Lumo-palvelut

Helppo vaihto Lumo-kodista toiseen

Laura Lohi muutti uuteen Lumo-kotiinsa alkuvuodesta 2018. Muutto sujui näppärästi ja koti tuntui heti omalta. Modernissa töölöläisyksiössä häntä viehättävät valo, sijainti ja sisustuksen korkea laatu.

235x174

Helsingin Etu-Töölössä sijaitsevan Töölönkatu 11–15:n käytävillä tuoksuu vielä uudelta. Arvokkaaseen, historialliseen taloon on remontoitu vastikään 102 uutta Lumo-kotia, ja asukkaat pääsivät muuttamaan upouusiin koteihinsa helmikuussa.

Laura rakastui kodin valoisuuteen ja avaruuteen, etenkin upeisiin ikkunoihin.

Kolmannessa kerroksessa, käytävän perällä sijaitsevan kodin oven avaa it-alalla työskentelevä Laura Lohi, 38. Hän toivottaa tervetulleeksi avaraan yksiöön, jossa luonnonvaloa riittää maaliskuussa jo pitkälle iltapäivään. Asunto tuntuu heti eteisessä tilavalta, rauhalliselta ja viimeistellyltä. Vasemmalle aukeaa olohuone, johon on sisustettu oleskeluhuone ja työtila. Oikealle jäävät nukkumissoppi ja kylpyhuone.

Myös Lumi-terrieri ottaa vieraat vastaan innokkaasti ja on asunnossa jo kuin kotonaan. Lumi on yhteishuoltajuuskoira: se asuu aina noin kaksi viikkoa kerrallaan Töölönkadulla ja lopun ajasta Lohen entisen puolison luona.

– Pidän siitä, että Lumo-koteihin ovat myös lemmikit tervetulleita. Ymmärrän, miksi vuokranantajat usein kieltävät eläimet. On silti hienoa, ettei nyt tarvinnut pohtia asiaa, Lohi kertoo Lumia tyynnytellessään.

Lohi muutti taloon ensimmäisten asukkaiden joukossa ja on ehtinyt totutella uuden kodin arkeen kuukauden päivät.

Helppo muutto

Lohi kiinnostui Töölönkadun asunnosta seuratessaan Lumo-kotien ennakkomarkkinointia. Kun Töölönkadun kodeista tuli ilmoitus, hän kiinnostui niiden sijainnista. Tilavat yksiöt vaikuttivat sopivan kokoisilta, joten Lohi päätti käydä tutustumassa tarjontaan.

Ennen muuttoaan Lohi asui Etelä-Helsingin Munkkisaaressa, niin ikään Lumo-kodissa.

Lemmikit ovat tervetulleita Lumo-koteihin, niin myös Lauran Lumi-koira.

– Hernesaarenkadulla me asukkaat perustimme oman Facebook-ryhmän, jonka kautta naapureihin tutustui aivan eri tavalla kuin muuten. Tuli enemmän sovittua yhteisiä juttuja, eivätkä naapurit jääneet kasvottomiksi, hän kiittelee.

Lopullinen lähtöpäätös ei ollutkaan helppo, sillä se tarkoitti myös aiemman kodin yhteisöllisyydestä luopumista. Töölön yksiö veti lopulta puoleensa etenkin valoisuudellaan.

– Kun tulin sitten tänne näyttöön, näin nämä suuret ikkunat. Ne olivat suurin syy sille, että lopulta lähdin vaihtamaan asuntoa.

Muuttopäätöksen jälkeen kaikki eteni sujuvasti. Lohi muun muassa neuvotteli muuttopäiväänsä siirrettäväksi muutamalla viikolla, jotta välttäisi ruuhkat – uudiskohteen asukkaista suuri osa muutti taloon yhtä aikaa sen valmistuttua helmikuussa 2018. Kun muuttaa Lumo-kodista toiseen, muuttopäivästä on helppo neuvotella, eikä tuplavuokraa tarvitse maksaa.

Uuden Lumo-kodin varustetasolle kiitosta

Töölönkadun kodin parhaita puolia ovat Laura Lohen mielestä valo ja tila. Asunto on myös hiljainen: ikkunat antavat Töölönkadulle, jonka liikenne on talon kohdalla maltillista.

Lohella on kokemusta asuntojen remontoinnista ja kunnossapidosta, ja hän tarkastelee uuden kotinsa varustelua tottunein silmin. Kiitosta saavat etenkin asunnon integroidut kodinkoneet, induktioliesi ja pintamateriaalit. Keittiön tasot ovat kiveä, siis tyylikkäät ja helpot pitää puhtaana. Himmennettävällä kattovalaistuksella asunnon tunnelmaa on helppo muuttaa nopeasti.

– On hienoa, että ratkaisut ovat yhtä hyvät kuin silloin, kun omistaisin asunnon itse, Lohi arvioi.

Materiaalien lisäksi Lohi viehättyi uuden kotinsa rakenteisiin. Korkean tilan katossa kulkevat jykevät teollisuushenkiset palkit, jotka on jätetty näkyviin ja maalattu muun katon tavoin valkoisiksi. Lohi ihastui palkkeihin heti ne nähdessään.

– Talossa oli vapaana aluksi useampi tällainen yksiö eri kerroksissa. Ylimmän kerroksen asunnossa on matalampi katto, eivätkä palkit ole näkyvissä. Tiesin heti, että palkit ovat minun juttuni.

Kotona Lohi viettää aikaansa mieluiten sohvalla asunnon suurten ikkunoiden edessä. Luonnonvalossa näkee lukea ja tehdä käsitöitä, ja ikkunalaudan koriste-esineet viimeistelevät oman sopen.

– Halusin esineisiin nimenomaan värillistä lasia. Pidän lasista materiaalina, ja ikkunalaudalla valo siivilöityy esineiden läpi kauniisti, Lohi kertoo.

Sisustuksessa jotain vanhaa, vähän vihreää

Korkeat kiinteät kaapistot ja keittiösaareke jakavat Lohen asunnon puoliksi. Kaappien toiselle puolelle jää suhteellisen suuri, rauhallinen nurkkaus. Alun perin tila on Lohen mukaan ajateltu varastoksi, mutta hän halusi ottaa neliöt parempaan käyttöön: hän sijoitti sinne leveän vuoteen. Vaatekaapitkin aukesivat tilaan jo valmiiksi.

Laura Lohi otti huoneen kaikki neliöt tehokäyttöön. Sängylle löytyi rauhallinen nurkkaus.

– Tilaa ei lasketa huoneeksi, sillä siinä ei ole ikkunaa, Lohi kertoo.

– Se toimii kuitenkin makuutilana hyvin.

Lauran kodin minimalistista sisustustyyliä korostavat muutamat tarkoin harkitut yksityiskohdat, esimerkiksi lasiesineet ikkunalla.

Suurin osa asunnon sisustuksesta siirtyi muutossa Lohen edellisestä asunnosta. Vanhat kalusteet istuivat uusiin neliöihin yllättävän hyvin: Lohella on suunnitteilla vain muutamia pieniä päivityksiä, kuten maton ja päiväpeiton hankintaa.

Lohen minimalistiseen ja selkeään sisustustyyliin on vaikuttanut hänen kokemuksensa graafiselta alalta. Perusväriset kalusteet sopivat yhteen kiinteiden elementtien kanssa, ja seinällä on annettu reilusti tilaa kuvakollaasille. Metsänvihreä tehosteväri toistuu kuvissa ja tekstiileissä.

– Skandinaavisesta tyylistä huolimatta jokin twist sisustuksessa on oltava: haluan mukaan jotain perittyä ja omaperäisempää, jotta asunto ei näytä katalogilta, Lohi kertoo.

– Vitriini on esimerkiksi isovanhempieni perintöä 20-luvulta. Olohuoneen kamferipuinen arkku taas on 50- tai 60-luvulta. Kamferipuussa on hyvä tuoksu, ja säilytänkin arkussa lakanoita.

Töölössä pääsee paikasta toiseen

Suosittu asuinalue eri puolineen on käynyt jo tutuksi, vaikka Lohi ei ole asunut alueella aiemmin.

– Tavallaan ympyrä kuitenkin sulkeutuu, kun isäni on alueelta kotoisin, Lohi nauraa.

Ainakin keskeinen sijainti on jo vakuuttanut. Lohi yhdistää työsuhdeautoilun ja julkisilla liikkumisen, ja Kampin metroasemalle on lyhyt matka busseista puhumattakaan. Ainoa miinus autoilijalle on parkkipaikkojen vähäinen määrä.

– Autolla liikkuessa on aina vähän jännitysmomentti, että saako auton parkkiin. Toistaiseksi olen kyllä aina onnistunut, Lohi pohtii.

Myös Töölön ulkoilumahdollisuudet helpottavat asukkaan arkea. Lohi harrastaa toisinaan juoksemista, ja Lumin asuessa Töölönkadulla ulkona käydään kolme kertaa päivässä. Hän kiitteleekin lähiympäristön lenkkireittejä: Hesperian puisto on nurkan takana, ja Töölönlahden rantaan ja Keskuspuistoon pääsee Mannerheimintien yli nopeasti.

Ulkoilun lisäksi Lohi harrastaa vapaa-ajallaan kuntosalilla käymistä, joogaa ja uintia. Kaikki tekeminen on mahtunut kalenteriin myös Töölössä asumisen aikana.

– Arki pyörii täällä hyvin.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu