaan niin asunnon keittiössä, olkkarissa, parvekkeella kuin makkarissakin. Välissä vain muutama nopea vaatteiden vaihto vaatekomerossa ja homma jatkuu.

"Toimiva ja nykyaikainen keittiö on meille tosi tärkeä juttu."

Kuvien ottamisen lomassa Jarilla ja Antilla on aikaa kertoa lisää siitä, miten he päätyivät nykyiseen, peräti neljänteen perättäiseen, Lumo-kotiinsa.

"Tässä oli kaikki kohdallaan. Sijainti on mitä parhain, näköalat hyvät ja kodin pohjaratkaisukin toimii, koska tässä ei ole hukkaneliöitä oikeastaan lainkaan", Antti kertoo.
"Kerava on aivan mahtava paikka asua. Täällä asuu juuri sopiva määrä ihmisiä ja palvelut ovat lähellä. Toisaalta täältä pääsee myös tosi helposti pois. Juna vie Helsingin keskustaan 17 minuutissa ja lentokentälle pääsee vartissa. Lisäksi ulkoilumahdollisuudet koirille ovat hyvät", Jari täydentää.

Sekä Jari että Antti ovat yhtä mieltä siitä, että nykyistä kotia ei hevillä vaihdeta. 58 neliön kaksion neliöt riittävät hyvin, eikä kaksikkoa haittaa, vaikka asunnossa ei ole omaa saunaa – niitä kun on taloyhtiössä kolme yhteistä.

Pariskunta onkin sitä mieltä, että yhteisöllisyys onkin yksi asunnon suurimpia valtteja:

"Meillä on talolla omat Facebook-sivut, jossa keskustellaan taloyhtiön yhteisistä asioista ja suunnitellaan esimerkiksi kerhohuoneeseen yhteistä ohjelmaa. Olemme tavanneet täällä valtavan määrän ihan mielettömiä tuttavuuksia. Taloyhtiön yhteisten asioiden hoitoon ovat osallistuneet sekä teinit että mummot, mikä on hieno juttu, sillä se on laajentanut omaakin perspektiiviä asioihin ja erilaisiin ihmisiin”, Jari kertoo.
"Ja erilaisiin koiriin", Antti naurahtaa vieressä.

Jarin ja Antin ”3 x parasta kodissa”

  • Oma rauha: Sitä täällä riittää, vaikka juna-asema on kiven heiton päässä
  • Yhteisöllisyys: Talossa asuu sekä lapsiperheitä että yksin asuvia eläkeläisiä, mutta tulemme kaikki oikein hyvin juttuun.
  • Ulkoilumahdollisuudet: Kahden aktiivisen koiran omistajana arvostaa sitä, että luonto on lähellä.

Lumolaiset: Jari, Antti sekä shih tzut Oscar ja Arman

Koti: Hiljattain täysin uusittu kerrostalokaksio Keravalla

Kuvat: Veikko Kähkönen

Lumolaiset on sisältösarja, joka esittelee Lumo-kotien asukkaita heidän luonnollisessa asuinympäristössään – kotona.

6.6.2019 (Muokattu 14.5.2024)

Teksti Eveliina Heinonen

Kuvat Veikko Kähkönen

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu