Kurkistus kotiin

Bloggari Aaro Huttunen asettui Lumo-kotiin Härmälään

Monen muuton jälkeen Aaro Huttunen haluaa kotiutua Tampereen Härmälään. Kodikkuutta hän rakentaa selkeillä väreillä ja hyvällä järjestyksellä, jossa kaikilla tavaroilla on oma paikkansa.

235x174

Bloggari Aaro Huttunen, 25, nauttii uuden kotinsa rauhallisista väreistä, selkeydestä ja isojen ikkunoiden tuomasta valoisuudesta.

‒ Olen muuttanut seitsemän vuoden aikana yli 20 kertaa, ja toisinaan vanhoissa asunnoissa kaapit ovat olleet esimerkiksi kirkkaan sinisiä tai vihreitä, Aaro naurahtaa.

Aaro Huttusen kodissa on muutama liikuntaväline: jumppamatto ja -pallo, mutta yleensä mies treenaa lähisalilla.

Kaikki tarpeellinen lähellä

Aaro Huttusta ovat vieneet paikkakunnalta toiselle opiskelu, työharjoittelujaksot ja mielenkiintoiset työmahdollisuudet. Mukana on ollut myös seikkailunhalua: Aaro valmistui loppuvuodesta 2018 fysioterapeutiksi ja reissasi sen jälkeen Aasiassa kolme kuukautta. Kun mies halusi päästä kiinni takaisin arkeen, hän laati 13 kohdan listan asioista, joita toivoo kodissaan tai sen lähellä olevan. Hän vertaili kriteerien mukaan Turun, Tampereen ja Helsingin, koska ajatteli niiden tarjoavan parhaat työmahdollisuudet.

‒ Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta, Mäntyharjulta. Helsinki tuntuu minulle liian kiireiseltä ja isolta asuinpaikalta. Haluan lisäksi, että läheltä löytyy hyviä pyöräily- ja lenkkimaastoja, vesistöä ja metsää, Aaro kertoo.

Huttusen nukkumasyvennyksen rajaa harmaa kangas, jota vasten hän usein kuvaa videoitansakin.

Lumo-kodin vuokraus helposti verkossa

Tampereen Härmälässä kaikki tuntui loksahtavan paikoilleen. Luonto ja lentokenttä ovat lähellä, kuntosaleja on monta kivenheiton päässä ja joukkoliikenne toimii hyvin. Lumo-kotinsa Aaro löysi verkosta, jossa hän täytti samalta istumalta myös vuokrasopimuksen.

‒ Kaikki kävi kätevästi. Lumo-verkkokaupassa oli asunnosta selkeä esittely ja pohjapiirros. Täytin vuokrasopimuksen, eikä erillistä vakuutta tarvittu. Vielä samalla viikolla pääsin katsomaan kotiani ja muuttolaatikoita kannoin parin viikon päästä, Aaro sanoo.

Aaro Huttunen on muuttanut viimeisen 7 vuoden aikana 20 kertaa. Nyt hän suunnittelee rauhoittuvansa Tampereen Härmälään.

Aaro sanoo Lumo-kotinsa tuntuvan jo kodilta. Tavarat ovat paikoillaan, verhot ikkunassa ja takana on ensimmäisten viikkojen lattialla patjalla nukkuminen sänkyä odottaen. Nukkumasyvennyksen rajaa nyt muusta tilasta rauhoittavan harmaa kangas – sama, jota vasten hän usein kuvaa videoita. Suurimman tilan vie työpöytä elektroniikkoineen. Ne ovat iso osa miehen työtä, sillä Aaro julkaisee viikoittain sisältöjä sivustollaan ja YouTubessa. Seuraajia hänellä on tuhansia.

‒ Nautin työskentelystä kotona. En häiriinny, vaikka lähellä rakennetaan paljon ja lähes aina päivisin ikkunasta kuuluu rakennustyömaiden ääniä.

Keittiön tiskipöytä on tyhjä, hyllyllä on muutama oliiviöljypullo ja esillä blenderi, jolla Aaro tekee joka päivä itselleen smoothien lounaansa jälkiruoaksi.

Tavoitteena kokonaisvaltainen hyvinvointi

Kokeile Aaron smoothieta. Ohje sivun lopussa.

Aaro Huttunen valmentaa työkseen myös muita voimaan hyvin. Muun muassa fysioterapeutin, personal tranerin ja urheiluhierojan koulutuksen käynyt mies puhuu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta. Oman liikunnan ilon hän löysi 15-vuotiaana.

‒ Pelasin teininä valtavia tuntimääriä erilaisia roolipelejä. Pyysin äitiä ostamaan minulle sittemmin kuntosalikortin, koska ajattelin, että haluaisin samanlaisen vartalon kuin pelien sankareilla.

Aaro sanoo, että äidille kuntosalikortin ostaminen oli todennäköisesti helpotus, niin kiinni poika oli peleissä. Aaroa itseään salille meno myös pelotti ja hän mietti, miten kukkakeppinä pärjäisi suurempien ja voimakkaampien treenaajien joukossa.

‒ Haluan rohkaista asiakkaitani siihen, että muutos on mahdollinen eikä itseään kannata verrata muihin. Elämäntapamuutos kannattaa kuitenkin tehdä rauhallisesti ja pienin askelin, jotta hyvinvoinnista voi muotoutua pysyvä elämäntapa.

Tärkeä kirjahylly

Aaro asuu pienessä yksiössään yksin. Työpöydän alla on muutama liikuntaväline: jumppamatto ja -pallo, mutta yleensä mies treenaa lähisalilla. Kodissa hänelle on tärkeintä oma rauha, hyvä sijainti, riittävä tila kokata ja kunnollinen sänky.

‒ Turhan tavaran olen pyrkinyt karsimaan muuttaessani. Tavarani mahtuisivat nytkin alle kymmeneen pahvilaatikkoon, joista suurimman osan veisi noin sadan kirjan kokoelmani.

Lukeminen on miehelle toisaalta tapa rentoutua, toisaalta keino pitää ammattitaito ajan tasalla. Lasivitriinissä on siksi paljon terveyteen ja yrittämiseen liittyviä kirjoja, mutta myös elämäkertoja.

Ylimmällä hyllyllä komeilee hopeinen leijona, joka symboloi itsenäisyyttä ja rohkeutta. Se on tuotu ensimmäiseltä ulkomaanmatkalta Kreikasta. Alimmalla hyllyllä on kahdet kengät: valkoiset ovat Aaron ensimmäiset kuntosalikengät, jotka kuvaavat hänen omaa elämänmuutostaan. Mustat, Espanjasta ostetut Niket ovat käyneet Aaron mukana yli 10 maassa ja niillä on pyöräilty muun muassa 120 kilometrin mittainen kilpailu Saksassa.

‒ En ole tavaran keräilijä, mutta joitakin itselle tärkeitä ja voimaa tuovia esineitä haluan pitää esillä. Ne tuovat iloa ja muistuttavat elämän tähtihetkistä.

Asukas

Aaro Huttunen

Koti

Yksiö 25,5 m2

Sijainti

Tampere

Sisustus

Selkeä ja pelkistetty, väreinä harmaa, musta ja valkoinen

Erityistä

Aaron tärkeät tavarat mahtuvat muutamaan muuttolaatikkoon. Esineitä tärkeämpiä asioita hänelle ovat liikunta, hyvinvointi, ystävät ja perhe.

Aaron smoothie

  • 6 dl vettä
  • 150 g kaurahiutaleita
  • 200 g mustikoita
  • 20 g raakakaakaota
  • proteiinijauhetta tai purkillinen rahkaa
  • kanelia
  • inkivääriä

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita juoma tasaiseksi. Nauti valmis smoothie heti. Tarvittaessa smoothien voi soseuttaa kannussa sauvasekoittimella.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu