Vieraskynä

Joulu uudessa kodissa

Hakolan luova johtaja ja Lumo-kodin asukas Annaleena Hakola kertoo, miten hän valmistautuu lastensa kanssa joulun viettoon.

235x174

Olen asunut kahden poikani kanssa puolisen vuotta tässä ihanassa Lumo-kodissa. Meille koittaa nyt ensimmäinen joulu uudessa kodissamme, aivan uudessa elämäntilanteessa.

Samaan aikaan kun se on kaihoisaa ja vähän surullistakin, olen iloinen siitä, että saan tehdä asiat omalla tavallani ja pääsen luomaan uusia jouluperinteitä.

Olen aina ollut vähän jouluihminen. Tai sanoisin ehkä enemmänkin tunnelmaihminen. Minulle on todella tärkeää, että kotona on hyvä tunnelma. Tähän pimeään vuodenaikaan sen luomiseen tarvitaan paljon erilaisia tunnelmavaloja, kynttilöitä ja musiikkia.

Joulutunnelmaan minut siivittää erityisesti aito joulukuusi valoineen ja Ella Fitzgeraldin ja Louis Armstrongin joulumusiikki (hae Spotifysta Ella & Louis Christmas).

Joulukuusi, kukkia ja kynttilöitä joulun tunnelmaa luomassa.

Tässä uudessa värikkäässä kodissani olen huomannut, että joulun värien ei tarvitse olla perinteistä punaista ja vihreää, vaan ihan yhtä hyvin ne voivat olla vaikkapa pinkkiä ja vaaleansinistä.

Pojille olen tehnyt joka vuosi itse joulukalenterin, jonka pusseista löytyy joka aamu joku pieni yllätys. Yhtenä vuonna tein Lego-kalenterin niin, että joka päivä tuli lisää osia ja jouluaattona rakennelma oli valmis.

Minulle jouluvalmisteluiden aloittaminen tarkoittaa joka vuosi todella perusteellista joulusiivousta heti joulukuun alussa.

Minulle jouluvalmisteluiden aloittaminen tarkoittaa joka vuosi todella perusteellista joulusiivousta heti joulukuun alussa. Kaikki matot ja vuodevaatteet viedään ulos, kaapit järjestetään ja kaikki pinnat puhdistetaan myös kaappien päältä. Tapa on opittu lapsuudenkodistani pohjanmaalta, jossa äitini tapasi vitsailla että joulusiivous on niin perusteellinen, että pikkulusikatkin tuuletetaan.

Väriloisto sopii myös joulun aikaan.

Olen työssäni aika kiireinen, joten olin todella iloinen päästessäni kokeilemaan Lumo-kotien kotisiivouspalvelua, joka toteutetaan yhteistyössä Koti Puhtaaksi -siivousfirman kanssa. Lumo-asukkaat saavat alennusta jatkuvasta kotisiivouspalvelusta sekä kertasiivouksesta.

Kolme reipasta siistijää saapui kotiimme kolmeksi tunniksi ja tekivät todella puhdasta jälkeä!

Taidan ottaa tästä uuden perinteen – tilata perusteellisen joulusiivouksen joka vuosi palveluna.

235x174235x174

En ole todellakaan ihminen, joka siivoaa kotiansa ennen siivoojien saapumista, kuten en tälläkään kertaa, ja oli ilahduttavaa, kun omat sekä lasten vaateröykkiöt oli siisteissä pinoissa kotiin saapuessamme. Olin myös otettu siitä, kuinka hyvin sohvat oli imuroitu tyynyjenkin väleistä.

Taidan ottaa tästä uuden perinteen – tilata perusteellisen joulusiivouksen joka vuosi palveluna. Täydet pisteet Lumo-kotien kotisiivouspalvelulle ja Koti Puhtaaksi -porukalle!

Annaleenan kotona rentoudutaan joulun alla palapelien parissa.

Kun koti on siisti, voi hyvillä mielin rentoutua ja alkaa laskeutua joulun viettoon. Meillä se tarkoittaa sitä, että ei tarvitse tehdä yhtään mitään.

Ollaan yhdessä, nautitaan, pelataan lautapelejä, tehdään palapelejä, syödään herkkuja. Käydään ehkä kirpsakalla happihyppelyllä ulkona, tai avannossa ja saunassa. Sen jälkeen on ihana taas päästä sohvalle pötköttelemään ja lukemaan kirjaa.

Rentouttavaa joulunaikaa kaikille!

Lumo – Helposti paras koti

Lumo-kodit tarjoavat vaivatonta kaupunkielämistä parhaimmillaan. Vuokraa sinäkin uusi kotisi Lumo-verkkokaupasta.

Lumo-verkkokauppa
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu