Lumo-palvelut

Kodinvaihto vartissa Lumo-verkkokaupassa

Lumo-verkkokauppa on erinomainen väline, kun etsit kotia. Se palvelee nopeasti ja joustavasti myös silloin, kun vaihdat Lumo-kodista toiseen.

235x174

Myyntipäällikkö Ville Kilpi muistuttaa, että Lumo-verkkokauppa tekee kodin vaihtamisesta entistä helpompaa.

Takuuvuokria ei tarvita eikä asuntoihin ole erikseen asukasvalintaa; maksat vain ensimmäisen kuukauden vuokran.

– Lumo-verkkokaupassa voit selailla sekä vapaita että myöhemmin vapautuvia koteja esimerkiksi sijainnin, koon tai vuokran perusteella. Kun löydät itsellesi sopivan kohteen, kirjaudut vain palveluun pankkitunnuksillasi ja teet vuokrasopimuksen.

Takuuvuokria ei tarvita eikä asuntoihin ole erikseen asukasvalintaa; maksat vain ensimmäisen kuukauden vuokran. Kun menet tutustumaan tulevaan kotiisi, ja se ei jostain syystä miellytäkään sinua, voit peruuttaa sopimuksen ja saat rahasi takaisin.

Muuttopäivän voi valita joustavasti

– Kodinvaihtajalle on tärkeää myös se, että jos sinulla on Lumo-kotiin toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus, niin sinuun ei sovelleta kuukauden irtisanomisaikaa. Voit myös valita muuttopäiväsi varsin vapaasti. Haluamme pitää kiinni asukkaistamme ja palvella heitä mahdollisimman hyvin, Kilpi korostaa

Käytännössä asukas voi siis muuttaa ­joustavasti Lumo-kodista toiseen, ilman merkittäviä ylimääräisiä kustannuksia.

– Voit esimerkiksi päättää, haluatko muuttaa perinteiseen tapaan yhdessä päivässä. Jos taas haluat tehdä muuton rauhassa ja pienemmällä stressillä, voit pitää kahta asuntoa – ja päällekkäisiä vuokrasopimuksia – samanaikaisesti, vaikka päivän tai muutaman päivän. Maksat vuokraa kahdesta asunnosta vain tuolta ajalta.

Muuttopäivän voi valita tietyn aikaikkunan sisällä.

– Vuokrasopimuksen alkua on mahdollista säätää aina seuraavan kuun 15. päivään saakka, jos asunto on vapaana tai vapautumassa kuun vaihteessa. Eli jos teet vuokrasopimuksen vaikkapa lokakuussa, sinulla on mahdollisuus säätää vuokrasopimuksen alkupäivää 15.11. asti, tarpeidesi mukaisesti.

Myös kodin vaihtajan vanha koti menee pääsääntöisesti saman tien verkkokauppaan.

– Mutta voit tehdä tällöinkin sopimuksen niin, että asut vanhassa asunnossasi, kunnes seuraava asunto vapautuu.

Lumo-verkkokaupassa on tietoa uudiskohteista jo siinä vaiheessa, kun ne eivät vielä ole vuokrattavissa.

Verkkokaupassa solmitaan aluksi kuuden kuukauden määräaikainen sopimus.

– Isännöitsijä soittaa 4–5 viikkoa ennen sopimuksen päättymistä. Tämän jälkeen voidaan solmia toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus – jos asukas sitä haluaa ja jos kaikki on mennyt hyvin.

Tietoa valmistuvista Lumo-kodeista

Lumo-verkkokauppa on hyvä paikka tutkia ja kartoittaa myös valmistumassa olevia kohteita.

– Lumo-verkkokaupassa on tietoa uudiskohteista jo siinä vaiheessa, kun ne eivät vielä ole vuokrattavissa. Voit myös ilmoittaa, jos olet kiinnostunut jostakin valmistumassa olevasta asunnosta. Saat tällöin heti tiedon, kun kohteen vuokraus käynnistyy.

Aivan uusia Lumo-koteja on tällä hetkellä valmistumassa esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Vuosaareen, Siltasaareen, Kauniaisiin ja Järvenpään keskustaan, Oulussa Linnanmaalle ja Hämeenlinnassa Keinusaareen.

Hakuvahti päivystää puolestasi

Haastatteluhetkellä, elokuisena perjantai-iltapäivänä, koko maassa oli tarjolla 445 Lumo-kotia. Näistä pääkaupunkiseudulla oli 360.

– Tilanne vaihtelee todella paljon, esimerkiksi juuri uudiskohteiden valmistumisen myötä. Toiset kohteet menevät viidessä minuutissa, jotkut ovat taas tarjolla hieman pitempään.

Mitkä asunnot ovat sitten hätäisimpiä liikkeissään?

– Pääkaupunkiseudulla yksiöt ja kaksiot menevät hetkessä, niistä on niin kova kysyntä.

Verkkokaupassa ei tarvitse kuitenkaan koko ajan päivystää ja odotella juuri itselle sopivaa kohdetta.

– Verkkokaupan hakuvahti-palveluun voit jättää kriteerit, minkälaista Lumo-kotia haet. Kun sellainen tulee tarjolle, saat siitä heti tiedon sähköpostiisi.

Ensimmäinen vuokrakotien verkkokauppa Euroopassa

Kun Lumo-verkkokauppa avautui lokakuussa 2015, vastaavaa palvelua ei ollut vielä tarjolla koko Euroopassa.

– Meillä oli kuitenkin vahva visio siitä, että asiakkaat haluavat irti lomakkeiden täyttämisestä ja turhasta jonottamisesta. Ihmiset tietävät yleensä itse parhaiten sen, minkälaisen kodin haluavat.

Verkkokaupassa on tehty tähän mennessä jo yli 3 000 vuokrasopimusta. Palvelu on saanut erittäin hyvää palautetta nopeudestaan ja helppoudestaan.

– Verkkokauppa toimii mainiosti myös mobiilisti. Asunnon voi vuokrata helposti vaikkapa kännykällä, aamulla ruuhkabussissa matkalla töihin, Ville Kilpi mainitsee.

Näin Lumo-verkkokauppa toimii

  • Lumo-verkkokaupasta löydät ja vuokraat haluamasi Lumo-kodin ilman jonottelua, asukasvalintaa tai vuokra­vakuutta.
  • Voit etsiä kotia esimerkiksi sijainnin, koon tai vuokran perusteella. Vuokrauksen yhteydessä maksetaan ensimmäisen kuukauden vuokra.
  • Mikäli asunto ei kuitenkaan miellytä sinua, kun käyt katsomassa sitä, voit purkaa sopimuksen ja saat rahasi takaisin.
  • Lumo-verkkokauppaan kirjaudutaan verkko­pankkitunnuksilla.

Saatavilla nyt upouusia Lumo-koteja – tutustu ja vuokraa omasi!

Unelmoitko uudesta? Verkkokaupastamme löydät uutuuttaan hohtavia unelmakoteja monipuolisten palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Tutustu uutuuksiin