Omilla kulmilla

Hyvien palvelujen ja liikenneyhteyksien Pasila on paras!

Justis Vivolin muutti Pasilaan vuonna 2007 ja on asunut siellä kolmessa eri osoitteessa. Tänä aikana Pasila on tullut paitsi tutuksi myös monin tavoin rakkaaksi. Triplan tulo ja kehäradan avaaminen kruunasivat kaupunginosan palvelut.

235x174

Keskuspuiston läheisyys, Triplan kauppakeskus, huikeat juna- ja bussiyhteydet joka suuntaan, erinomainen kirjasto, iso leikkipuisto lapsille eikä mahdoton matka Mäkelänrinteen uimahalliinkaan – Justis Vivolin ei tiedä mistä aloittaisi Helsingin Pasilan plussapuolien listaamisen. Messukeskuskin on aivan vieressä.

– Pasila on kehittynyt huikeasti niiden 14 vuoden aikana, jotka olen täällä asunut. Ja selkeästi hyvään suuntaan.

Justis Vivolinin mukaan Pasila on kehittynyt huikeasti niiden 14 vuoden aikana, jotka hän on siellä asunut, ja ehdottomasti parempaan suuntaan.

Pasilassa julkinen liikenne toimii

Korkealle Vivolinin listalla nousevat liikenneyhteydet.

– Hyvien yhteyksien ansiosta luovuin omasta autosta reilu vuosi sitten. Kavereita asuu radan varrella ja äitiä pääsen moikkaamaan Viikkiin menevällä suoralla bussilla. Lisäksi paikallisjuna vie melkein kotiovelta suoraan lentokentälle, eikä montaa askelta tarvitse ottaa ulkosalla.

Työmatkaankaan Vivolin ei autoa tarvitse: mies on töissä yhdessä Triplan toimistotaloista. Oma työpiste on 16. kerroksen korkeudessa, tosin viime ajat ovat menneet pääosin etätöissä kotona.

Triplan palveluita Vivolin kehuu niin kattaviksi, ettei asiaa Helsingin keskustaan ole viime aikoina ollut.

– Juuri haettiin toiselle tyttärelle talvikengät. Löytyi helposti mieleiset eikä tarvinnut lähteä etsimään kauempaa.

Triplan tulo kruunasi Pasilan palvelut, sanoo Vivolin.

Pasilassa vietetään aktiivista lapsiperhearkea

Vivolinilla on kaksi lasta, 11- ja 13-vuotiaat tyttäret, jotka ovat eläneet lapsuutensa Pasilassa.

– Sannan iso leikkipuisto Länsi-Pasilassa kodin lähellä on ollut meille tärkeä paikka, siellä on vietetty paljon aikaa. Puiston vuosittaisessa kevätriehassa on syöty eväitä, tarkastettu niin paloauton kuin lakaisinautonkin toimintaa ja katseltu jos minkälaisia esityksiä ja ohjelmanumeroita. Kesällä leikkipuistossa täytetään allas, johon lapset pääsevät uimaan ja polskuttelemaan, ja siitä meidän lapset ovat nauttineet täysillä.

Niin ikään nurkan takaa alkava Keskuspuisto on ollut tärkeä paikka sekä perheen tyttärille että Vivolinille itselleen.

– Ulkoilumahdollisuudet sekä lapsille että aikuisille ovat hyvät. Keskuspuiston metsä on elämys, vaikka moni taitaa luulla, että metsällä ja Pasilalla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Huippuhetkiä on ollut, kun tytöt ovat bonganneet ulkoillessamme hevosia Keskuspuiston poluilla.

Vivolinin lapsiperhearkeen ovat kuuluneet myös tiuhat vierailut Pasilan erinomaisessa kirjastossa sekä Mäkelänrinteen uimahallissa.

Paikallisjuna vie Pasilan asemalta kaikkialle Suomeen, myös suoraan lentokentälle.

Onko sitten mitään, mitä Pasilasta puuttuu?

– No jos jotain pitäisi tilata, niin parempia kelejä voisi kai toivoa. Viime vuoden lumeton talvi oli aika ankea ja kesällä saisi paistaa useammin aurinko, mutta siinäpä ne toiveet omalle kotikaupunginosalle sitten melkeinpä ovat.

25.2.2021 (Muokattu 9.10.2023)

Teksti Paula Ristimäki

Kuvat Roope Permanto

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu