Sisusta ja tuunaa

Korista koti luonnonkukin – parempi överit kuin vajarit

Tänä kesänä olet trendikäs, ekologinen ja säästät rahaa, kun koristelet kodin joka suuntaan rönsyävällä luonnonkukkakimpulla.

235x174

Luonnonkukista saa aikaan jos jonkinlaista koristetta kotiin, mutta perinteinen niittykukkakimppu on esteettisyydessään lyömätön. Näyttävä kimppu syntyy myös pelkistä heinistä tai suurista lehdistä.

Mitä runsaampi, rönsyävämpi ja värikkäämpi kimppu pöytääsi koristaa, sen parempi.

Tänä kesänä luonnollisuus on todella trendikästä. Mitä runsaampi, rönsyävämpi ja värikkäämpi kimppu pöytääsi koristaa, sen parempi. Älä siis himmaile koossa tai määrässä, vaan poimi kasvien pitkät varret mukaan, leikkaa kotona varsien päistä muutama sentti pois, jotta kasvit saavat uudet imupinnat, ja sitaise nippu tarvittaessa langalla kiinni. Nosta rehottamaan veteen maljakkoon tai pulloon.

Raaka-aineet trendikimppuun löytyy lähes minkä tahansa ojan partaalta ja valikoima muuttuu pitkin kesää.

Muista kuitenkin, että rauhoitettuja kasveja, puussa kasvavia oksia, jäkälää tai sammalta ei saa kerätä jokamiehenoikeuksillakaan. Kimppua kerätessä kannattaa huomioida myös niiden mahdolliset allergisoivat vaikutukset. Pujo ja monet heinäkasvit aiheuttavat monille suomalaisille allergiaa.

17.5.2018 (Muokattu 17.6.2021)

Teksti Selja Tiilikainen

Kuvat Sampo Korhonen Otavamedia

Vuokraa Lumo-koti ja osallistut lahjakortin arvontaan!

Vuokratessasi Lumo-kodin 31.7.2021 mennessä osallistut samalla arvontaan, jossa voit voittaa 1000 euron arvoisen lahjakortin Giganttiin.

Lue lisää