Sisusta ja tuunaa

Koti vihertää talvellakin

Rauhoittavasta vihreästä tai edes värikkäistä kukista ei tarvitse luopua talven tullen.

235x174
  • Vaikka kesäkukat usein ovatkin vain yhden kauden ilona parvekkeella, osa parvekekasveista on monivuotisia. Esimerkiksi ruukuissa kasvaneet köynnökset ja kärhöt voi ottaa sisään talven ajaksi ja siirtää ulos taas keväällä – ehkä jo suurempaan ruukkuun.
  • Monet sisäkasvit kukkivat myös talviaikaan. Perinteisiä lajikkeita ovat joulun amaryllisten ja hyasinttien lisäksi monet orkideat. Joulukaktus ja kynttiläliisukka eivät nekään kavahda kaamosta, vaan kukkivat vuoden pimeimpään aikaan.
  • Parvekkeenkaan ei tarvitse autioitua syyskesän päätyttyä. Havukasvit, kuten pienet tuijat, sypressit ja kääpiökuuset, viihtyvät hyvin myös riittävän isoissa ruukuissa, kunhan ne suojaa kovimmilta pakkasilta ja kuivuudelta. Havuihin ripustaa helposti myös kaamosvalot.
  • Väriä parvekkeen talvi-istutuksiin tuovat kanervat. Niiden syksyiset kukat kyllä kuivuvat pakkasten saavuttua, mutta kuivatkin kanervat pysyvät kauniina kevääseen saakka.

Tuunaa kasveillesi uudet kivat ruukut – ohjeet löydät täältä.

3.12.2018 (Muokattu 17.6.2021)

Teksti Salla Salokanto

Kuvat Otavamedia / Mirva Kakko

Vuokraa Lumo-koti ja osallistut lahjakortin arvontaan!

Vuokratessasi Lumo-kodin 31.7.2021 mennessä osallistut samalla arvontaan, jossa voit voittaa 1000 euron arvoisen lahjakortin Giganttiin.

Lue lisää